САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити

Вашингтон предупреждава за катастрофа в областта на човешките права
21 фев 2022 16:23, Нели Христова
112
САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити
Снимка: БГНЕС

Съединените щати предупредиха ООН, че разполагат с информация, според която Русия има списъци на украинци, "които да бъдат убити или изпратени в лагери" в случай на инвазия. Това сочи писмо, изпратено до ръководителя на ООН по правата на човека и получено от АФП в неделя, цитирано от БГНЕС.

В писмото, което бе изпратено в момент, когато Вашингтон предупреждава за предстоящо нахлуване на руски войски, масирани в близост до украинската граница, се казва, че Съединените щати са "дълбоко обезпокоени" и предупреждават за потенциална "катастрофа в областта на човешките права".

Съединените щати разполагат с "достоверна информация, според която руските сили създават списъци с идентифицирани украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация", се казва в писмото.

"Разполагаме и с достоверна информация, че руските сили вероятно ще използват смъртоносни мерки за разпръскване на мирни протести или за противодействие по друг начин на мирни прояви на предполагаема съпротива от страна на цивилното население", се казва в посланието, адресирано до върховния комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет.

В нотата, подписана от Батшеба Нел Крокър, посланик на САЩ в ООН в Женева, се предупреждава, че руската инвазия в Украйна може да доведе до злоупотреби като отвличания или изтезания и да бъде насочена срещу политически дисиденти, религиозни и етнически малцинства и др.

По оценки на САЩ и западните съюзници, през последните седмици Русия е разположила над 150 000 войници в близост до границите на Украйна. Москва отрича, че планира да нападне съседката си, но иска гаранции, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО и че западният алианс ще изтегли силите си от Източна Европа - искания, които Западът отказва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Вън от съмнение преди 2 години
Вън от всякакво съмнение е,че няколко хиляди бандеровци-нацисти са в списък за издирване и съдене. Съветвам ги овреме да бегат яко дим първо в Западна Украйна и после при ***.
85
0
 
3
 
! Отговори
джо преди 2 години
Кой се е загрижил за горките хора..... Тези които половината от екзекуциите дето ги извършиха, винаги се оправдаваха ,че са за благото на Америка и демокрацията. Но колко мирни жители пострадаха?
84
0
 
4
 
! Отговори
Комунис преди 2 години
САЩ в своите списъци за убииства, жертвите бяха изобразени във вид на карти за игра-спомнете си!!!
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ИМА ИСТИНА ЗА ТАКЪВ СПИСЪК, СИГУРНО Е ЧЕ ТАМ СА ИМЕНАТА НА БАНДЕРОВЦИ И ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ. ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА
82
2
 
4
 
! Отговори
Що САЩ немат ли? преди 2 години
Избиха сума ти жени и деца по целия свят без съд и присъда и даже едно извинявай нямаше!
81
2
 
9
 
! Отговори
Ами има! преди 2 години
Това и Путин го потвърди вчера. Само че няма да ги убива, а ще ги дава на правосъдието защото трябват затворници които да постоят ЖП линията между Владивосток и Анадир в Чукотка.
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръвожадно джудже.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да добавим някой друг в този списък от нашите
78
0
 
5
 
! Отговори
стефан стамболов преди 2 години
*** от котилото *** български пак се активизираха .
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе, укропите от години си имат списъците, и на хора и на медии и на фирми и на политически партии, и е яко дисриминация, цензура и рекет, и краварите сега са се сетили...
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всяка дата при военните е предпоследна!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
незнам какви са руснаците ама като гледам мъжете на донецката и луганска република какви очи и решимост да се бият, мале мале, имат тия хора. дано разумът надделее.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
със сигурност рашките издирват под дърво и камът ръководителите и извършителите на убийствата на Захариченко, Моторола, Гусина и други светли украински мъже
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бат'ка Зеленски е акълия, одма да изтепа едно 5-60 души от въпросния списък и да каже Московското КГБ ги е клъцнало, но по-интересен е списъкът с имената на пленените в котела укерета които за да се спасят преминават в Русия, където ги лекуват, хранят и пазят от сепаратистите за да не бъдат добити. Та ако войници които се били тогава пленени и сага бъдат заловени- наместо да ги почешат с калшниците и пловните стършели.
72
9
 
4
 
! Отговори
Кремлевский Чикатило преди 2 години
е жаден за кръв.
71
3
 
14
 
! Отговори
Пълна шизофрения преди 2 години
Американците вече се оплитат в лъжите си. Бай Дън каза пред журналисти, че има сигурни сведения, че руската инвазия ще започне до дни и нейната цел ще е Киев, "където живеят два и половина милиона мирни граждани". И когато журналистите започнаха да подвикват въпроси, бързо се измъкна. Май ЦРУ го л'ъжат а той им вярва. Да видим какво ще приказва след няколко дни.
70
0
 
11
 
! Отговори
КОЯ Е НОВАТА ДАТА? преди 2 години
Дедо Джо какво ще извади от мъгливата си памет? Че Путин индиректно днес обяви време е за play-time! Играта започва на всички континенти!
69
1
 
9
 
! Отговори
Американците преди 2 години
Американците така правя - затова дигат аларма. Както измамниците мислят че всички лъжат, нали?
68
1
 
16
 
! Отговори
вЕрваме ви преди 2 години
Така си е! Те руските тайни служби имат навика, да споделят плановете си директно с ЦРУ и британските таблоиди !
67
1
 
12
 
! Отговори
Ops преди 2 години
И аз имам списък с хамериканци