Тръмп: Заплаших Путин така, както никога не е бил заплашван

Бившият президент твърди, че е можел да спре войната в Украйна
27 апр 2022 20:05, Нели Христова
121
Тръмп: Заплаших Путин така, както никога не е бил заплашван
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се придържа към твърдението си, че ако беше преизбран, би могъл да предотврати руската инвазия в Украйна. В първи епизод на новото шоу на Пиърс Морган, той заяви, че е "заплашвал" Владимир Путин по време на управлението му, предупреждавайки, че Москва ще бъде изправена пред тежки последици за нахлуването в Украйна.

"Казах му какъв ще бъде нашият отговор и той каза: "Наистина?" А аз му отговорих: "Наистина", твърди 45-ият президент. "Заплаших го така, както никога досега не е бил заплашван."

Тръмп също така критикува Путин за това, което той странно нарече "използването на "N-думата" - определение, което бившият президент използва, за да обозначи не расисткия епитет, а вместо това заплахите на руския лидер за ядрено отмъщение.

"Наричам го "N-дума". Той използва "N-думата", ядрената дума, през цялото време. Не трябва да прави това. Той го използва ежедневно", казва Тръмп.

Бившият президент сподели това, което би казал на Путин в отговор: "Бих казал, че имаме много повече от вас, много, много по-мощни сме от вас и не можете да използвате тази дума никога повече. Никога повече не можете да използвате ядрената дума... И ако го направите, ще имаме проблеми."

Забележките на Тръмп идват, когато инвазията на Русия в Украйна навлиза във втория си месец след неуспеха на Москва да превземе столицата на Украйна Киев и преразпределението на руските сили, което мнозина смятат, че е направено, за да се пренасочи войната върху териториално заграбване на земя в източната част на Украйна и юг.

Бившият президент и неговите съюзници от Републиканската партия от седмици настояваха на висок глас, че бившият президент би бил по-твърд противник на Путин на световната сцена, отколкото Джо Байдън, който е изправен пред републиканските обвинения за конфликта. Но историята на Тръмп с Путин по време на неговото президентство е много по-объркана и вместо това предполага, че по-скоро Тръмп е щял да повярва на фалшивите твърдения, които руските дипломати разпространяваха в продължение на седмици с наближаването на датата на инвазията. Те настояваха, че Русия наистина няма планове да нахлуе в Украйна.

В крайна сметка именно Доналд Тръмп се появи заедно с Владимир Путин на пресконференция през 2018 г. и публично отхвърли констатациите на американските разузнавателни агенции относно руската намеса в изборите през 2016 г., казвайки на репортерите по това време, че не вижда причина руското правителство да се намеси.

Бившият президент продължи да хвали бившия си колега няколко дни преди началото на руската инвазия и похвали заповедта на Кремъл за насочване на руските сили към спорния регион Донбас, където подкрепяните от Русия сепаратисти се бият с украинските сили от 2014 г. насам. Москва настоя, че разполагането е на "миротворчески" сили и няма да бъде използвано за нахлуване на по-нататъшна украинска територия, обяснение, което Тръмп не оспори публично, докато даваше положителната си оценка на решението на руските военни.

През последните дни той многократно критикуваше американските медии за това, че съобщиха за най-новата му възхвала на руското военно решение, казвайки, че репортерите невярно твърдят, че е нарекъл Владимир Путин "гений".

"Фалшивите новини също така казват, че съм нарекъл Путин "гений", когато всъщност нарекох натрупването му на границата с Украйна преди началото на войната за гениално, защото предположих, че той лесно ще може да договори страхотна сделка за Русия", каза той в неотдавнашно изявление.

Той добави по време на реч пред Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC): "Проблемът не е, че Путин е умен, разбира се, той е умен... Проблемът е, че нашите лидери са тъпи и му позволиха да се измъкне с тази пародия и нападение срещу човечеството."

"Путин свири на Байдън като барабан, а това не е хубаво нещо за гледане", каза Тръмп.

Войната в Украйна досега е струвала повече от 2300 смъртни случая, оценка на ООН, за която се смята, че е на ниска, тъй като голяма част от касапницата все още не е разкрита. Британското разузнаване предполага, че около 15 000 руски войници са загубили живота си.

