Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ

Мохамед бин Салман и Мохамед бин Зайед отказали разговор
9 мар 2022 12:25, Петя Славова
133
Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ
Снимка: БГНЕС

Белият дом "неуспешно" се е опитал да организира телефонни разговори между президента на САЩ Джо Байдън и "фактическите" лидери на Саудитска Арабия и ОАЕ, докато Вашингтон се опитва да засили международната подкрепа за противопоставяне на Русия и ограничаване на нарастващите цени на петрола, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Уолстрийт Джърнал".

"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с руския президент Владимир Путин миналата седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към плана, одобрен от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица твърдят, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен, и от възобновяването на иранското ядрено споразумение, за което се твърди, че не отговаря на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също така иска Вашингтон да предостави на престолонаследника правен имунитет, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден пишеха как вече никой лидер нямало повече да вдига телефона га Путин му звъни, пък ко стана Бай Дън го отрязаха по рано ха ха
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Види се - трезвомислещите хора по света турят Бай-дън на трупчета
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Мисля ,че ще ги накарат да приемат истанбулската конвенция.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън защо не наложи ембарго на обогатения уран от Русия? А генчовци? Ние да спрем руските нефт и газ, но американските центарали да се захранват с руско ядрено гориво? На мен добре ми звучи, а на вас? Много братски и справедливо.
55
1
 
15
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Тц, вече САЩ нямат шанс да им направят "миротворна мисия" щото очевидно ОАЕ вече са под защита на едни "вежливи зелени човечета" със славянски акцент.
54
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако слушате пропагандата по медиите ще, останете с впечатлението, че Русия е изолирана от света. А истината е, че арабите, китайците, Южна Америка, Африка и индийците са с Русия. Т.е. 6 милиарда хора подкрепят Русия. От другата страна са САЩ, Англия, ЕС, Австралия и Япония. Някъде около 1 милиард подкрепят украинците. Познайте ние от коя страна сме? Точно така, отново сме губещи, бедни, болни и натаковани, благодарение на нашите политици.
53
0
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
те по принцип обичат да си държат повечето кладенците затворени /чакат на другите да им свърши/ и купуват от света.
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въй въй, в УСА бензина мина 4 долара за галон. Да видим на кого ще му издържат повече нервите.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за Америка е тоя
50
0
 
24
 
! Отговори
Оле майчице! преди 2 години
Кофти се затяга положението. Путин бил луд, ненормален бил, на стероиди бил. Пък то се оказа, че си е оплел кошницата 30 хода предварително. Ади сега ЕС да си яде санкциите.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега САЩ ще им направят миротворна акция
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен сега краварите да си спомнят за Кашоги как изтече в канала и по този начин да изнудят чаршафа да играе по тяхната sвирka .
47
0
 
30
 
! Отговори
Ха аа..ха .. преди 2 години
Отхвърленият дедо Джо. Сега видяхте ли всички наведени медии на Сорос. Атлантици, комитети от Хелзинки, ЛГБТ организации и т.н. че светът не се върти около вас ? Нещо май бяхте много ентусиазирани след санкциите срещу Русия, сега като отмине еуфорията ще изтрезнеете. Така си мислиха и Наполеон и Хитлер и...да не влизам в подробности. С кой акъл нормален човек би си помислил че Русия ще потъне икономически и ще умре от глад !? Та вие дори със Северна Корея, която от 60 г.е в ембарго не успявате!
46
16
 
2
 
! Отговори
РР преди 2 години
До 43: Американците провеждат собствена политика, вярно е, но това не им пречи да разбият държавицата на Путин и веднъж завинаги да приключат с нея. Американците са мразени на много места, но от хора като теб. Всичко е там и военно, и икономически. Ако си мислиш,че някой ще спре да продава на най-големия консуматор, то живееш във въображението си.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скока на цените ще компенсира за Русия всякакви санкции и намаляване на количествата, които купуват от нея. Петрола от 30 долара за барел, може да стигне до 200 долара за барел при евентуални санкции, което значи, че при 6 пъти по-малък износ Русия ще има същите приходи.
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги сънародници... За стотен път - В НАТО има медийна завеса. На 17 Декември 2021ва на асамблеята на ООН Русия поставя въпроса с нео-нацизма в Украйна на дневен ред. 130 държави подкрепят военна операция срещу нацистите, а 2 държави са против преследването на нацизма... Познахте - против резолюцията гласуват единствено САЩ и Украйна. Колкото и да Ви повтарят, че Русия напада Украйна не вярвайте... ООН извършва прочистване, а НАТО са в тъча... ;}
43
1
 
14
 
! Отговори
Киро Мустафа, Козяк преди 2 години
Смятам че доставянето на бойни самолети за Украйна от полски летища и плащането на сметката от арабите напълно отговаря на евроатлантическите ценности.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, я да си помислят нощеска пак и да отговорят тогава тези чал ,ми, нарязаха журналиста на филии и го изнесоха с куфари, сега искали имунитет. Вместо това да не получат природен феномен Пустинна Буря 3
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27Ами по погрешка и там се разпали "арабска пролет". Но да си чул? Бе отменен и кръг от Формула 1 заради размириците. Странно нещо са "демократичните медии". За разфасоването на Хашоги няма да напомням и сляпата световна демократична общност. Веднъж Саудитска Арабия се жертваха заради прищевките на САЩ. Тогава и Норвегия пострада. Русия я ухапа бълха. Арабите се опариха от орталъка със САЩ и не искат втори път да са нечия маша и да опират пешкира заради чужди интереси.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензинът в САЩ удари 5 долара в някои щати тази сутрин. Нормално е Спящия Джо да се притесни малко. Ако тия американски маси с по 60-70 IQ се вдигнат, ще стане напечено.