Киев: Липсват почти 500 млн. т. зърно от Украйна

Зърното се доставяло в Русия от Харковска, Цонецка или Луганска област
31 май 2022 07:20, Петя Славова
149
Киев: Липсват почти 500 млн. т. зърно от Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е откраднала почти половин милион тона зърно от окупираните украински територии. Това заяви първият заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна Тарас Висоцки в ефира на националния телевизионен маратон UArazom.

Още по темата


"Виждаме, че са откраднати около половин милион тона зърно от всички окупирани региони - Херсонска, Запорожска, Луганск, Донецк, както и Харковска област", ​​– каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Висоцки зърното се доставя в Русия или от Харковска, Донецка, Луганска област или през временно окупирания Крим.

Русия се опитва да продаде откраднатото зърно в Египет и Ливан, въпреки че тези страни вече отказаха да купуват стоката. В Сирия обаче бяха забелязани руски кораби с украинско зърно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: УкрайнаРусиязърно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Не 500 милиона тона, а един трилион тона са откраднали от Украйна руснаците. Щом казват украинците значи е вярно! Откраднали са също и 300 милиона тона банани произведени по полята на Украйна!
104
2
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
От 500 милиона тона в заглавието станаха половин милион тона в статията... Хи, хи, хи... За да ги забележат руски кораби в Сирия, значи Турция ги е пуснала през Босфор и Дарданели. Ами може и Турция да е взела нещо за себе си...
103
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както навремето изнесоха всичко от тук, което не беше заковано през 45-та. Така правят рашките. Ако можеш да го вземеш вземаш. В описа на откраднатото от България има дори тухли за строителни отпадъци! Дори тухлите ни изнесоха тогава. Злато, сребро, розово масло, пари и валута, горива, дървесина, машини, книги, исторически артефакти и накрая даже тухлите!
102
9
 
16
 
! Отговори
мда преди 1 година
Никой нищо не е откраднал. Поредната лъжа в глобалистките медии.
101
9
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Освен военнопрестъпници, рушняко е крадец-мафиот тип Путин!
100
8
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Хубава работа,ама руска.Рашките се оказаха обикновени бандити.Берат наред:тоалетни чинии,перални,микровълнови,жито и т.н.
99
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
В пристанище Балчик,ли се установи,количеството от 500милиона тона.
98
0
 
6
 
! Отговори
Бртачед преди 1 година
До demolitor....В статията става дума за 500 000 тона зърно,ясно е казано - ПОЛОВИН МИЛИОНА ТОНА!
97
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От цялата статия се разбират две неща. 1. Руснаците са откраднали 15 пъти повече зърно, отколкото украинците са произвели. 2. Новините ви ги "произвеждат" редактори с 15 пъти по-ниско iq от средностатистическото. Ай със здраве!
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година очевидно Европа ще кара на мускули; и догодина ще бъде същото. Байдън успя дс се скара с Китай за Тайван и тези с дръпнатите очи ще изнасят пшеницата в Африка и Близкия Изток, не в ЕС. Урсула може да дръпне и на Китай някой пакет санкции, но е ясно, че тази година природен газ, нефт, въглища и пшеница, царевица ще бъдат кът за Урсула и Борел, разбирай -за Европа. Дето име една поговорка: Лакомо дyпe сол ближе.
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жа П.Славова си пада по такива бомби. За нея разлика между хиляди и милиони тонове очевидно няма. Малорусите изстреляха поредната бомба. Износ на такова голямо количество пшеница няма. Такъв може да се осъществи само през Одеса, Мариупол, но М. падна преди седмица, а Одеса е украинска. Севастопол е руско пристанище, но връзката с него от украинска територия е затруднена. ЕС преди да се включи във войната срещу Русия и да наложи 6 партиди санкции трябваше да помисли какво печели и какво губи.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия производител на пшеница, Китай произвежда 125 милиона тона зърно на година. Според заглавието Русия е окраднала от Украйна повече зърно от колкото се произвежда на цялата планета за година!!
93
6
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Москва веднага да предаде на Киев изнесеното за преработка зърно от окупираните от нея територии и да храни населението там,което го е произвело със брашно и олио произведено от руска пшеница и слънчоглед.
92
10
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Оправете си заглавието. 500 хиляди тона, не милиона.. И да, руснаците са мародери. Такива са им традициите, особено по време на воина.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да проверят дали тази пшеница не е пратена подарък на байдън.
90
9
 
6
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Попитайте по-възрастните си роднини, които са имали земя и животни преди 1944-та какво се е случило със запасите им след идването на червената напаст ("армия"). Масова конфискация на всичко, което става за ядене. Баба ми е разказвала, как за един ден са изпразнили избата и оборите и са ги оставили без храна преди зимата. Не ви трябва Дойче Веле и БиБиСи, за да научите добре познатите похвати на тези мародери!
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе верно ли хамериканско орижие от украйна се появило в сирия или да. Зеленски завъртя далаверата, пък бедняците да ги гърмят по поляните. д' ба и продажните политици
88
2
 
12
 
! Отговори
Ние преди 1 година
Петя Славова да си опресни знанията по математика. Това милионите за нищо ги няма. Украйна е добила за 2021 г. 33 милиона тона пшеница. Какви са тези 500 милиона откраднати.
87
2
 
7
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ха-ха-ха.Половин милион не са 500 милиона.За 2019 Украйна е изнесла 17 милиона от произведени 29 милиона,а пазарният и дял в долари и близо 6% от световният износ.Най-големите производители са Китай и Индия,а най-големите износители в долари са Русия - 21%,следват САЩ,Канада и Франция,а ние в долари сме на 11 място,далеч под 10-я Иран.
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дай банан на вълка! - Няма никакво съмнение, че руснаците са окрали жито на Украйна! Египет и Ливан са отказали да купуват краденото зърно! Асад, може ! Ще се разчуе и за други руски приятели по света!