Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи

Ние редовно провеждаме съвместни учения, заяви Джон Кърби
15 май 2022 15:47, Нели Христова
128
Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи
Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще могат да предоставят необходимата подкрепа на Финландия и Швеция, ако имат нужда от нея, преди да се присъединят към НАТО. Това съобщи в неделя в интервю за Би Би Си говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби.

„Не искам да обсъждам хипотетични възможности и да спекулирам, защото няма причина за това“, каза той, когато беше попитан дали САЩ ще изпратят войски, за да помогнат на Швеция и Финландия, ако те бъдат атакувани преди официално да станат членове на НАТО. "Финландия и Швеция разполагат с много модерни военни сили, с които ни е удобно да си сътрудничим. Ние редовно провеждаме съвместни учения. Ако се нуждаят от допълнителни способности или подкрепа по време на периода на кандидатстване и процеса на присъединяване към НАТО, ние в САЩ сме убедени, че имаме такова ниво на отношения с двете страни, което ще ни позволи да им предоставим допълнителна подкрепа, ако е необходимо“, поясни говорителят на Пентагона.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
3
 
! Отговори
Бай Оня преди 1 година
До Анонимен 66, а ти какво искаш, да участваме във война срещу Русия от която нямаме никаква, ама абсолютно никаква полза. Това не ти е 1915 г., когато Германия ни гарантира пълно национално обединение в средновековните граници на Калоян, а Русия подкрепя кръвните ни врагове. Сега ползата ни е да се снишим и да пуснем руснаците мирно, когато дойдат. Е-бал съм ти западняшките български ме-ке-ре-та, те ще застанат пред разстрелващите отряди и ще си платят за греховете! А НАТО ще се моли за тях.
100
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Слийпи джо.... и да си помисли че се изпразнил, пък той се на ***!
99
0
 
1
 
! Отговори
оз.ст.л-т от РВ и А преди 1 година
До Анонимен, ти не слушай Сабатон ами прочети историята, за да видиш как е завършил тоя шведски гей от който Европа е пропищяла, при Полтава. Добре че турците го приютяват в България, в Ямболско а войниците му остават тук, като се женят за местни жени. Оттогава името Кральо / Кралю се разпространява в Югоизточна Б-я.
98
2
 
4
 
! Отговори
оз.ст.л-т от РВ и А преди 1 година
До Анонимен 77.: Ако в България бяха влезли англичаните, днес гръцката граница щеше да е по р. Марица, стопля ли ти кухарницата. А подялбата на Балканите е направена още в Ялта, и Сталин е измамен от "дебелата швайн" Чърчил, най-големият военнопрестъпник на ХХ в.
97
3
 
3
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Руските ***, пак си вкараха автогол. Абе тези от нищо не се учат, украинците ги бият като тъпани с много жертви (и презВСВ беше същото) и коравите им глави не увират. Със всяко си действие путин сяда на все по дебелия, и това е много радостна новина. Този арогантен агресор ----русия си намери майстора.....
96
1
 
1
 
! Отговори
Д-р Карл Бранд преди 1 година
До Анонимен 84 Вариант 5: пръсвам ти главата с личния си пистолет, защото много глу по сти ръсиш!
95
4
 
2
 
! Отговори
Бай Оня преди 1 година
До Който иска РУСИЯ чао Ти си опичай акъла, че скоро такива като тебе няма да имат време да избягат от България и ще ги бесим по дърветата, натовчета жалки, чака ви възмездие!
94
3
 
2
 
! Отговори
оз.ст.л-т от РВ и А преди 1 година
До KresiДнес никой не заплашва Финландия, най-малко Русия, постъпката им показва колко глупави са, промити гладки мозъци. Глупостта на народите и политиците "демократи" е безгранична. Рабуват на *** идеологии вместо да следват реалната геополитика. Имай предвид че сегашните изнежени фински гейове не са народа на Манерхайм който спря Сталин през 1940 г.! Надявам се Турция да наложи вето.
93
3
 
3
 
! Отговори
оз.ст.л-т от РВ и А преди 1 година
Тази глупава постъпка на алкохолизираните скандинавски гейове, тика Еворпа към война с Русия! И НАТО ще бъде размазано като фекалии. Войната на Путин тепърва започва. Укрите са мачкани по всички направления и Путин няма да спре докато не окупира цялата тази измислена държава, недоразумение от пиянската среща в Беловежката гора през 1991 г.
92
2
 
3
 
! Отговори
THE EVIL преди 1 година
Швеция и фините да си опичат акъла, че това и на укрите го обещаваха, а реалноста е съвсем друга ...
91
1
 
2
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
Финландците още помнят 1939г когато ссср ги е нападнал
90
0
 
0
 
! Отговори
Rrrr преди 1 година
До 85 ти пък от къде знаеш бе ***?
89
3
 
2
 
! Отговори
аххх преди 1 година
Тия САЩ по лоши от СИК и ВИС .Или ще ви пазим или ще ви нападне Русия .
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, колкото поркрепиха и Украйна. Като цяло обаче съм ЗА тия двете държави в НАТО, защото Русия и Беларус ще им блокират търговията с хранителни суровини и искат или не Скандинавците ще се принудят да търсят храна в Южните Европейски държави и тук може би ще има далавера за нашите бизнесмени. ХашТаг скарайте Финландия и ония другите дето не им помня името с Русия, за да има далавера в България!
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В смисъл...как ще ги подкрепи? С ядрена бомба по Русия??
86
3
 
11
 
! Отговори
Който иска РУСИЯ чао преди 1 година
За простолюдието нека да обясня ... Швеция и Финландия са скандинавски държави, Холандия не е държава а област, та държавата Нидерландия, която не е скандинавска, повтарям за простолюдието - НЕ Е скандинавска, та тези две скандинавски държави нямат никакво отношение към приемането на *** от коментарите в какъвто и да е съюз. Пък и за какво ви е Шенген? В Рассия виза не ви трябва - бегом марш. Още по времето на Каравелов е било ясно като бял ден че цялата русолюбска *** е зло за България.
85
12
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Може и да настъпва краят на епохата на САЩ като световен диктатор, но те няма да се дадат без бой. При това ще бъдат най-малко пострадали както винаги. Потапят украинския народ в кръв и дългове, поддържайки марионетките си(които ще се изплъзнат от възмездие когато настъпи момента) с оръжие. И за да бъде интригата пълна, ги"съветват" за пълна мобилизация (слуховете са за 1милион) за да принудят Русия да прибегне към тактическо ядрено оръжие
84
3
 
6
 
! Отговори
Мечо Пух преди 1 година
Тия пък кой ще ги напада!? Кърлежи през лятото и бели мечки през зимата. :)
83
7
 
7
 
! Отговори
Спонсори преди 1 година
Още две държави с корумпирани правителства, склонни да инвестират 2-3 % от своя БВП във военно-промишления комплекс на САЩ, вместо в собствените си армии. Ефектът е голям минус за обществото в тези държави.
82
5
 
10
 
! Отговори
Да бе, да преди 1 година
САЩ защитава наивните си "партньори", като им продава оръжие, както на Украйна. Не разчитайте на помощ от САЩ. Те са картонен тигър. Друг е въпроса, че Русия няма намерение да напада никого. Случаят с Украйна беше провокиран именно от САЩ.