Танкове в Донецк, Путин подписа за миротворци, Украйна ще брани земята си

САЩ подписа указ за налагане на санкции на Русия
22 фев 2022 06:48, Александър Попов
506
Танкове в Донецк, Путин подписа за миротворци, Украйна ще брани земята си
Снимка: БГНЕС

Танкове в Донецк след признаването на независимостта от Русия

Колони от бойни машини, включително танкове, са забелязани тази сутрин в покрайнините на Донецк, столицата на един от отцепилите се региони в Източна Украйна, след като руският президент Владимир Путин призна тяхната независимост.

Репортер от Ройтерс видя около пет танка в колона в околностите на града и още два в друг край на града. Танковете са били без обозначения, но бойните машини се появиха часове след като Путин подписа договорите за дружба и сътрудничество с двата отцепили се региона и разпореди руски миротворци да се разположат там.

Зеленски: Украйна иска мир, но няма да отстъпи земята си на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия в проваляне на усилията за мир и изключи каквито и да било териториални отстъпки в обръщение към нацията в ранните часове на днешния ден, предаде Ройтерс.

Зеленски направи обръщението след решението на Русия официално да признае двата подкрепяни от Москва отцепили се региона в Източна Украйна за независими и да изпрати войски там, ескалирайки кризата, за която Западът се опасява, че може да разпали голяма война.

Още по темата
След като председателства съвещание на Съвета за национална сигурност Зеленски обвини Русия, че е нарушила териториалната цялост на Украйна и каза, че това може да означава, че Москва слага точка на мирните преговори в рамките на Минските споразумения, които целят на сложат край на конфликта в Източна Украйна. Украинският президент каза, че Украйна иска да реши кризата чрез дипломация, но че страната е готова да издържи на продължителен натиск.

"Ангажирани сме с мирния и дипломатически път, и само него ще следваме", каза Зеленски и добави: "Но ние сме на собствената си земя и не се страхуваме от нищо и от никого, на никого нищо не дължим, и на никого нищо няма да дадем"

Той призова за спешна среща на лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция, като призова съюзниците на Киев да предприемат мерки срещу Русия.

"Очакваме категорични и ефективни стъпки на подкрепа от нашите партньори", каза Зеленски  и допълни: "Много е важно да видим кой ни е истински приятел и партньор, а кой ще продължи да плаши Руската федерация с думи".

Украйна е получила уверения за "решителен и обединен" отговор от Европейския съюз срещу Русия, каза днес украинският външен министър Дмитро Кулеба след разговор с шефа на европейската дипломация Жозеп Борел.

"Споделяме една и съща оценка за незаконните действия на Русия", допълни дипломатът.

Путин разпореди руски миротворци да бъдат изпратени в отцепилите се региони на Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин издаде укази, разпореждащи на министерството на отбраната да изпрати руски миротворци в двата отцепили се региона в Източна Украйна, след като взе решение за признаване на тяхната независимост, предаде Ройтерс.

По-рано Путин подписа укази за признаване на самопровъзгласилите се "Донецка и Луганска народни републики", пренебрегвайки предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и би довела до провал на дългогодишните мирни преговори в рамките на Минските споразумения.

Байдън: Признаването на ДНР и ЛНР заплашва националната сигурност на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за налагате на санкции заради признаването от Русия на независимостта на Донецката и Луганската народни републики. Признаването представлява "необичайна и изключителна" заплаха за националната сигурност и външнополитическите интереси на Америка.

Стандартната формулировка за такива документи е включена в указа за първите санкции във връзка с действията на Русия и разширяването на извънредното положение, което беше въведено във връзка с конфликта в Украйна още през 2014 г.

„Аз, Джоузеф Р. Байдън, младши, президент на Съединените американски щати, с настоящото удължавам извънредното положение... като заключаваме, че признаването от Руската федерация на т. нар. Донецка народна република (ДНР) и Луганска Народна република (ЛНР) противоречи на задълженията на Русия по споразуменията от Минск, заплашва мира, стабилността, суверенитета и териториалната цялост на Украйна и по този начин представлява необичайна и изключителна заплаха за националната сигурност и външната политика на САЩ.

