САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити

Вашингтон предупреждава за катастрофа в областта на човешките права
21 фев 2022 16:23, Нели Христова
112
САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити
Снимка: БГНЕС

Съединените щати предупредиха ООН, че разполагат с информация, според която Русия има списъци на украинци, "които да бъдат убити или изпратени в лагери" в случай на инвазия. Това сочи писмо, изпратено до ръководителя на ООН по правата на човека и получено от АФП в неделя, цитирано от БГНЕС.

В писмото, което бе изпратено в момент, когато Вашингтон предупреждава за предстоящо нахлуване на руски войски, масирани в близост до украинската граница, се казва, че Съединените щати са "дълбоко обезпокоени" и предупреждават за потенциална "катастрофа в областта на човешките права".

Съединените щати разполагат с "достоверна информация, според която руските сили създават списъци с идентифицирани украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация", се казва в писмото.

"Разполагаме и с достоверна информация, че руските сили вероятно ще използват смъртоносни мерки за разпръскване на мирни протести или за противодействие по друг начин на мирни прояви на предполагаема съпротива от страна на цивилното население", се казва в посланието, адресирано до върховния комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет.

В нотата, подписана от Батшеба Нел Крокър, посланик на САЩ в ООН в Женева, се предупреждава, че руската инвазия в Украйна може да доведе до злоупотреби като отвличания или изтезания и да бъде насочена срещу политически дисиденти, религиозни и етнически малцинства и др.

По оценки на САЩ и западните съюзници, през последните седмици Русия е разположила над 150 000 войници в близост до границите на Украйна. Москва отрича, че планира да нападне съседката си, но иска гаранции, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО и че западният алианс ще изтегли силите си от Източна Европа - искания, които Западът отказва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приказката за Лъжливото Овчарче лъсва със целият си блясък от ден на ден и вярващите им ще станат неверници
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като си нямат Рашъните курорт като Гуантанамо какво друго им остава на завалиите,да си пращат противниците по лагери.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа... Нищо чудно да има такъв списък, но като се сетя, че според американското разузнаване войната щеше да започне на 16.02.2022 и си задавам въпроса, дали има друго разузнаване, изфабрикувало повече фалшиви новини, само в рамките на няколко месеца? А в рамките на няколко десетилетия? ...
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като се замисли човек,то май се нагледахме и наслушахме на *** "достоверни"информации!!!!!Като почнем от ,геноцидът на Албанците в Косово,та минем през ядрената програма на Кадафи,та погледнем и химическото оръжие на Садам,та стигнем до людоеда Асад,многооо "достоверни" информации ни навирахте в очите и ушите през последните години!!!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахаха, краварите съвсем полудяха. Какви листове, замислете се .. сипят поредния червен флаг само и само да се започне война от която САМО те ще спечелят.
61
1
 
12
 
! Отговори
До Само питам преди 2 години
Ти докога ще питаш?Нали щеше да се пишеш доброволец и да ходиш да громиш лошият Путин и цяла Русия покрай него?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМен пък ме хвана цензурата и не отречатиха коментара ми.....
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо само тая новина за "достоверната информация"е поставена в кавички?Цялата тая краварска кампания която наблюдаваме от последните три месеца Трябва да бъде поставена в кавички!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там беше написана и датата на нападението нали?
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета форумите и чак се изненадвам, че и редовия американец не е чак толкоз тъ п. Хората разсъждават много трезво. Никой нормален човек не иска война, но Джо иска и много настоява.
56
1
 
6
 
! Отговори
достоверна информаци преди 2 години
Тия кравари едни снимки на сваления от урките боинг не искаха да изкарат - дето ги имат , нещо дето нямат как ще го изкарат?
55
2
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
"че разполагат с информация", че Русия щяла да нападне и и мала списъци....тия вече се чудят какво да склепат!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волдемор Зеленко там ли е?
53
3
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Аз предлагам на Русия да направят списък на тpoловете тук, които са елементарни злобясали парясници и алкохолизирани самотници пръскащи злоба срещу Русия. Аз лично бих изпълнил списъка по терминиране без заплащане.
52
0
 
4
 
! Отговори
Пропаганда на ВОЙНА преди 2 години
В чист вид!
51
11
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат списък с имена и го изпълняват. За Русия не знаем.
49
1
 
10
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
А ВЪВ АМЕРИКАНСКИЯТ СПИСЪК ИМА ИМЕНА КАТО МОАМАР КАДАФИ , САДАМ ХЮСЕИН И ОЩЕ МНОГО МНОГО ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ЕЕХХ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ КРАВАРИ САМО СОЧАТ С ПРЪСТ И КЛЕВЕТЯТ !!!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента Путин изслушва Думата и вероятно ще издаде указ за признаване на Донецк и Луганс за нови републики,които да се присъединят към Русия.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има списък на американци които да бъдат убите ,тия гадове Ст чудят какво да измислят )