Убит и двама ранени при нападение в училище в Северна Каролина

Повдигнати са обвинения срещу трима младежи
2 сеп 2022 08:29, Елка Василева
17
Убит и двама ранени при нападение в училище в Северна Каролина

Един човек е загинал, а двама са били ранени от намушкване с нож в гимназия в източната част на американския щат Северна Каролина, съобщи полицията, предаде Асошиейтед прес.

Повдигнати са обвинения срещу трима младежи.

Двама непълнолетни с наранявания са откарани във военноморския медицински център в Камп Лежън, а единият по-късно е починал, съобщи на пресконференция началникът на полицията в Джаксънвил Майк Яниеро. Той каза, че нападението в училище „Нортсайд“ в Джаксънвил изглежда е било с хладно оръжие, но разследването още продължава. Ранен е и учител, но не е намушкан и е получил медицинска помощ на място.

Полицейският началник каза, че служител на реда в училището е реагирал 20 секунди, след като получил сигнал за нападението, извършено около 19 ч., а заподозрян ученик е бил задържан. До края на деня са били арестувани трима тинейджъри и са им повдигнати обвинения.

Нападението изглежда е станало вътре в гимназията, в обща част и много ученици са били свидетели, посочи началникът на полицията.

16-годишно момче е обвинено в умишлено убийство, държане на оръжие на територията на училището, нападение със смъртоносно оръжие и нападение срещу училищен служител, обяви полицията вчера следобед. Две други момчета, на 15 и 16 години, са обвинени в нападение и нарушаване на обществения ред на територията на училището. Тримата са обвинени като непълнолетни и имената им не се съобщават.

Сградата на гимназията остана изолирана до 20:45 ч. снощи, след което учениците бяха пуснати да се приберат, а родителите им ги посрещнаха отвън.

Регионалният училищен инспектор каза, че през последната година сигурността в училищата е засилена, във всяко училище има поне един служител на реда, поставени са камери за наблюдение, а вратите са отварят с магнитна карта.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Американ преди 1 година
До Анонимен 10: По-леко бе, тиквap, не се обаждай с глупости от кучкарника, погледни около себе си и австралопитеците наоколо!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В usa само кукувици ли се раждат. Представяте ли си колко са деградира щом от 15 годишни започват с убийства. Страна на ужасите. Всяка седмица някой тийн се развихря, чуден живот.
7
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 1 година
Какъв е етноса на непълнолетните?
6
0
 
9
 
! Отговори
Е как така преди 1 година
ще обвинявате 15-16 годишни ДЕЦА в предумишлено убийство и нападение? Нямате ли си БХК, детска педагогическа стая с екипи от психолози и социални работници, които да се погрижат за психичното здраве на децата?
5
2
 
8
 
! Отговори
- преди 1 година
Съберете пистолетите и ги дайте на арабките от СА
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще си пусне детето на училище, нямат акъл.
3
1
 
6
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 година
До София Дай някакъв телефонен номер и ще ти дам идея за секс филм. Примерно, спускат те чисто гола в средата на 5 декара с коприва, а там те чака кон...Какво ще кажеш?
2
0
 
24
 
! Отговори
Както преди 1 година
и каквито оръжия да им забранят - полза никаква. Все пак става въпрос за изключително примитивна и на първа сигнална система нация.
1
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Северна Корея такова няма, защо ли?