САЩ се похвали с новия стелт бомбардировач В-21 Рейдър

Той е първият нов US бомбардировач от повече от 30 години
171
САЩ се похвали с новия стелт бомбардировач В-21 Рейдър
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан вчера пред публика, след години на тайно разработване. Самолетът е част от отговора на Пентагона на растящото безпокойство във връзка с бъдещ конфликт с Китай, предаде Асошиейтед прес.

В-21 Рейдър е първият нов американски бомбардировач от повече от 30 години. Почти всеки аспект от програмата по създаването му е поверителен. Той беше представен в завода на корпорацията "Нортроп Гръман" в Палмдейл, Калифорния.

Новият бомбардировач е част от усилията на военното ведомство на САЩ да модернизира и трите разклонения на своята ядрена триада, която включва изстрелвани от силози ядрени балистични ракети и изстрелвани от подводници бойни глави, докато се пренастройва от кампаниите срещу тероризма през последните десетилетия към противостоене на бързата военна модернизация на Китай.

Китай е на път да се сдобие с 1500 ядрени оръжия до 2035 г., а успехите му в свръхзвуковите оръжия, кибервойната и космическия му капацитет представляват „най-последователното и систематично предизвикателство за националната сигурност на САЩ и свободната и открита международна система“, посочва Пентагонът в годишния си доклад за Китай, оповестен тази седмица.

Нуждаехме се от нов бомбардировач през 21 в., който да ни позволява да посрещаме много по-сложни заплахи, като заплахите, за които се опасяваме, че един ден ще се изправят пред нас, идвайки от Китай, Русия, каза Дебора Лий Джеймс – министър на военновъздушните сили, когато през 2015 г. беше подписан договорът за Рейдър.

Макар да прилича на В-2, след като влезете в него, вече няма прилики, каза Кати Уордън, главен изпълнителен директор на „Нортроп Гръман“ – компанията, която строи бомбардировача.

Сред промените са и усъвършенствани материали, използвани за обшивката на самолета, които го правят по-труден за засичане.

Това не е просто още един самолет, каза министърът на отбраната Лойд Остин. Той е въплъщение на решимостта на Америка да защитава републиката, която всички обичаме./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Грета Тунберг до: преди 1 година
Евразин Алахакбаров-56...Виждам че си се навел дълбоко и си ГО захапал смучейки екологично чисто хамериканско уиски от чучурчето си ...Продължавай в същия дух няма да ти преча...Щом продукта ти е ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ нямам спор с теб...Ха-ха-ха...
51
0
 
0
 
! Отговори
Пеци летвата преди 1 година
До Пешо Питанкатаостаналото са подробности... ти да не си републикански по попара със сирене та говориш като се едно си купил 20 декара дунавска мъгла? я да се прибираш, преди да е спрел интернета
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича на, тоя дето го свали хлебаря в Сърбия уж бяха, невидими а го свали запасняк
49
0
 
1
 
! Отговори
Fool преди 1 година
До 55 Анонимен, наричат го невидим защото много трудно може да се засече на радара. И както пише в статията е модернизация на B-2 който няма аналог. Има няколко оръжия записани, че не се продават защото са стратегически в САЩ, а част от тях са В-2 и F-22 :) Смятай колко години напред са от всички останали.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русняците да са спокойни, ше отидат в рая бързо, тихо и без много мъки ... путин тва за рая им го каза отдавна
47
1
 
0
 
! Отговори
Ами преди 1 година
ФЕЙК НЮЗ ПОВДИГА ДУХА. ЧЕ СОРОДЖЕН"Д" ЪРИТЕ УВИСНАХА БУЗИ. ТИЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ НАШИТЕ ДА НАПРАВЯТ ВЕЧЕ ГОДИНИ.
46
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
изключително удобно обяснение със сървите и ф117, има само едно НО. губят ви се къде 30 години разработки.
45
1
 
0
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 година
Мога ли да задам две малки /тютю-тютю/ въпросчета:1- Колко струва това фърчило?2- И колко бройки са построени? Останалото са подробности.....Знам че янките си падат по ЧЕРТЕЖИТЕ....тъй че...????
44
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
на султана ибрикчиите ще повярват, че крайцера москва и змийския остров са поразени от единична бройка украинско оръжие и ще копипейстят до припадък тт данните на тия вундервафета, отколкото да повярват че нато имат на въоръжение апарат, срещу който нямат адекватни мерки за противодействие.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предния стелт сърбите го свалиха със съветски коплекс още от кубинската криза. Янките вече нищо не могат да правят, всичко се прави в Китай. Останаха им единствено медийната пропаганда и грантаджийсйите троллове.
42
0
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
До Грета Тунберг до:активната бойна част на бомбите използва антиматерия, получена при взаимодействието при пределно близко разстояние на шумкар, русофил и форумен бабаит. за катализатор ползва генетичен материал извлечен от фуражките на български пилот и неговия интендант
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наричат тои самолет "Невидим", защото никой не го е виждал наживо. Само на снимки и компютърни симулации съществува.
40
0
 
1
 
! Отговори
батълкрузер Москва преди 1 година
До C400гьотере
39
1
 
0
 
! Отговори
Грета Тунберг до: преди 1 година
Евразин Алахакбаров-50...гОООлемТУЛУП си...кажи нещо за ЕКОЛОГИЧНИТЕ му бомби...!
38
1
 
0
 
! Отговори
C400 преди 1 година
Колко да е невидим
37
0
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 година
До Грета Тунбергсамолета е чисто безвреден за околната среда, защото ползва за гориво солените сълзи на ватата и русoфилистицитe
36
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
при положение, че дедо доставя в украина неща, повечето от които си сваля от въоръжение националната гвардия в сащ (да се чете, от началото на 90те), на фона на дитрамбите за пакфа и безаналоговите танкове сащ показаха 1 самолет и ватата изпадна в истерия. а, без много приказки им пробутаха чисто нова "инициатива за стратегическа отбрана". сега се почва, дронове, бомбардировачи, с-100500, и след 20 годин - банкрут. кацапите колко са шахматисти, толко чуат и картите
35
1
 
0
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 1 година
Екологично чист ли е този самолет? Построен ли е с РЕЦИКЛИРАНИ материали??? Я ЕКОЛОЗИТЕ да проверят с какво гориво лети и дали емисиите му от изгорелото гоориво са екологични !!!!! Проверете и емисиите на ЗАВОДИТЕ които са участвали в построяването му !!@!!
34
0
 
1
 
! Отговори
Ако руснаците преди 1 година
Го видят на фона на руските консерви ще го помислят за НЛО
33
0
 
1
 
! Отговори
без паника преди 1 година
Междувременно в Русия нов клас био оръжие: В Русия има над 85 000 000 септични ями (външни тоалетни). Фекалната маса има IV клас на опасност, като в нея се съдържат микроорганизми, органични вещества, фосфор и азот.