Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики

Руският президент заяви, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична
Обновена: 21 фев 2022 22:55 | 21 фев 2022 21:45, Веселина Йорданова
808
Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики
Снимка: БГНЕС

Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ, заяви руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение тази вечер, подписвайки указ за признаване на отцепническите райони в Източна Украйна за независими.

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, каза Путин.

Още по темата
Той изрази увереност, че гражданите на Русия подкрепят решението и отхвърли предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и унищожителна за мирните преговори.

Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки, че то ще бъде посветено на Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Путин каза, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична и подчерта, че Украйна е неразделна част от историята на страната му, предаде БТА.

"Още веднъж искам да подчертая, че за нас Украйна не е просто съседна страна. Тя е неразделна част от нашата собствена история, култура и духовно пространство. Това са наши другари, близки, сред които имаме не само колеги, приятели, но и роднини, хора, които имат с нас кръвни, семейни връзки", подчерта в телевизионното си обръщение Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му съвременна Украйна е изцяло създадена от комунистическа Русия.

"Съвременна Украйна е изцяло създадена от Русия, по-точно от болшевишка, комунистическа Русия", посочи руският държавен глава. "Този процес започна практически веднага след революцията от 1917 г., при това Ленин и неговите съратници правят това по доста груб към самата Русия начин - като отделят, откъсват от нея част от собствените ѝ исторически територии."

Путин обвини САЩ и НАТО, че са превърнали Украйна в театър на военни действия. Той добави, че Москва се опасява от разполагането на войски на НАТО там и е обезпокоена от американските дронове, шпиониращи Русия, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че тренировъчните центрове на алианса в Украйна по същество представляват военни бази на НАТО. По думите му Москва гледа на възможното присъединяване на Киев към Северноатлантическия пакт като на пряка заплаха.

Той каза също, че алиансът напълно е пренебрегнал руските искания за сигурността, и обвини Запада, че отхвърля основните предложения на Москва за гаранции за сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
8
 
12
 
! Отговори
Това беше "войн преди 2 години
СЕГА СЛЕДВАТ САНКЦИИТЕ ЗА РУСИЯ И ОТКАЗ ОТ РУСКАТА ГАЗ.....А И НИЕ СЪЩО... И ШУТ В *** НА ГАЗПРОМ ОТ БЪЛГАРИЯ!
540
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин така се прави
539
7
 
5
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До някой,А ти какво предлагаш- руснаците да продължават да гледат как хохлите бомбардират хора, сгради и инфраструктура в Донбас ли? Какво значение има в случая територията на Русия! Друг е въпроса, че по-голямата част от тази територия на Русия е незаселена по очевидни причини!
538
9
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
И с това сложи край на войната в Донбас!!! Тъй като Украйна не може и няма да воюва с Русия, резултатът в двете републики ще е като този в Крим - спокоен живот за населението, възстановяване на икономиката, предотвратяване на бежанската хуманитарна катастрофа. А кучетата в НАТО и ЕС да си лаят по пресконференции колкото си искат! БРАВО!
537
3
 
4
 
! Отговори
Божил Божилов преди 2 години
Много на дребно господин Путин,ако беше Другарят Сталин на твое място сигурно половин Европа като начало щеше да поиска закрила срещу подалия запад
536
13
 
13
 
! Отговори
ПУТИН Е преди 2 години
КЪРВАВ ДИКТАТОР
535
12
 
11
 
! Отговори
Помнете преди 2 години
Путин беше до тук. Това е началото на края му. Просто се оля. Никой не му вярва вече както в, така и извън Русия Това не може да продължи дълго.
534
3
 
3
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Мирът ми е скъп! Но изгаря по-бързо от въглищата на Донбас! Отнесете се с разбиране...
533
1
 
6
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
Поредният план на банкстерския Елит управляващ и двете супер сили. Потърпевши ще са отново обикновените хора.
532
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До АнонименАбе какво разширяване с 1см бе луд, Русия е 1/8 от света и е в 11 часови пояса, за кво разширяване повече им трябва ;D
531
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на края на Втората Съветска Империя, Путинска Русия!
530
4
 
11
 
! Отговори
Е какво преди 2 години
Като драскате глупости за копейките дето ги получавате, какво от това.
529
1
 
8
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 2 години
Крайно време беше , много се забави !!!!!
528
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно защо западните кучета веднага признаха Косово, след като години наред усилено работеха в полза на разкъсването на Сърбия и защита на ислямските зверове, които колеха и бесеха деца там. Ясно е, че Западът има полза от независимо Косово, защото така се подронва руското влияние в Сърбия и се отслабва последната, докато независими Донецк и Луганск под руско влияние са трън в очите на световните ционисти. Като играете по двоен аршин, вървете по дяволите. Путин играе, вие гледате.
527
2
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Украйна можеше да задържи Донбас и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтрегляне на тежките оръжия от т.н. линия на съприкосновение и т.н. Можеше,но не го направи. Искаше военна победа. И затова ги загуби.
526
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казал е само истини. За 100тен път в историята еврейските банкери чрез гнездата си на Запада се опитват да разпалят война - това и децата го научиха!
525
2
 
7
 
! Отговори
Дзивко до 631 преди 2 години
Абсолютно прав си, домът се пази със сърце и всичко което имаш, лошото е че ние вече нямаме армия
524
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До АнонименЩе ти го обясня нагледно.Защото всичко е политика. Сърбия, винаги е била, е , и ще бъде проводник на интересите на Московия.Затова, колкото по-отслабена е тази държава, толкова шанса за мир е по-голям.Замислете се, от кои страни на Балканите поризтичат всички войни и конфликти о тези места през последните 120-130 години.
523
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дзивко Тия, дето уж, трябва да ни пазят и все ни обясняват за тях - те са наемници, а наемник кауза не защищава! Той работи/воюва за пари, а за какво са му пари мъртъв? Като на естончето, от вчера, в ЛНР... Тренирало, правило се на мъж и боец, ама гушнало букета! Защо - защото другите защищават домовете си, децата си, семайствата си! Не се бият за пари!
522
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Идва времето на "високите цени"---ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ У ГРАДО НЕ СЕ ЖИВЕЕ "БЕЗ ПАРИ"....и , че е време да се връщате на село , щото там е по-евтино....иначе У ГРАДО ШЕ МААТЕ САМО ЩУРЦИ , СКАКАЛЦИ И ЧЕРВЕИ....ха,хааааааааааа...ВЕЧЕ СА ОДОБРЕНИ ЗА КОНСУМАЦИЯ....НЕ ЧУХТЕ ЛИ..??!