Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна

Ще плащат европейските държави и ние, каза президентът на САЩ
12 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
224
Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Повишаващите се цени на бензина и инфлацията се превърнаха в очакван страничен продукт от помощта за Украйна, каза президентът на САЩ Джо Байдън на прием в Националния комитет на Демократическата партия. Стенограма на речта му беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

"Каква идея искам да предам: това е наистина последователно, субпродукт е. Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън.

"Изводът е, че ще живеем с тази инфлация известно време. Тя постепенно ще намалява, но ще живеем с нея известно време", предупреди Байдън.

Той също така изрази мнение, че САЩ имат добри перспективи за бъдещето. „Много хора се притесняват от инфлацията, цените на храните и други проблеми, но факт е, че имаме най-бързо растящата икономика в света“, каза Байдън.

Цените на бензина в САЩ достигнаха нов рекорд и надхвърляйки средното за страната равнище от пет долара за галон за първи път в историята. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
5
 
! Отговори
Шалом преди 1 година
Уважаеми пътници...хванете се за палците..самолетът пада и ще се разбие по план.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията в глобален мащаб е предизвикана не само от войната в Украйна. Има три основни причини за нея: феноменът Грета Тунберг, тоест позеленяването на икономиката; преекспонираната от лекарите в световен мащаб опасност от Коко 19; войната в Украйна. Но най-голяма степен за инфлацията имат лекарите. Техните световни локдауни разрушиха огромна част от производствените и търговските вериги от индустрията до потреблението. Лекарите извършиха най-голямото престъпление и геноцид в новата история.
164
0
 
18
 
! Отговори
Км преди 1 година
Бизнеса на Хънтър Байдън в Украйна умря!!!!
163
0
 
15
 
! Отговори
смях преди 1 година
фарс
162
1
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
И твоята памет е къса. В крайна сметка Крим си остана руски, Финландия беше победена , също и Япония. Така че
161
1
 
21
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Тия вече знаят как здраво ще пропандат на изборите след няколко месеца и се чудят как да си "измият ръцете" ама вече си личи - на местните избори в техният си щат -Педифорния - се представиха много зле, а какво ги чака на националните свят ще им се завие.. Да му мислите вие с Харвардските мекерета и малкото ви акъл..
160
3
 
11
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Средните хора смятат. че ПАРИТЕ са коренът на всички злини! Богатите хора вярват, че БЕДНОСТТА е коренът на всяко з-л-о!
159
2
 
12
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Знаете ли кога в един кошер има мед?", пита игриво овцата. "Когато в него има ред" - отговаря овчаря!
158
2
 
31
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Карат го да лъже стареца. Цените на петрола и горивата почнаха да се вдигат далеч преди войната. Защото САЩ от най-големия производител в света при Тръмп, при Байдън, САЩ стана вносител. И това вдигна световните цени. А и продължаващото поскъпване няма нищо общо с войната, а с безмислените санкции, който с нищо променят Русия. А просто съсипват икономиките на западния свят. А Русия верно продава малко по-малко горива но пък на двойни цени. За сега! Но ще дойде и зима.
157
1
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 171 Георги! Ти към коя кошара принадлежиш? Кошара с бели или черни овце? Знаеш ли, че кожата на черните агнета отвътре е синя, докато на белите е бяло-розова? На корените на космите се дължи. След като кръвта се оттече от кожата, козината прозира от вътрешната страна, Тъмните косми придават синкав цвят. При белите агнета го няма това, защото корените на техните косми са полупрозрачни и кожата си запазва белия цвят. Розовеенето е от непълното обезкръвяване. Заблеело ми агънце!
156
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради имперските амбиции на американците и желанието им да са планетарен хегемон, Европа изтече в канала. Европейците спят и сънувануват ценности, величие и просперитет. Свърши хубавото демократично и социално време за благоденстваща Европа. Край на реда и спокойствието.
155
2
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Призна си грешката, ама късно.
154
5
 
10
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До От ВселенатаНа колко дози си нашмъркан бе готин ?....
153
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тва просто доказва че елита иска да ни засе ре живота, и всичко е заради това че искат да се отърват от безразборно множащите се миз ерници които им замърсяват скапаната планета. това е новото нормално: кризи, войни, пандемии, хаос и инфлации. докато или ние не ги изметем или те нас.
152
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до #168 "с здраве" ли бе , емигранте ? Стой си. "на далече" и не се връщай . НИКОГА !!!
151
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей руски ***, ще чакам да излезете от нато да ви сринат до основи така и без това затрупаната от *** държавица. с здраве от далече
150
1
 
53
 
! Отговори
Аайде преди 1 година
Стига лъга бе дядка фалшив, голямото поскъпване започна още с встъпването ти във власт, и то не само на горивата, а и на тока и на други неща !
149
3
 
31
 
! Отговори
Имам право преди 1 година
да коментирам събитията и да изразявам собственото си мнение, независимо от вашата про-натовска, про-фашистка, про-джендерска и т.н. политика! Не ми дреме дали ви харесва или не, на вас и господарите ви!
148
1
 
30
 
! Отговори
Не ме цензурирайте преди 1 година
В Хартата на основните права на Европейския съюз, чл.11 - Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите
147
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЩерюМи то и за кулите ако проследиш историята, ще видиш, че евреин ги купува и застрахова в една немска фирма(няма да казвам името на фирмата) няколко месеца преди да паднат кулите, след това се съдиха с фирмата, защото немците бяха прекарани умишлено, ама тя и Меркел е еврейка , а горкия Буш, се стресна, като му докладваха какво се е случило.