Преговорите за прекратяване на войната засега не дадоха резултат, тъй като Москва поиска прекратяване на постоянните доставки на оръжия и оборудване на Киев от запад, но не показа никакви признаци да се оттегли от нападението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
10
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Това сам ли го измъдри и от CNN ти го преведоха девствените ни почтени "журналистки"?
50
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп заплашил?!?!Тоя и куче не може да заплаши та какво остава за Путин.Всичко е пунта-Мара да се кандидатира за президент и тъпите селяни от средния запад да гласуват за него.Жалък циркаджия.
49
4
 
30
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Kaкто вече писах и обясних в предния си пост, Тръмп щеще да предотврати тази война.И да допълня: Тръмп спираше всякакви войни и война не започна при неговото президентство. И да не забравяме че Тръмп приключи с Ислямска Държава за която Обама(байдън), казваше че щяла да същестцува десетилетия Затова и бе изхвърлен от Белия Дом с нечестни избори и бе инсталиран пак Байдън там. Случайно ли при Байдън оставиха за толкова милиарда модерни оръжия на талибаните? Само с "ваксини" не става. И войни тряб
48
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп - личната ковричка на путинягата
47
8
 
14
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Доналд нещо е недоразбрал , като Тръмпчо го е заплашил както си мисли отговора на Путин не е бил наистина? А верно ли бе? все пак Тръмпчо не е от най умните , плюс това е и американец и му е простено , Путин се е ебавал бе тръпчо , иронизирал те е
46
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа че страната на Тръмп не е и никога не е била велика страна.
45
7
 
10
 
! Отговори
Всички които не са преди 2 години
Който не е ходил войник е дрън дрън пръц.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
toti знаеш ли защо това което питаш не го правят щото да питаш и да не ти кажат
43
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския лидер многократно и непосредствено преди войната каза че трябва Колективна система за сигурност в Европа но повтарям никой нито Европа нито Америка не желаеше да го чуе, те искаха война и я получиха.
42
15
 
6
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ама що не се обединят всички държави и ЗАТВОРЯТ по суша,въздух и вода движение на Руснаци по какъвто и повод и ИЗГОНЯТ всички дипломати и Руски представители от всякакъв вид проекти,дори и тези от НАСА !!!
41
2
 
7
 
! Отговори
Ахмак сила преди 2 години
Хо-хо-хо
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н президент на САЩ, Вие не сте виновен ,че на тези 78 години сте бащица на Америка, виновни са американците, че ви избраха. Не зная дали ще върнете Русия в 19 век, но върнахте САЩ с 30-40 години назад. Ако пък разпалите с НАТО III световна война, тези,които остават, ще ви гонят както един австрийски ефрейтор беше гонен през 1945 г. Нямате вече печеливши ходове, остава от Азия, Южна Америка, Африка и Близкия Изток да ви погнат и да ви върнат това,което досега си заехте от Русия и Китай.
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файдата от препоръката на Тръмп да се пие белина за профилактика и лечение на Ковид е, че на Бай Дън му побеляха зъбите.
38
12
 
25
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Заплахи и санкции с Русия не минават...
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Написах, че Тръмп докато беше президент спря войните и тия тука го изтриха...? Що за антихуманни типове работят в този сайт!
36
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата болка на залязващия запад е че губят икономическата си власт и лостове с които манипулираха и девалвираха десетки валути по целия свят. Спекулата, санкциите и заплахите им бяха основна задача и сега когато Русия изгради система с която тя определя курса на Рублата и златото на запад всичките пенясаха и изпаднаха в дива истерия. Вече те не определят правилата на играта и ще изпълняват ако искат суровини и икономика. 70 процента от света е на страната на Русия и тегли една псувня на запад
35
17
 
4
 
! Отговори
дончУ белината преди 2 години
е въздух под налягане, като ***.
34
10
 
9
 
! Отговори
Камишев преди 2 години
Има ли още някой да си мисли че Байдън е много зле?
33
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето Тръмп предупреди Путин за атаката и ракетите бяха свалени. Тръмп никога ама никога няма да посмее да посегне на Русия защото това ще им е последното нещо в живота. Русия е многократно по-мощна военно и разполага с повече ядрено оръжие от целия свят събран заедно и при това с най-модерните носители на бойни глави. Всяка една руска ядрена ракета ще пристигне на местопредназначението си за разлика от американците които не могат да вкарат 90 процента от ракетите си.
32
7
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
и като са бомбили с Томахоук какъв е резултата, нулев. А с 400 е в Сирия не да пазиАсад а базата Хмейним. Тръм трябвашв да ги изтръшка тези ракети защото го бяха метналу че руснаците са му ударили рамо на изборите.