Стрелецът в Хайленд Парк планирал атаката от седмици

При нападението бяха убити 7 души и ранени над 30
6 юли 2022 08:30, Елка Василева
38
Стрелецът в Хайленд Парк планирал атаката от седмици
Снимка: БГНЕС

Заподозреният за стрелбата по време на парад за Деня на независимостта в чикагското предградие Хайленд Парк е действал сам, обявиха властите. При нападението бяха убити 7 души и ранени над 30.

Още по темата
На заподозрения са повдигнати обвинения за 7 убийства от първа степен, съобщи прокурорът на Окръг Лейк Ерик Райнхарт. Сред жертвите са и родителите на 2-годишно дете, което остава пълен сирак. Общността вече е събрала като помощ за него почти 2 млн. долара, предаде кореспондентът на БНР.

21-годишният Робърт Кримо беше арестуван в понеделник вечерта след около 8 часа издирване. Той трябва да бъде изправен пред съда днес, а прокуратурата ще му поиска мярка "задържане под стража" без право на парична гаранция.

Според разследващите стрелецът е прекарал седмици в планиране на нападението. Изкачил се е на покрива на сградата по пожарна стълба. След като стрелял  най-малко 70 пъти, оставил пушката си на покрива и, облечен в дамски дрехи,  се смесил с тълпата, после взел колата на майка си и отишъл до Медисън в съседния щат Уисконсин. След това се върнал в Илинойс, но около 18.30 вечерта е забелязан и арестуван до близкото на Хайланд парк предградие Лейк форест.

Ако бъде осъден, Кримо ще получи задължителна доживотна присъда.
Заподозреният е признал пред полицията, че е планирал атаката от няколко седмици, все още мотивът му обаче не е известен. Засега властите изключват расови или религиозни подбуди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Защо Нова ТВ безцеремонно обявиха, че е поддръжник на Тръмп и последовадел на движение "МАГА" (идва от лозунга на Тръмп - Мейк Америка Грейт Агейн). Такова движение просто няма, това е измислица на лява Америка с цел демонизиране и оплюване на консервативните с цел разделение на нацията и печелене на политически дивиденти. Нова, срам и позор за навеждането пред демократите в САЩ, които имат за цел да разрушат нормалността на западното общество, към което и ние се стремим
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на снимката едва ли има капацитета да планира каквото и да било. От толкова трева сигурно мозъкът му се е свил на 20-30% от първоначалния обем.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема не е в оръжието проблема е в психиатрите които не си вършат работата.Оръжието само по себе си е впасило живота на много нападнати хора
21
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
В САЩ на 19 не може да си купиш бира в магазина, но може да си купиш Магнум 45 калибър :)
20
2
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
С тая физиономия дали е в състояние да "планира" каквото и да било?
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си още по снимката, че е шизофреник :))) Не го харесват жените и е решил да стреля, така сигурно ще си оправи живота :))) Аз съм мъжествен по природа, но познавам доста такива женствени индивиди като този, които дори не могат да си хванат гадже :)))
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убеден демократ е. Личи си по физиономията му.
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДжоБаеца, тя поне има син, ти си хомо клошар, няма продължение при теб
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го бяха пратили навреме тоя в Украйна да воюва, досега щяха да се отървали от него... А сега. А иначе той изглежда като истински американец, постигнал американската мечта
15
5
 
6
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Сина на Корни е следващия масов убиец там много прилича на такъв.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
USA... no comment
13
6
 
8
 
! Отговори
Има сащ има проблем. преди 1 година
И това заразно зло сащ,тръгнали да учат другите как да живеят!!!!
12
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НАТО и Русия колко седмици плануваха разделянето на Украйна и унищожаването на средния и малък бизнес в Северното полукълбо? За един преател питам?
11
7
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
САЩ са Содом и Гомор те заразяват целият свят с извращения и смърт.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
подготвен от демократите, да да имат основание да забранят правото на оръжие
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Айнщайн Че той това може да е искал. Все едно до плашиш Евгени Минчев.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ту партс - как са го хванали като плана му е бил доста добър? По всяка вероятност някой го е издал. И секънд парт - така се случва като се продават свобоно оръжия. Ако нямаше пушка щеше да излезе на парада, да му бият 2 шамара куките и сега да си гледа ТВ с майка си. А сега - 7 убити, 30 ранени...и още един дето ще бъде екзекутиран. За мене проблема е в продажбата на оръжия.
7
6
 
8
 
! Отговори
В преди 1 година
този цирей наречен САЩ, няма ден в който да не убит някой. До медиите стигат обаче само най-нашумелите и с повече от две жертви и най-вече представляващите федерално престъпление. На другите гласност на национално ниво не се дава. Но и за това руснаците са виновни.
6
1
 
8
 
! Отговори
Айнщайн преди 1 година
Тоя планирал стрелбата,но не е планирал,че черен смок го чака в пандиза!
5
5
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тия терористи на дребно са кокошкари в сравнение с тези дето мятат ракети Х-22 с точност 600 метра в градове. Сега ще се изсипят русофилите с минуси и с критика, но всеки нормален човек може да се замисли и да си представи ракета с точност 600 метра по град като София, Пловдив и т.н. С такава точност ти не можеш да знаеш къде ще падне и шансът да падне на цивилен обект когато я пускаш по Киев или Одеса е огромен.