Със своя указ Байдън забрани на американците да инвестират в ДНР и ЛНР, да търгуват с тях и да ги финансират. Документът ви позволява да бъдат налагани санкции срещу всяко лице, което оперира в този регион. Във вторник се очаква американската администрация да разкрие нови мерки в отговор на руското признание на отцепилите се републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време бг-тата купуват апартаменти на зелено на западноевропейски цени !ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
279
2
 
6
 
! Отговори
ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ... преди 2 години
"Украйна ще брани земята си" - - - РУСИЯ - МАЛКО ПРИКАЗКИ, РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ. - - - ЗАПАДЪТ - МНОГО ПРИКАЗКИ, МАЛКО/И ДЕЙСТВИЯ. / / / ОСВЕН ТОВА В РЕЧТА СИ ЗА ПРИЗНАВАНЕТО НА ДОНК И ЛУГАНСК ЗА НЕЗАВИСИМИ, ПУТИН МНОГО ТЪКНО ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА УКРАЙНА КАТО ДЪРЖАВА, ПОНЕ В СЕГАШНИТЕ И ГРАНИЦИ. Е ОТ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ В УКРАЙНА, А НЕ КАКВА ПОМОЩ И ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ОТ ЗАПАДА. ДА НЕ СТАНЕ "ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...УКРАЙНА"
278
7
 
7
 
! Отговори
сбирщина преди 2 години
от наивници има тука... Путин е диктатор. Разстрелва, отравя, вкарва в затвори всички които кажат нещо срещу него. В Русия по телевизийте друго освен Путина няма. Колко журналисти, опозиционери и обществени личности бяха убити от него. За да го харесваш трябва да си пълен ид...от. Иска да превземе Украйно по няколко причини. Украйна има много въглища, има пристанища на Черно море, има фабрики за тежко машиностроене, има и най-плодородна земя в Европа. В тази война ще загинат и етнически българи
277
3
 
12
 
! Отговори
-- преди 2 години
Бай Дъчо, забеляза ли твоето разузнаване какво почват да говорят руснаците, нещо не сте си платили сметката за аляска, скоро май мечката ще играе и там.
276
13
 
4
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 2 години
и не разбира, че войната не е свършила. ВатницитеНе бива да бъдат допускани в Европа.....цивилизована Европа.
275
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранил на щатски граждани да се мотаят и продават там, ха. Китай е близо.
274
4
 
29
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
ХАХА. Кой ще брани Украйна бе. АКо Украйна нахълта няма да и остане нищо за бранене .Няма и 1 метър да навлезнат в домбас . Още 1-2 седмици ще скърцат зъби на границата и ще се приберат по.срани в казармите .Цирка приключи , ще плюят по Путин още 1 седмица и всичко ще се забрави , както стана с Крим . Ако сте се запасили с пуканки ,ще ви разочаровам ,екшън няма да има !!!
273
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай го и тоя! Наблюдател му викали. Стягай куфарите и бягай преди Путин да дойде и да ти обере доматите, Унуфрий
272
2
 
19
 
! Отговори
До Ави преди 2 години
Тя националната сигурност на САЩ е пряко зависима от ролята им на световен хегемон.Сега Русия и Китай са достатъчно силни,за да оспорват тази хегемония,следователно са враждебни към САЩ.
271
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Альоо До Масква, къде не свърши в тая дето те е родила ли? Я пак погледни картата на Земята
270
5
 
29
 
! Отговори
джо преди 2 години
Сега ще се метнат в боя Украинските лелки, дето ги даваха одеве нашите драскачи, щото всичко друго ще се измете на юруш.
269
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 306- ми то повечето тръби са руски. ами ако те не дадат съгласие да ги ползва друг, откъде ще върви газът. то не е само северен поток.
268
3
 
25
 
! Отговори
ДГД преди 2 години
"на никого нищо няма да дадем" - Зеленков, чия собственост е газопреносната мрежа в Украйна?!?
267
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до коментар 285- ТО И ОНОВА СУ24 БЕШЕ СТАРО НО ПАРАЛИЗИРА ДОН КУК. 27 ДУШИ ГИ ПРАТИ ВЪВ ПСИХИАТРИЯТА.
266
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама със какъф кеф хората от ДНР И ЛНР посрещнаха казаното от ПУТИН. ТО КАТО ЧЕ ЛИ БЕШЕ НОВА ГОДИНА. ФОЙЕРВЕРКИ,ЗАРЯ.
265
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
285-ръждиви ама никой не смее да излезе насреща им.
264
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 293-има отворила се голяма дупка във дирника. сега Путин ще я развърти още.
263
0
 
24
 
! Отговори
Мдааааа! преди 2 години
Скоро и за България ще се изкаже Путин.
262
2
 
30
 
! Отговори
путлер преди 2 години
Следващата територия дето ще си върнем е Аляска . После ще видим за Канада кво ще праим
261
33
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Кремълското джудже май е изкарало Ковид и е с увреден мозък. Днес да се правиш на Хитлер е най-малкото зловещо ! Очакваме и марш на руската армия към Румъния и България скоро.