Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ

Мохамед бин Салман и Мохамед бин Зайед отказали разговор
9 мар 2022 12:25, Петя Славова
133
Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ
Снимка: БГНЕС

Белият дом "неуспешно" се е опитал да организира телефонни разговори между президента на САЩ Джо Байдън и "фактическите" лидери на Саудитска Арабия и ОАЕ, докато Вашингтон се опитва да засили международната подкрепа за противопоставяне на Русия и ограничаване на нарастващите цени на петрола, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Уолстрийт Джърнал".

"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с руския президент Владимир Путин миналата седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към плана, одобрен от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица твърдят, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен, и от възобновяването на иранското ядрено споразумение, за което се твърди, че не отговаря на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също така иска Вашингтон да предостави на престолонаследника правен имунитет, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега? Русия ще продава петрол на арабите или арабите ще продават петрол на Русия?
38
19
 
4
 
! Отговори
РР преди 2 години
До 35: Нищо няма да видим, освен разпада на русия. Тя не е незаменима. Цените скачат заради войната, но те не могат да скачат безкрайно. Веднага след края на войната ще паднат. Доколкото до глада, алоо в Еропа си, не в Русия.
37
1
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До РР "Хубавото на американската политика е,че те винаги се разбират със всички." --- Това на коя планета? Щото тука, на Земята, американците ШАНТАЖИРАТ всички, а то не е баш същото. И с някои минава, а с други - не. Освен може би англосаксонските държави (Канада, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия), с които са от един дол дренки, американците са дълбоко ненавиждани по цял свят. Дори ЕС ги търпи, но вече имат много и големи разногласия
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте скоро разработка на химически оръжия в Саудитска Арабия, ОАЕ и инспекция от сащ и ООН. Реда после го знаете мирно бомбардиране от страна на сащ и коалиционните партньори и демокрация в тези страни.
35
0
 
13
 
! Отговори
бай Дън до бай Х у й преди 2 години
Демократичните демократи от демократичната Джамахирия и техните съюзници и партньори ще доставят демократичен петрол на демократични цени.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новината от днес е, че санитарката, дето сменя пам-персите на Байдън тази сутрин е отказала да разговаря с него за сутрешната смяна, защото имала по-важна работа и Байдън ще трябва да почака мокър до вечерта.
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що си мисля, че никой не е длъжен на САЩ. До сега, се правиха на много велики, що ми се струва, че палачинката се обръща. Искаха, да унижат Европа, ама нещо ще ядът дървото.
32
5
 
20
 
! Отговори
Бензин 5 лева преди 2 години
Скоро Байдън ще запее вставай страна огромнавя и ще заиграе казачок.
31
2
 
12
 
! Отговори
До РР 20 преди 2 години
Примката се стяга само около теб. Ще видим кой ще подкрепяте след някой месец. Глада е по-силен от тока.
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия, Китай, Индия, арабите - та това са 5 млрд души. Честито на Бидоня, който си мисли, че Европейският съюз е единствената друга страна в света
29
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Що така бе камилари, нали Тръмп игра "Танц със саби" с вас, когато сключи договор за оръжия за 100 милиарда долара. За тези пари, той беше готов и "Голо хоро" да играе пред вас, пък вие го *** акахте!!!
28
19
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Бъркаш се нещо. 141 гласа за и 5 против беше гласуването в ООН. Китай не беше против, сърбия също. Те нямат друг интерес от русия от този да я точат. Няма военен съюз, няма и да има. Всички са против Русия и виждат какво е да си зависим от нея тъй,че бъдещето на путинска русия е ясно
27
0
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЧЕ В БЪЛГАРИЯ И МАГАРЕТАТА ИЗЧЕЗНАХА
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е объркал номера ,деменцията е коварно заболяване ,на никой Господ да не дава ! Само да не забрави на коя държава е президент......?!
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е за челна новина. А не блещолевенията на Наивниски. ОАЕ са миниатюрни само на територия, а Саудитите санабсолютна сила. Е, Байдън явно е ударил на много сериозен камък. Ще си играят на сантасе с англичаните накрая. Страшни шматароци
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като не слушкат да им спретнат една арбстка пролет нищо, че са съюзници.
23
9
 
17
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Откъдето и да го погледнеш Путин се гаври с деменцията. Жалко само за украинците, с нищо не са заслужили.
22
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО, сащ, ЕС въртите сучите пак на Руския ще кацнете. Скоро Путин ще ви го набие с 200 а то се върти там в .упарата както казваше един "велик майстор" на словото от Банкя. Всички знаят, че са зависими от руския газ, нефт и природни суронини и продължават да се правят на мъже. Санкциите са за пред обществата след като Русия приключи с Украйна всичко ще си тръгне по старому считай отменени санкции.
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България влезе ли в някой съюз той се разпада и губи войната хаха
20
5
 
26
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
И КАКТО ВИНАГИ БЪЛГАРИЯ Е НА ГУБИЩАТА СТРАНА