САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити

Вашингтон предупреждава за катастрофа в областта на човешките права
21 фев 2022 16:23, Нели Христова
112
САЩ: Русия има списък с украинци, които да бъдат убити
Снимка: БГНЕС

Съединените щати предупредиха ООН, че разполагат с информация, според която Русия има списъци на украинци, "които да бъдат убити или изпратени в лагери" в случай на инвазия. Това сочи писмо, изпратено до ръководителя на ООН по правата на човека и получено от АФП в неделя, цитирано от БГНЕС.

В писмото, което бе изпратено в момент, когато Вашингтон предупреждава за предстоящо нахлуване на руски войски, масирани в близост до украинската граница, се казва, че Съединените щати са "дълбоко обезпокоени" и предупреждават за потенциална "катастрофа в областта на човешките права".

Съединените щати разполагат с "достоверна информация, според която руските сили създават списъци с идентифицирани украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация", се казва в писмото.

"Разполагаме и с достоверна информация, че руските сили вероятно ще използват смъртоносни мерки за разпръскване на мирни протести или за противодействие по друг начин на мирни прояви на предполагаема съпротива от страна на цивилното население", се казва в посланието, адресирано до върховния комисар на ООН по правата на човека Мишел Бачелет.

В нотата, подписана от Батшеба Нел Крокър, посланик на САЩ в ООН в Женева, се предупреждава, че руската инвазия в Украйна може да доведе до злоупотреби като отвличания или изтезания и да бъде насочена срещу политически дисиденти, религиозни и етнически малцинства и др.

По оценки на САЩ и западните съюзници, през последните седмици Русия е разположила над 150 000 войници в близост до границите на Украйна. Москва отрича, че планира да нападне съседката си, но иска гаранции, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО и че западният алианс ще изтегли силите си от Източна Европа - искания, които Западът отказва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Манафейко:........ Май целият нормален свят е русофобски. Само разни кошари и андрешковци от сутрин до вечер се кланят на Русия и фюрера Путин!
45
17
 
4
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 2 години
Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия. Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
44
0
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къдя е списъка да го видим :)))
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те и Мосат си имат списък, е и
42
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Украйна е замръзнала пред телевизора и гледа съвещанието при Путин.
41
6
 
12
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
а списък кои украински деца Путин ще изяде имат ли ?
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости . Защо да правят цяла война ако ще търсят или искат определени личности убити.. има тайни служби и сценарии за проишествие ако ще убиват някой😂😂
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може пък да са заслужили, ако са изверги.Знае ли човек.А крокодилските сълзи са просто лицемерие.
38
7
 
11
 
! Отговори
Санкцията преди 2 години
Абе угодия нема....., но едно е сигурно и целта е само една: САНКЦИИ ще има!!!!Ако започне Русия да напада навреме(според графика на байалцхаймер)... ще има САНКЦИИ!!!!Сега пък се очертава ако не започне навреме или въобще не започне(пак според същия график) ... пак ще има САНКЦИИ!!!! А и война ще има!!! Най много на байалцхаймер е нужна и я иска, но не той да се бие, а чужда войска да се бие и мре!!!!Добре, че е Путин да го изтърпява(докога ли??!!) тоя байалцхаймер иначе ако беше некой кибритлия ФАЩ отдавна щеха да я търсят само водолази!!!
37
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трети е Бай Дън :)))
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още търсим на Саддам оръжията... А за Гуантанамо нещо да кажете?
35
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Втори е Осама бин Ладен :)))
34
2
 
9
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Руските тв канали прекъсна ха програмите си и предават изявление на Путин.
33
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Първи е Саддам Хюсеин :)))
32
5
 
21
 
! Отговори
Из МъдростНаНародите преди 2 години
След краварите само пепел и купчинки остават!
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за глу пости бълват сащците? И ние сме от тяхната страна? Хора, опомнете се преди да е станало твърде късно.
30
12
 
9
 
! Отговори
Виц преди 2 години
Русначе пита майка си: -Мамо, как е правилно, расизъм или русизъм? - Синко, ако мразиш нег**рите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е русизъм.
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най- вероятно ваши хора ще са изпълнителите на убийствата. Вие с друго и без това не сте известни. В която държава се намесите и развалина остава. И ние не сме цъфнали от вашето влияние
28
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-агресивната,и престъпна държава САЩ.
27
14
 
6
 
! Отговори
МЗ ПРЕДУПРЕЖДАВА преди 2 години
До Гледайте....... Русофилията е вредна за вашето здраве!