САЩ измислиха временно решение за украинското зърно

Силози по границата ще пречат на Русия да краде зърно
17 юни 2022 20:53, Йоана Цонева
39
САЩ измислиха временно решение за украинското зърно
Снимка: БГНЕС

Във вторник американският президент Джо Байдън съобщи, че по границата на Украйна с Полша и други нейни съседи ще бъдат построени временни силози за зърно, за да се улесни износът и да се избегне световна продоволствена криза.

Временните силози по границата с Украйна ще попречат на Русия да краде украинско зърно и ще гарантират, че зимната реколта няма да бъде загубена поради липса на складове, заяви в четвъртък министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак.

"Знаем за обстоятелства и ситуации, в които това се е случвало - руснаци са вземали пшеница от украински фермери. Така че, доколкото можем да го изнесем от страната, това е плюс, който намалява риска от загуби", каза Том Вилсак пред АП.

Министърът на земеделието на САЩ обаче подчерта, че възстановяването на доставките от украинските черноморски пристанища е най-ефективният и ефикасен начин за износ на зърното.

Бихме искали пристанищата да бъдат отворени, защото това е най-ефикасният и ефективен начин за транспортиране на това зърно, но все пак то ще отнеме време, дори и пристанището да бъде отворено. Така че все пак трябва да има къде да се складира зърното."

Още по темата
Американската компания за сателитни изображения Maxar Technologies заяви в четвъртък, че през последните няколко месеца кораби под руски флаг са транспортирали украинско зърно до руския съюзник Сирия. Русия отрича да краде украинското зърно.

След нахлуването на Русия и блокирането на пристанищата украинските доставки на зърно са в застой. Повече от 20 милиона тона са блокирани в силози. Войната разпалва световна продоволствена криза с рязко покачване на цените на зърното, олиото, горивата и торовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тия са големи мислители, буквално са почти навсякъде.
35
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Грижат се за реколтата от жито .... как иначе . НАД 78% от плодородната земя в Украйна е притежание на западни компании ... както и повече от природните ресурси... както и енергопреносната мрежа ... както и голяма част от заводите , банките и търговските обекти........ СЪЩО КАКТО В БЪЛГАРИЯ .
34
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вие защо крадете имуществото на русия и руските граждани 6 пакет санкциикакво очаквате сега русия сега ще прибере зърното и ще го продаде да си компенсирачаст от щетите вместо силози направете финансов одит на украина или ви естрах от разкритията за офшорките
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога САЩ, Англия и такива като тях ще отблокират чуждите пари? Парите на Русия. От друга страна пък се чудя самата Русия с кай акъл е доверила парите си на тези международни хулигани - САЩ и Англия и т.н. Явно малко са глупави щом са направили тази простотия. Все пак на война като на война - всеки граби каквото може! Америка граби пари, Русия зърно и кой каквото може. Руски войници мъкнели и тоалетни чинии. Американците отмъкнаха парите на Афганистан и Венецуела също така. Война се води все пак!
32
1
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Запорожие изнася зърно с руски кораби през Крим. Но това си е тяхно зърно, произведено от тях. И те са тези, които имат право да получат парите от продажбата му - не укронацистите от Киев
31
4
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
А руските финансови резерви в западни бани, кой открадна? А и какво му е по-лошото на руското зърно от Украинското. Има колкото искате. И ще ви се достави. Ама искате руснаците сами да си го ядат, а ЕС и света да гладуват и затягат коланите докато спрат да дишат?.
30
5
 
19
 
! Отговори
ЗА кражба ли е преди 1 година
американците за да приберат нещо , чудеса ще измислят!
29
8
 
25
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
Как крадат бе НАТООТрепки - до като се води война те жънат ли, как? Защо не ползвате силози в самите гранични държави - или не е удобно, не може лесно да го откраднете! Окраинските роби събират зърно на границата, ФАЩ го краде и после обвинява Русия че го е запалила/взривила и тн. Ясно е че Хамерика подаръци не прави и сега тъпите *** ще бачкат и пазят зърното на ФАЩ! *** и СлаваКокаина си затриха държавата под диктата и продажната политика на наркоманчето!
28
3
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А после от Полша накъде? Бай Дрън знае ли къде е Балтийско море и къде е Африка? Риторичен въпрос..
27
5
 
5
 
! Отговори
Полша преди 1 година
Няма само Руснаците да крадат! Лвив е наш!
26
4
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Министъра на земеделието на Полша каза, че ще тряват 6 мисеца да построят тея силози.. Тоя Бай Дрън какви ги дрънка?
25
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разблокирането на пристанищата ще стане много лесно с Шести американски флот .
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американцитебкрадат нефт и жкто,а руснаците цели държави.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това целта им да им вземат житото и полезните изкопаеми ,но Слава кокаина още не разбрал )
22
5
 
36
 
! Отговори
Фалшива новина преди 1 година
"руснаците крадели", щото американците не крадели нефта на Ирак, Либия, Сирия, ....
21
4
 
8
 
! Отговори
Михали преди 1 година
Голям майтап. Тези съвсем се изкифосаха. А нещо бум-бум дали ще има по новопостроените мишени?
20
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ измислиха временно решение как да крадат украинското зърно ...
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има само един проблем, че е малко. Не как да се изкара. Колко камиона чакат да се товарят, но няма както миналата година.
18
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак много рашистки *** из коментарите... По кривописа им личи - две изречения без правописни грешки не могат да надраскат.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще си имат албите се опитват да изнесат зърното не да го крадат. :-)