Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна

Ще плащат европейските държави и ние, каза президентът на САЩ
12 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
224
Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Повишаващите се цени на бензина и инфлацията се превърнаха в очакван страничен продукт от помощта за Украйна, каза президентът на САЩ Джо Байдън на прием в Националния комитет на Демократическата партия. Стенограма на речта му беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

"Каква идея искам да предам: това е наистина последователно, субпродукт е. Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън.

"Изводът е, че ще живеем с тази инфлация известно време. Тя постепенно ще намалява, но ще живеем с нея известно време", предупреди Байдън.

Той също така изрази мнение, че САЩ имат добри перспективи за бъдещето. „Много хора се притесняват от инфлацията, цените на храните и други проблеми, но факт е, че имаме най-бързо растящата икономика в света“, каза Байдън.

Цените на бензина в САЩ достигнаха нов рекорд и надхвърляйки средното за страната равнище от пет долара за галон за първи път в историята. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 долара за галон и пак е по-евтино от Европа.
145
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами що затворихте границите си за бежанци, след войните в арабските държави и за украинци , след като започна войната в Украйна? Щом по равно искате, разпределяйте си и бежанците поравно, щото те са останали без домове и роднини от войните, без да имат вина за нещо!
144
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пpokлeтa бъди, Америка! Б.
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пецата Аааа, зависи, за една шепа богаташи е добре, че се вдигнаха цените, а населението ще плаща и ще яде големия
142
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не знам, но повече полза имаме от Русия, а от Украйна само загуби, само оръжейните фирми се нагушиха, ама те не хранят населението, храни го икономиката, а цените на транспорта също се вдигат, пак във вреда на населението, населението го отнася накрая и яде това , което горе някой е надробил, без да го пита!
141
5
 
37
 
! Отговори
пецата преди 1 година
никога американците не са живяли толкова зле както при управлението на Путин
140
7
 
46
 
! Отговори
лиса преди 1 година
Дядка изкукал, излезе ти крива сметката. мислеше си чрез Украйна да влезеш триумфално в Русия и всичсо да е твое, но ядец почакай още когат.о те намразят всички
139
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ще направи услуга на целия свят ако вземе да се гръмне.
138
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казано с прости думи-извиняам са ама решихме да финансираме войната в Украйна и ще трябва да плащате сега сметката,нали заради вас я водим тая война,да не мислите,че е заради печалбите на военната индустрия,неее заради демокрацията е ве
137
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не помня да съм се съгласявам да плащам цената на действията на САЩ.
136
10
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
((((АМЕРИКА))))) (((НАШЕТО)))) (((((БЪЛГАРСКО))))) ((((ВНУЧЕ))))) ((((ЩЕ)))) .................((((СПАСИ)))) (((((СВЕТА)))) ((((ОТ)))) ((((НАФТОВАТА))))) (((((ТЪПОТИЯ)))))
135
3
 
27
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Реално, чрез войната в Украйна се бият двата юдейски клана - глобалисти и кабалисти. Но загиват предимно християни, славяни. Ционистите довеждат скъпотията в ЕС...
134
11
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Всички плачете за Гас и Нафта, Всички плачете за тая МРЪСОТИЯ НАПРАВЕНА ОТ ГАС И НАФТА!? Защо? А никой. ама никой не отива да оре, да сее, да прави лекарства, да прави пластмаси, да прави дрехи от КОНОП в БЪЛГАРИЯ? Никой, ама никой, не си спомня, че КОНОПА е отгляждан от нашите деди от хилядолетия... Ехххх Деди, мой Светли...като лъчите на Слънцето. Лазурни като капка вода и Чисти като КОНОПЕНО ЗЪРНО В КРЪВТА..... Еххх идват ЧУДЕСНИ ЧИСТИ КАТО МАНИСТА СТАРИ ВРЕМЕНА!..
133
9
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Потърсете в ютюб .. Леките коли преди 1941г са биле цялостно направени от пластмаса от КОНОП. Карали са на конопено олио. Няма дим няма миризма, шофьорите са биле облечени с конопени дрехи... Хапвали са конопени храни и са биле здрави... Тогава е имало МОРАЛ!... Съвременните дофтори нямат МОРАЛ..... Нашите деди са ходили при ЗНАХАР С МОРАЛ! Знахар и Морал са му давали ЖИЗНЕНА ВЪТРЕШНА ЕНЕРГИЯ ЗА ЖИВОТ и Чиста Свята, Жива, Слънчева - Българска Енергия от ЖИВИТЕ БИЛКИ!
132
8
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Защо няма нито един коментар, който да показва бъдещето - накъде върви света? В момента става световна промяна на технологиите! Повече няма да се правят дрехи, обувки, пластмаси, енергия, фалшиво здравеопазване от нафта и газ!.. Преминава се на това гориво, на това лечително лекарство, на дрехи, на обувки, на пластмаса, на строителни материали и 40,000 най различни продукта, както са правили нашите деди с хиладолетия - КОНОПЪТ... КОНОПЪТ ЩЕ СПАСИ СВЕТА!
131
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън." - Аз имам само един въпрос: Кого попитахте дали е съгласен? Гражданите на САЩ или ЕС? Защото те ще плащат цената!
130
3
 
34
 
! Отговори
Обикновен преди 1 година
Дедо дедоооо, не знам кой ти каза ,че кухата ти икономика е най-бързо развиващата се. Ако беше така нямаше да имате такава голяма инфлация(нали във вашата държава имате учени от ХАРВАРД, питай ги по тоя въпрос та да ти го разяснят). Ама то май вие имате най-бързата печатница за пари-оттам ти е голямата инфлация дърт *** кравар
129
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а ние ще плащаме, заради Америка....
128
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха, ха , ха, палачинката се обърна. сега Открайна е виновна. на предстоящите избори за сенат, поспаливия спънаг Джо ще загуби катастрофално. слет това ще го бламират и ще дойде пак негърка на чело на САЩ. хем черна, хем жена. Честито!
127
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е гати псевдоморалиста главният кравар главен краварю ако си чел историята накравефландия ще видиш че вие сте подложили на безкруполен и жесток геноцид основните жители на кравефландия нямам думи ДЕБЕЛООЧИЕ И ДВУЛИЧИЕ