Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ

Мохамед бин Салман и Мохамед бин Зайед отказали разговор
9 мар 2022 12:25, Петя Славова
133
Неуспешен опит на Байдън да преговаря с лидерите на Саудитска Арабия и ОАЕ
Снимка: БГНЕС

Белият дом "неуспешно" се е опитал да организира телефонни разговори между президента на САЩ Джо Байдън и "фактическите" лидери на Саудитска Арабия и ОАЕ, докато Вашингтон се опитва да засили международната подкрепа за противопоставяне на Русия и ограничаване на нарастващите цени на петрола, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Уолстрийт Джърнал".

"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.

Но за сметка на това принцът и шейхът са разговаряли с руския президент Владимир Путин миналата седмица, както и с Володимир Зеленски, отбелязва вестникът.

ОАЕ и Саудитска Арабия отказват да увеличат добива на петрол и се придържат към плана, одобрен от ОПЕК и група производители, ръководена от Русия.

Официални лица твърдят, че Абу Даби и Рияд са обезпокоени от "сдържания" отговор на САЩ на ракетните удари, нанесени от хуситите в Йемен, и от възобновяването на иранското ядрено споразумение, за което се твърди, че не отговаря на техните опасения за сигурността. Саудитска Арабия също така иска Вашингтон да предостави на престолонаследника правен имунитет, тъй като той е изправен пред редица съдебни дела в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
"Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и шейхът на ОАЕ Мохамед бин Зайед са отказали да разговарят с Байдън", пише вестникът, позовавайки се на официални лица.Hahaha
78
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън,да внимават с тия,че някой слънчев ден да не го нарежат с резачката за дърва,като стар пън.
77
1
 
24
 
! Отговори
Бай байдън преди 2 години
Чувам че в Америка щели да го преименуват на байИЗдън
76
1
 
11
 
! Отговори
IT специалист преди 2 години
Американците са известни Ай Ти специалисти. Ай ти да го свършиш, а?
75
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бай Дъно никой не го отразява.
74
0
 
17
 
! Отговори
гАз преди 2 години
Абе, всеки си гледа Личния интерес, от къв зор С.Арабия и ОАЕ трябва да си губят "келипира" заради чужди интереси! Запада кът е толкоз ербап да си плаща!
73
22
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
Света намрази русия повече, отколкото мрази САЩ и Израел взети заедно, а ти очакваш медиите да пробутват руска пропаганда. Пускай си някоя руска телевизия и слушай тъпотии колкото си щеш. Избора си е твой, но неможеш да скриеш истината, тук не е раша.
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви преговори може да води човек,който не знае на кой свят се намира?
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо: Ало, обажда се.... ъъъъ... как се казвах... а да, Джо! Отсреща: Не, благодаря!
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл,той и без това дементиралият индивид Байдън не разбира какво говори,нито може да разбере какво му се говори!
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66 - "пропагандата по медиите ще, останете с впечатлението, че Русия е изолирана от света. А истината е" - хубав анализ само доуточнявам, че Япония не е с Украйна, а заедно с Южна Корея са неутрални. Байдън пропусна основното... Никой не гледа новините на медиите. Всички, на които им отнемаха гласа през годините започнаха да си правят канали и да споделят видеа в тубата Телевизора изгуби своята кредабилност!
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия лидери всички са приятели на Путин )
67
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавни са руските бедняци как се надяват въоръжените до зъби арабски съюзници на САЩ и ЕС, които дават мило и драго да ги обичат европейците, да се отметнат и да искат близост с едни руски бедняци, които от 10 дни живеят 200 години назад.
66
8
 
10
 
! Отговори
са преди 2 години
Всъщност тази новина е от преди няколко дни и не се отнася до петрола. Ония са казали,че не желаят да разговарят с Байдън, защото обвинил съудитския принц несправедливо, без процес на ония репортер дето го убиха в Турция. Съудитите са съюзник на америка и по-бре руските троляци да не им знаят устите много, защото те ще се разбират. Повтарям новината е от преди ПЕД ДНИ!
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ искаха да направят "мироопазваща" операция в ОАЕ, обаче дочуха, че там вече са се настанили едни зелени, вежливи човечета, които говорят на някакъв неразбираем за тях славянски език и се отказаха. Светът вече е друг. Имаме нов господар.
64
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почнаха да го отсвирват дедето
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 - Кви санкции срещу Русия сънуваха тия парашутисти от НАТО, хахаха Азиатските държави възстанаха слещу жалките Западни олигарси. Европа е шах мат. НАТО не могат да вдигнат оръжие срещу нито една държава защото от Сирия до Китай та дори и Иран и Индия са готови да изхвърлят Европа и Северна Америка от световната икономика. Френските политици от половин година насам говорят за напускане на НАТО след свалянето на Макарон.
62
2
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Защо ли си мисля, че американците и китайците го играят комбина? Най-пострадали от тая война са Украйна, Русия и Европа, а най-печеливши именно американците и китайците. Едните се правят на умрели кучета и нарочно подкрепят руснаците в тяхната самоубийствена и самоизолираща война, която ги прави още повече зависими от Пекин, а другите консолидират зад себе си зависимата от ресурси Европа.Сега и търговията с оръжие ще избухне.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно мястото от където ще се диктуват правилата се изместват в Азия. Досегашните хегемони от САЩ и силно зависимите чиновници водещи се управляващи ЕС трябва да преосмислят надменното си поведение и да почнат да се съобразяват с исканията на останалия свят.
60
9
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Статията е тенденциозна и непълна, разговори са насрочени отново, просто арабелите се опитват да си придават важност !!!___И да дадат явен знак, че са недоволни за критиката на САЩ за убийството на Хашоги !!!