САЩ планира да даде $1,1 милиарда военна помощ за Тайван

Джо Байдън подчертава постоянната американска подкрепа за правителството в Тайпе
30 авг 2022 22:20, Йоана Цонева
45
САЩ планира да даде $1,1 милиарда военна помощ за Тайван
Снимка: БГНЕС

Администрацията на американския президент Джо Байдън планира да поиска от Конгреса на САЩ да одобри продажбата на оръжия на Тайван на стойност около 1,1 млрд. долара, включително 60 противокорабни ракети и 100 ракети "въздух-въздух", съобщи в понеделник "Политико", позовавайки се на свои източници, на фона на засиленото напрежение с Китай.

Китай проведе най-мащабните си военни игри около демократично управлявания остров след посещението този месец на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси. Пекин не изключва възможността да използва сила, за да постави острова под свой контрол.

Още по темата
В понеделник Китай отхвърли оплакванията на Тайван за многократни притеснения от страна на китайски безпилотни самолети в непосредствена близост до контролираните от Тайван острови като нещо, за което "не трябва да се вдига шум", което накара Тайпе да определи Пекин като крадци.

Администрацията на президента Джо Байдън и американските законодатели подчертават постоянната си подкрепа за правителството в Тайпе, а в процеса на одобрение за Тайван има обекти, които могат да бъдат обявени през следващите седмици или месеци, съобщи Ройтерс миналата седмица.

Но фокусът ще бъде върху поддържането на настоящите военни системи на Тайван и изпълнението на съществуващите поръчки - вместо предлагането на нови способности, които е по-вероятно да разпалят и без това нажеженото напрежение с Китай, твърдят трима източници, пожелали анонимност поради чувствителността на въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 - То е ясно, че си расист и прочие, затова не знам защо очаквах от тебе висша озъчнаа дейност, но нима не осъзнаваш важното геополитичексо значение на Тайван за ВСИЧКИ?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 - Няма как да закарат нови самолети в Украйна и затова ръсят пари, за да има някаква икономика. Засега,в Тайван мо же да се изсипе цялото оръжи на света, ама този прозорец се затваря бърззо.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска да им продаде, не ад им даде помощ ...
9
3
 
19
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
ФаЩ да отпъсну някои и друг милиярд и на собствените си граждани,че ню йорк и лос анджелис са замязали на Пакистански предградия.
8
3
 
20
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 година
Гърция купува от САЩ 20 + 20 (40 единици) Ф-35 !!!..ЗА САМО 3.8 МИЛЛИАРДА ДОЛЛАРА !!!..А ВИЕ БИЛГАРИ---8 ЕДИНИЦИ Ф-16 за 2.5 МИЛЛИАРДА ДОЛЛАРА ??? ..МУАХАХАХАХ
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази военна помощ ще им излезе през задниците, те са много зависими от Китай за суровините за чиповете.
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На САЩ им е време да ядат големите шамари от Русия и Китай.Най-долната наци,всички войни , ,,нови моди,, , ,,дженсърсто,, и т.н. идва от тях тъпите кравари, ,,господарите на света,,!!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пробитатат Укрия дадоха 50 милиарда, а на Тайван само 1 милиард.
4
3
 
19
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Военна помощ( да продаде))))Краваритд накрая такова ще го изроват,че ще им мирише докато не свърши съвсем жалката им нация.
3
2
 
27
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
А бе,тия наистина са некакви рептили в САЩ . Как можеш да даваш милиарди,за да разделиш една и съща земя,един и същи народ,който не е твоят,докато твоят народ тъне в мизерия и няма правото на доктор? Аз не мисля,а съм убеден,че американската логика е рептилска.Човешка със сигурност не е.
2
25
 
3
 
! Отговори
МНОГО ЯСНО! преди 1 година
САЩ са първа икономическа сила в Света от 1871 г. И до ден днешен никой не може да ги измести! Това са 150 години МОЩ! УНИКАЛНА ИМПЕРИЯ!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Moшeтaтa трескаво търсят ТСВ-то, сигурно им е напечено в penтилapиyмa?