Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ

Мохамед бин Салман и Мохамед бин Зайед отказали разговор
9 мар 2022 12:25, Петя Славова
133
Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ
Снимка: БГНЕС

Белият дом "неуспешно" се е опитал да организира телефонни разговори между президента на САЩ Джо Байдън и "фактическите" лидери на Саудитска Арабия и ОАЕ, докато Вашингтон се опитва да засили международната подкрепа за противопоставяне на Русия и ограничаване на нарастващите цени на петрола, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Уолстрийт Джърнал".

"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с руския президент Владимир Путин миналата седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към плана, одобрен от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица твърдят, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен, и от възобновяването на иранското ядрено споразумение, за което се твърди, че не отговаря на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също така иска Вашингтон да предостави на престолонаследника правен имунитет, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и повлича Китай...китай ще го рекетира и ще е дистрибутор,обаче Света ни ще направи с Китай това което прави с путин...изтегляна на производствата,спиране достъп до технологии,спиране на търговията...Света ни вече никога няма да бъде същият!...та "принцове",и налагащите зависимости от русия и китай не дойдат на себе си...ги чака същото,Справедлив Свят...или ще свърши!все едно как!!!
98
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
войната иран-ирак...и кой свали Садам???взел се на сериозно,нападащ невинни?къде е кадафи...много примери има..."принцовете" ще си заложат короните ако обидят държава като САЩ,няма сила на света която да ги спаси...ако манипулирате хората,че "сила" е путин...защото руши с ракети детски болници,родилни домове,убива възрастни хора в Украйна...това е тъмната страна...найстина ли не осъзнават троловете на путин...той се застреля...донесе невиждан позор за Народа на Русия,не го заслужават
97
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимена "принцовете" знаят ли какво могат САЩ?...благоденствието им се крепи на благоразположението на САЩ...Ад за децата ни ли ще строим или щастлив и Спраоведлив Свят...кой ви гарантира благоденствие и вечен живот...няма такава опция...прочетете Човешката История...клани са много по-богати...и вземали се на сериозно от "принцовете"за човещина става въпрос...могат да спестят мъки на милиарди по света ни и няма да обеднеят...повярвали си!!! ок!!!
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байден знае ли какво изнася саудитска арабия
95
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ...не са Народ които можеш да унижиш или обидиш без да си платиш....особенно ако те са крепили ..."короните"ти,"принцове" нареждали убийства на журналисти критикуващи ги...САЩ ги съди,убийци убиващи невинни жени и деца в Украйна САЩ ги съди и налага санкции...САЩ е САЩ...защото изповядва Божийте и човешки ценности,не са безгрешни приятели...само Бог е...но винаги и само е помагал!Бог да пази САЩ!!!
94
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Ак-12короните им се крепят върху американските...,и Иран е опция...ядрена...та путин ни плаши с неговите...ама да играем!!!
93
4
 
0
 
! Отговори
Не звъни 2-ри път преди 2 години
И аз бих му отказал разговор.
92
2
 
10
 
! Отговори
Ак-12 преди 2 години
Даже камиларите отсвириха Дементния Джо.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , Петролът ще поскъпва , ама докато има кой да го купува, когато икономиките изпаднат в рецесия и като няма пари, и никой не го ползва познайте каква ще стане цената му. Спомнете си 2008-2009г. Все още не сме достигнали цената от 147 щ.д. за барел, - нали - искате ли да ви кажа колко бе цената след една година 2009г. - 37 щ.д.Е правете си сметка как се определя цената на петрола.Разбиратели много ей, само ще ви кажа, че при тези цени процесът на газификация на въглищата,/процес на добив на т
90
3
 
22
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
За радост на света идва краят на гейевропейският модел и на фащ
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрола ще поскъпва
88
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън направи като президент толкова грешки, колкото всички останали президенти на Сащ не успяха да направят.Но когато идваш с измама на избори и лъжеш ,че това е демокрация,а я потъпкваш-нямаш морална легитимност.
87
0
 
9
 
! Отговори
До111 преди 2 години
А пък ти през това време ще бъдеш един-сит,сит,сит,сит,та най вероятно до кофите за *** ще стигнеш?Усещаш ли???
86
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз памперс никой го няма за човек. И то не е случайно. Путин си е направил сметката и планира действията си поне 10 години напред. Отдавна се е договорил и с Венесуела, и с Китай, и с ОАЕ, и с Иран. Америка живее с остарелите виждания, че светът им е в краката и могат да го газят както си щат. Но всеки бати си намира по-бати, рано или късно.
85
2
 
41
 
! Отговори
Не ги дишат преди 2 години
Саудитите въобще даже не могат да дишат жендърите от Демокраставата партия на Байдона. Тръмп би могъл да оправи нещата,ама дотогава войната в Украйна отдавна ще е приключила.
84
1
 
24
 
! Отговори
Бря преди 2 години
пълен памперс
83
3
 
34
 
! Отговори
Бачо преди 2 години
Стареца е време да си гледа пенсията!
82
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, нищо че губи саудитския нефт, нали Бай-дън остави сина си в Борда на украинската "Нафтогаз" - нема страшно! Или синчето вече избега от Киев?
81
1
 
22
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Кок преговаря с фалшиви субекти и деменция
80
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те помнят арабелите, помнят. Да не си мислят Хамериканците, че са забравили всичко и рязко са им станали приятели само защото последните 20-ина години поддържат добри бизнес отношения с тях