В САЩ обвиняват Байдън за цените на горивата и за инфлацията

Инфлацията е най-тежката от близо 40 г., надхвърля 7 %
17 фев 2022 09:45, Елка Василева
53
В САЩ обвиняват Байдън за цените на горивата и за инфлацията
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Джо Байдън предупреди американците, че възможността Русия да нападне Украйна може да има реални икономически последици и в САЩ и най-вече последици, отнасящи се до цените на горивата.

Неотдавнашното обещание на Байдън, че ще освободи количества горива от държавния резерв и цените ще намалеят, така и не бе изпълнено, предаде БНР.

Според Американската автомобилна асоциация средната цена на галон бензин в момента е 3,51 долара, което е с около един долар повече от преди година и най-високото ниво от близо 8 години (октомври 2014 г.) Само за последния месец цените в  много щати са се покачили с 25 цента, а анализатори прогнозират,че покачването ще стигне до 50 цента.

И докато Байдън вижда за поскъпването на горивата главен виновник Русия, която е вторият по големина производител на петрол в света,проучванията показват, че в САЩ мнозина обвиняват президента си не само за цените на бензина, а и за най-тежката инфлация от близо 40 години, надхвърляща вече 7 %.

Няколко сенатори от демократите предлагат временно спиране на федералния данък за бензина до края на годината, за да задържат цените, но републиканците нарекоха предложението „трик“ и разкритикуваха енергийната политика на администрацията на Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ние сьщо имаме наш бай дьн
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От как дойде този рептил на власт, света влезе в страшна икономическа криза и инфлация. При Тръмп зареждах на 1.80$ галона. Сега го зареждам галон на 3.40$Открадна изборите, и се огради с Армия, никой да не го пипне.
38
0
 
5
 
! Отговори
Батман преди 2 години
Тоя ще съсипе хамерика.. ама да му мисли България че остана на парчета а ние си дрямкаме а мафията в правителството се овеличила
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на края на САЩ и Западна Европа. Инфлация, скъп бензин, фалити и гладни бунтове в САЩ. Дойде времето в САЩ да избухне социалистическа революция, която да измете олигархията и да даде свобода на американския народ.
36
1
 
9
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Този още ли не е посетил невролог или психиатър
35
0
 
9
 
! Отговори
Ало Днес преди 2 години
Още ли не ви разрешават да пишете за " Durham Report "?
34
0
 
27
 
! Отговори
Бих искал преди 2 години
Да прочета статия за скандал номер едно в САЩ, за подслушването/ хакването на офисите на Тръмп по време на предизборната кампания и за подслушването/хапването на Белия дом от оперативните подвластни на Х. Клинтън. Кога да чакам подобен материал?За това, че Русия за всичко е виновна вече знаем.
33
12
 
0
 
! Отговори
от пропагандата преди 2 години
У Расия инфлация нема!Пенсионерите им взимат хиляди рубли!1 рубла за колко долара се обменя?
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и у нас е така.Винаги тъщата,балдъзата, даже и съпругът или някой друг е виновен но никога истинския виновник.Абе ще ги побългарим и американците,ако не ни затрият.А може пък и да е за доброто ни.
31
0
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Г-н Байдън е прав -руснаците продават на САЩ петрола и дизела на високи цени.САЩ разбира се са най-големият производители на двата продукта,но са такъв консуматор ,че не им стига тяхното производство!?Намерих даже една информация,че руснаците продават подобрената марка Urals с 1-2 долара над Brent-премия!А това е защото на заводите в САЩ им трябва определена смеска на петрола ,за да може да се преработи -има данни в нет-а по въпроса!А руснаците не искат вече да продават евтино,това е!
30
11
 
0
 
! Отговори
и ко? преди 2 години
Курса на БНБ ли да гледаме или писанията на мисирките?За 100 долара колко копейки ще дават в банката ?
29
1
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Аз му се възхищавам защото знам ,че слаб Американски президент означава силна Европа. Силна Европа означава силна България!
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за всичко това както винаги путин е виновен дъвката е прокиснала вече
27
0
 
16
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Явно не си наясно с икономическите данни. В САЩ имат най- сериозните икономически проблеми и инфлация от 40 години. И това наистина е проблем . Нашите инфлационни данни са в средните стойности за Европа .
26
1
 
20
 
! Отговори
Оставете човека преди 2 години
на мира! Какво искате от Бай Дън - той ли да определя цените на горивата? Нали у нас всичкото либерал-демократ с пяна на уста обяснява как пазарът регулирал всичко а държавата само събира данъците.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоджо е върха.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им имаме проблемите. Тука двуцифрена инфлация цената на бензина с 80% отгоре, цената на тока 300% над авериканската, но проблемите на Америка са огромни. Кой се мъчи да отвлече вниманието на народа от проблемите ние или те?
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...възможността Русия да нападне Украйна може да има реални икономически последици и в САЩ и най-вече последици, отнасящи се до цените на горивата."===Много плоско, бе Джо, много плоско. Вярно е, че американците не са особено умни, ама тоя вече съвсем за прости ги взе да се оправдава със ситуацията в Украйна. Не искаха Тръмп, на ви сега чичко Джо, дето забравя за какво говори. При Тръмп поне икономиката ви работеше.
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След напечатването на 6 трилиона долара от Тръмп няма как да се избегне инфлацията.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За хаоса в Украйна е виновен синът на Байдън. В играта са милиони, а това е пъклен план." Думите са на американския водещ на Fox News Тъкър Карлсън.Той нарече украинския президент Зеленски "диктатор" и попита защо Съединените щати не са на страната на Русия в тази криза.В своето предаване в понеделник Карлсън каза, че демократите в Америка фалшиво представят военната криза между Украйна и Русия като история за доброто срещу злото, въпреки факта, че Украйна не е демократична страна.