Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна

Ще плащат европейските държави и ние, каза президентът на САЩ
12 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
224
Байдън: Рекордният скок на бензина в САЩ е продукт от помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Повишаващите се цени на бензина и инфлацията се превърнаха в очакван страничен продукт от помощта за Украйна, каза президентът на САЩ Джо Байдън на прием в Националния комитет на Демократическата партия. Стенограма на речта му беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

"Каква идея искам да предам: това е наистина последователно, субпродукт е. Казвах на времето, когато решихме да помагаме на Украйна, какво исках да се разбере: цената ще плащаме и ние. Ще плащат западните страни, ще плаща НАТО. Ще плащат европейските държави и ние. Защото знаете какво трябваше да се случи: цените на бензина, петрола трябваше да се повишат, цената на храната трябваше да се повиши", каза Байдън.

"Изводът е, че ще живеем с тази инфлация известно време. Тя постепенно ще намалява, но ще живеем с нея известно време", предупреди Байдън.

Той също така изрази мнение, че САЩ имат добри перспективи за бъдещето. „Много хора се притесняват от инфлацията, цените на храните и други проблеми, но факт е, че имаме най-бързо растящата икономика в света“, каза Байдън.

Цените на бензина в САЩ достигнаха нов рекорд и надхвърляйки средното за страната равнище от пет долара за галон за първи път в историята. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън си заминава до 2 години, ами тавариш Путин още колко ще го търпят? Русофилите май няма да се смеят последни.
105
1
 
32
 
! Отговори
Не разбирам , преди 1 година
Живял съм в Щатите доста време , и ако се вдигнеше цената на галона с няколко цента , хората яко почваха да негодуват и веднага се сваляше цената на толкова колкото му отърва на данъкоплатеца !!! Сега какво чакат , или про Байдън няма значение какво иска електората....важни са си само неговите цели ?!?!?!?
104
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да каже направо, че с помощта за Украйна се имавпредвид санкциите срещу РФ.
103
0
 
25
 
! Отговори
Пало Алто преди 1 година
До До 100 ... това ти е била далаверата. Дано си си напълнил резервоара щото В МОМЕНТА няма цена под 6.40 а в Шеврон например продават вече и по 7.00. Говорих със служителите на няколко бензиностанции които посетих тази вечер... и всички очакват още по-големи цени утре .... Лека нощ от мен и приятни сънища .
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малийййййййййй тоя е забравил къде живее, пич това не са ватенки, тия така не са свикнали.
101
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли война в Европа... винаги ще скъпо... Затова Русия ще си получи пердаха от Запада и Украйна за да знае за друг път да не прави подобни, фатални грешки.
100
17
 
10
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Тоа пък "елементарния пример". Що не питаш, как четвъртокласника преди 10-години започна да краде от транзитната газ, и Русия вместо да го ошамари, както ги шамари сега, спря газта на цяла източна европа. Що не питаш, как четвърткласника искаше от майка си ядрена прашка да се мери по осмокласника. Аре да си навреш тия опорки в калния отвор.
99
0
 
19
 
! Отговори
Ама какво чакат преди 1 година
Американците , и не свалят дементния папардак ?! Ще търсят Тръмп ...под дърво и камък....!!!
98
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средностатистическия американец ще повярва на Байдън.
97
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наесен американците ще ти покажат колко са били съгласни с теб, тия са си егоисти и съпричаността им клони към 0, та не жълт ами черевн картон ще получи партията ти!!!
96
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо е виновен, да се връща ДПС да оправи държавата !
95
3
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Аз като селянин задавам въпроса колко ще струва нафтата за комбайните да ожънат зърното и оттам цената на хляба, и цената на фуражите за животните, и оттам месо и мляко на какви цени ще са?
94
9
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Време е Путин да обърне дулата към Аляска продадена на американците срещу щайга уиски и да си я върне
93
29
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един елементарен пример..... Как ще реагира обществото и родителите , ако някой арогантен осмокласник бие децата в четвърти клас и им взима парите за закуска. Подобно нещо, но много по-жестоко прави в момента фашистка Русия с Украйна... Е няма, как, това да остане ненаказано.
92
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М да, ама нещо американците не са съгласни, питат от кога Украйна е наш щат???
91
20
 
36
 
! Отговори
Един преди 1 година
Печатницата за долари е обвързала целия свят с доларите си без покритие за да точи ресурсите му!Какво не е ясно?Инфлационни долари срещу нищо реално насреща!
90
4
 
14
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
До Ларавел, тъй ли ве гнусен пиечпар. Ами урана за ядрените реактори и той от Русия идва. Най-добре купувай едно магаре и почваш да гледаш люцерна. Дайва *** ви!
89
3
 
20
 
! Отговори
Орбан преди 1 година
В моята страна на унгарските граждани се продава по бензиностанциите горива НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ в сравнение с цените за чужди граждани, колега Байдън. Трябва да вземате пример от страни с по-добра от вашата социална политика а не да се оплаквате по медиите . Стига с това угояване на американския бизнес. Време е да обърнете внимание и благосъстоянието на гражданите си ...
88
5
 
10
 
! Отговори
До 100 преди 1 година
Аз живея в Пало Алто, Калифорния. Преди няколко часа зареждах на $5.11. Не знам къде си ги видял тези $10.
87
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега осъзнават че е грешка помощта за Украйна - почти всички пратки с оръжие биват прихващани или унищожавани от руснаците, смисъл няма само *** да плаща