41% от богатите американци нямат план какво да правят с парите си

Те притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство
29 окт 2022 22:07, Нели Христова
46
41% от богатите американци нямат план какво да правят с парите си
Снимка: Pixabay

41% от богатите американци, които притежават общо 84 трлн. щатски долара лично богатство нямат план какво да правят с парите си и как да ги завещаят на наследниците си. Това показва анкета, цитирана в доклад на банка UBS.

Въпреки че 4500-те инвеститори от 14-те региона, всеки от които има активи на стойност над 1 млн. долара, може да обмислят как да разпределят своите пари и инвестиции, в много от случаите те нямат конкретен план.

„Дори след суровата реалност на пандемията, много инвеститори просто не предприемат стъпките, необходими за успешно предаване на богатството“, посочват експертите в своя доклад.

Това обаче не означава, че инвеститорите не мислят в перспектива: 76% са мислели дали няма да възникват проблеми при предаването на активите, 71% планират да намалят данъците на наследството, което ще оставят, а 70% са поставили под въпрос доколко бъдещите поколения ще използват тези суми разумно.

Половината от анкетираните не са провеждали и разговори за това колко богати са наистина, как инвестират и как ще бъдат разделени активите им.

Причините за това са различни – 66% са казали, че имат опасения за справедливостта. Не всички планират да разпределят богатството си поравно, става ясно още от проучването.

Според Икбал Кхан, президент на отдела за управление на богатството в UBS, смята, че липсата на разговори по темата може да доведе до по-дългосрочни проблеми.

„Въпреки че инвеститорите желаят процеса по наследяване да премине гладко, неадекватното планиране може да излезе скъпо и може да доведе до неразрешени семейни конфликти“, коментира Кхан.
40% от наследилите активи изпитват съжаление, че не са провели предварително разговори със семейството си по темата, а една трета споделят за проблеми с роднини, предизвикани от разделението на богатството.

Въпреки това решение има – според проучването както инвеститорите, така и тези, които предстои да наследят богатството, искат да се провеждат разговори и да се създаде план как инвестициите ще се прехвърлят от едно поколение на друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
АБЕ ХОРА,НЯМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ ДА ИСКА ДА КУПИ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ОПРАВИМ!!! АКО ЛИ НЕ ДА ДАВАТ ПО 100 Х$ НА КАПАК И ДА ВИДИМ ДАЛИ НЕ ЗНАЕ *** КАК ДА СЕ ОПРАВИ !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малко да крадат от другите континенти.
31
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Световната икономика е пълно фиаско. Скоро всичко рухва.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не са пари като пари ,а спекулативен ресурс
29
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
си ги вземат в отвъдното.
28
0
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
84 долара. знам как да ги инвестирам, но 84 000 000 000 000 долара нямам идея какво да ги правя, освен ......да ги дам на който няма, и той да реши!Добра идея да се дават за образование на бедните деца по света!
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите не се предават в наследство !!Това е глупава и контрапродуктивна идея.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже ,боже.Тежък проблем за една клатеща се всеки момент готова да загине Америка.Дядовците са положили основите,синовете са ги доразвили а внуците изпили т.е опаткали създаденото.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А 80% от българите са полуграмотни и прости, но винаги са готови да ти дадат финансов или инвестиционен съвет.
24
1
 
4
 
! Отговори
fact преди 1 година
НАПИСАЛИТЕ ТАЗ СТАТИЕС НЕМАТ ПЛАН КСАК ДА ИЗКАРАТ ПАРИ.........Що пък требва да ги завещават? Мож пък да ги изхарчат или изгорът още приживе.КАК ШЕ ДЪРЖИШ СМЕТКА НА ДРУГИТЕ. И то богати и извесни?
23
0
 
10
 
! Отговори
Ружа от ГЕРБ преди 1 година
Да инвестират в магистрали в България лапаницата е гарантирана от политическата система.
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат планирано да си ги заврат .
21
1
 
14
 
! Отговори
Дора преди 1 година
Хора, в статията става въпрос за план как да бъде разпределено богатството им след смъртта им, а не че не знаят какво да правят с парите си сега. Всеки ден правят нещо с тези пари и не е без план. В света на богатите е проблем, че наследниците не са подготвени за получаването и управлението на наследството си. Банките са притеснени дали наследниците ще продължат да държат парите си при тях. Анкетата, цитирана в статията, е проведена от банка.
20
5
 
6
 
! Отговори
Ето един план преди 1 година
Направете си варени долари, печени долари и пържени долари. Да ви е сладко.
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългът на САЩ е 600 трилиона долара (общият), т.е. държавата се крепи на илюзии. доларът няма покритие нито като производствени активи, нито като активи в благородни метали, нищо. И на масовото наркотизиране, от което произтича липса на способност за съждение на 95% от популацията там
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има напредък, потребностите трябва да изпреварват удовлетворението им. Хората вголямата си част имат умствен капацитет до основни битови нужди. Строй, където парите над битовите нужди отиват НЕ за язовири, благоустройтво, подобряване на здравеопазване на образование, култура, комуникации, обществен транспорт, наука, екологични дейности и т.н. признаци на развито общество, НЕ е развито общество. Целта за напрупване на индивидуално състояние е изключителн и много вредна ОБЩЕСТВЕНА ГЛУПОСТ>
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си ги харчат със здраве, аз така правя. Никакви инвестиции и напъни. Колкото останат след мен, останали за децата.
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете колко е външният и вътрешен дълг на САЩ.Ще останете изненадани.Същевременно,след началото на "санкциите" Русия вече има над 160 млрд. долара БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК.Е,ква стана тя???
15
5
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ко не знаят Ко дъ си правят парътъ да ми я дадът на мене бря! Язе знам! А бря чудъ съ от ората си даат парътъ у банките ? Язе сичко обръщам в златни монети,наполеони и английски суверени ! Тургам ги в адин буркан,нищът ни ляп ни водъ! От мое си саму тва кое съм си краднал,и кое сум си скрил ! Тва дету е у банката е саму условну мое !
14
2
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Когото? 3056 година?