Тийнейджър уби 19 деца и двама възрастни в училище в Тексас

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г.
Обновена: 25 май 2022 07:30 | 25 май 2022 06:30, Александър Попов
117
Тийнейджър уби 19 деца и двама възрастни в училище в Тексас
Снимка: БГНЕС/ЕПА

19 деца и двама възрастни, без да се брои извършителят, който също бил убит, загинаха при стрелба в начално училище в американския щат Тексас, съобщи пред CNN говорител на Департамента за обществена сигурност на Тексас.

Сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес съобщи, че по данни от щатската полиция в болница се намират трима ранени в сериозно състояние, предаде Асошиейтед прес.

Според сведенията, оповестени от губернатора на щата Грег Абът, извършителят е 18-годишен местен жител, идентифициран като Салвадор Рамос.

Той е пристигнал в началното училище "Роб" в град Ювалди в южната част на щата с автомобил и е влязъл въоръжен с пистолет и вероятно с пушка, след което е открил огън. Извършителят също е загинал.

По сведения на източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, той е бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление, и прострелял извършителя, който се бил укрил зад барикада. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището.

Преди стрелбата в училището Рамос убил собствената си баба, съобщи Ройтерс. След това избягал от местопрестъплението,  катастрофирал с автомобила си и накрая извършил кървавото нападение над децата.

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище "Санди Хук" в Нютън, Кънектикът.

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди знамената в Белия дом и във всички обществени сгради да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към жертвите./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: САЩубийствоТексас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
този от коя държава е емигрант
71
1
 
22
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Съвсем сериозно бих искал някой да обясни -ако това не е лудост ,какво е!?И каква е възможната причина за тази лудост чиито провяи се наблюдават доста често в САЩ!Стрес,социална среда,употреба на медикаменти в т.ч.наркотици,неправилно възпитание,отношение към притежаване и употреба на оръжие,социално деградиране!?Или всичко това взето заедно и култивирано в подходящата либерана среда!?
70
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светла им памет на децата! Те не са виновни за нищо! И в Донбас децата не бяха виновни! И въобще, децата не могат да бъдат виновни! Жалко, че плащат за грешките на политиците и на родителите си!
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами там всеки е въобържен какво може да се очаква. Миналата година имало четиристотин и кусур масови стрелби, правете си сметката, всеки ден повече от една. Ткя хора там са много промити.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Американски прелести ''
67
4
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Нормален ден в светлата демокрация ;) !!!
66
7
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 1 година
Тоя беше само за нас!? Щеше да прочисти сума ти ромски маали и гета за нула време!....
65
4
 
7
 
! Отговори
fact преди 1 година
надяваме се, утре да има по-смъртоносна.Се пак, война е, техните войници са по целия свет. Като се върнат вкъщи си прават бойно поле. Как да нема жертви....
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ в действие!Да си накупуваш оръжия законно е ,като да си напазариш от супермаркета.Това е и причината често да четем подобни шокиращи новини.
63
0
 
4
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама температурите у нас падат с 10 градуса, а и се чакат градушки
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО ДО ПИШМАНИЕТОАбе софянецо, София при Освобождението е била 19000 души половината от които турци. За какви софиянци ми говориш. Това че на дедоти са му дали апартамент у Люлин не те прави повече софиянец от другите
61
10
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Горките родители. Трябва да се забрани оръжието за цивилни.
60
1
 
5
 
! Отговори
До пишман историка преди 1 година
Баце това, че в началото Англия са изпратили няколко хиляди каторжници нищо не означава. Ами останалите десетки милиони европеиски имигранти тръгнали за новия свят в търсене на по добър живот? Америка е 350 милиона и с това лесно закупуване на оръжие, винаги ще се намери некой ненормалник да му превартът чавиите. Представиси и ако тука беше така
59
0
 
15
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Тези убийства са всекидневие там, но това че не огласяват всичките, а само най-скандалните е съвсем отделно нещо.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези убийства подозрително стават все в изборни години.
57
0
 
12
 
! Отговори
Каубой преди 1 година
Забавляеал се е момчето като своите деди от - дивият запад
56
1
 
7
 
! Отговори
Учител 1970г. преди 1 година
До Историк 60. Донякъде си прав. Името на този е испанско, но цяла Лат. Америка говори един език.Само Бразилия на портуалски. Така, че момчето си е превъртяло,щом е убило първо баба си.... ФБР ще си го запишат на някой филмче.Сериали да искаш...
55
2
 
13
 
! Отговори
Един от Melbourne преди 1 година
Тук в Австралия е същото, но не дават открито да се говори много по тези теми. Медиите споменават само набързо и то ако е нещо наистина зловещо за да не се насажда страх у хората. Американците обичат такива новини защото те им дават увереност че са свободни и всеки сам си решава дали да употребява оръжие или не. При нас е друго, по спокойно някак.
54
0
 
2
 
! Отговори
as преди 1 година
до Историк, ти да не бъркаш САЩ с Австралия бе мен ?
53
7
 
21
 
! Отговори
Кандидат за украинец преди 1 година
Това е демокрация, евроатлантически ценности, свобода на личността, пазарна икономика, земята на свободните, страната на неограничените възможности и свободната инициатива и прочие... Нали такова искахте? Е, скоро и тука ще е така, enjoy!