САЩ: Спираме парите за Путин

Коментар на Джанет Йелън
3 дек 2022 18:20, Росен Стойчев
118
САЩ: Спираме парите за Путин
Снимка: БГНЕС/EPA

Налагането на таван на петрола ще се отрази незабавно на Владимир Путин. Това обявиха представители на американския финансов министър Джанет Йелън, съобщи Гардиън.

Решението беше одобрено от западните държави.

Още по темата
Това е станало след седмици обсъждания.

Приема се да не бъдат плащани над шестдесет долара за руски доставки. Русия обяви, че е подготвена за подобно решение.

Йелън смята, че това ще намали приходите от най-важната сфера за руското правителство. Очаква се и гарантиране на стабилността на световните доставки.

"Таванът ще намали най-важния източник на средства за Владимир Путин. Страните с ниски средни доходи ще имат сериозни позитиви", коментира Йелън.

Диалогът с Европа продължава да е водещ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Америка е велика преди 6 месеца
Сега ще го карат на фотосинтеза и оня белия прах!
63
1
 
5
 
! Отговори
Боримечката преди 1 година
Ще спрете на Мойсей камбаните,ахахахахахахахаха...
62
2
 
10
 
! Отговори
Bg преди 1 година
"Спираме парите" - сякаш преди са му давали долнопробни лицемерни хора.Преди бомбеха наред държави, Либия я бомбеха всички-и всичко беше наред,сега щели да съдят...Тея ще ударят най-вече нас, обикновените граждани.Часовника тиктака иуверено вървят към края си.А Украйна си проси тактическо ядрено оръжие изтриване на всичко от лицето на земята.
61
1
 
6
 
! Отговори
ОПЕК преди 1 година
Са решили да оствят текущия курс на свиване на добива. :) И сега на запад как ще го играят?
60
1
 
10
 
! Отговори
:) да видим! преди 1 година
Те на запад и със десетките стотици санкции твърдяха същото - а друго се получи!
59
0
 
3
 
! Отговори
Време за посредници преди 1 година
Сега е време да се регистрира една офшорка на Сайшелските острови, да купува руски и саудитски нефт и да продава микса с печалба. Но мисля че Ердоган ще го направи това най-лесно. И Русия, и Либия и Саудитска Арабия са му наблизо.
58
0
 
4
 
! Отговори
По-скъп бензин преди 1 година
Това ще получим ние. Ако пазарната цена на нефта е над 60 долара за барел, ние, като верни сателити на САЩ и ЕС ще искаме на купим нефт от Русия за тавана от 60 долара и просто няма да получим. Лукойл ще трябва да внася по-скъп нефт и цените на горивата ще тръгнат нагоре. Оттам инфлацията и всичко останало.
57
0
 
2
 
! Отговори
НОВА ИЗМАМА преди 1 година
И ТОВА Е ИЗМАМА.САЩ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НА ПРАКТИКА ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ,НО ЗА ПРЕД СВЕТА СЕ ДЕМОНСТРИРА ХЕГЕМОНИЯТА ..САМИТЕ ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КУПУВАТ РУСКИ НЕФТ , ДИСКРЕТНО РАЗБИРА СЕ.. РАДВАЙТЕ СЕ НАИВНИ *** ,ВЯРВАЙТЕ ИМ КАКТО ДО СЕГА СТЕ ИМ ВЯРВАЛИ НА ВЕЛИКАТА "ДЕМОРАЦИЯ"
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои пари спираш ве дрисок? Тея напечатани хартийки с които не можеш да купиш нищо ли? Преди 5 години със $100 се пълнеше една количка с храна. Сега само дъното не можеш да покриеш.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина краварите са ненаситни. Искат те да крадат от всички. Реално те създават всичко лошо в света от ненаситната им алчност.
54
0
 
7
 
! Отговори
Км преди 1 година
Западняци,кой ви каза,че след налагане на таван,някой ще ви продава нещо.?
53
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Глупости!Не може да припарите до природните богатства на Русия!А че няма да купувате , ами то няма кой да ви даде ни газ , ни нефт , нито редки метали , нито злато!Други страни ще развиват икономиката си с руските суровини!На западната лисица гроздето ще и се види кисело!
52
0
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Спират дедовия. Как пък не разбраха, че САЩ не е света и идва края на това да диктуват кой какво трябва да прави и как..
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, Анонимен 88, САЩ не лъжат, че няма да купуват руски петрол. Но ти, ти лъжеш! Ти лъжеш, че САЩ лъжат по този въпрос. Точно САЩ могат не само да си набавят петрол от целия останал свят, но могат да си го добиват сами. Нещо повече - американските и английските фирми са единствените фирми, които притежават пълна самодостатъчност за разработването на най-трудните за добив находища. Сондажите на тези фирми в шелфа на Катар достигат до 12 километра дълбочина. Трябва не само да имаш, но и да можеш.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимен 87, предните месеци действително купуваха руски петрол, точно защото очакваха, че няма да могат да го купуват след забраната. Нещо като да се запасят за всеки случай. А иначе руският петрол въобще не трябва на никого, освен когато не се продава на безценица. Не е вярно, че светът не може без руски петрол и без руски газ. Дори не е вярно, че в дългосрочна перспектива цените на тези два енергоносителя ще останат високи, след като Русия вече я няма на този пазар.
49
0
 
1
 
! Отговори
Hehe преди 1 година
Ural se vdigna s 10% v petaka. Predi reshenieto za cenoviq limit, se prodavashe svobodno pod 60usd.
48
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЛЪЖАТ ОТ ФАЩ!!! ТЕ ЩЕ КУПУВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПЕТРОЛ ЕВТИНО И ЩЕ ГО ПОЛЗВАТ, А ЩЕ ПРОДАВАТ СВОЯ СКЪПО!!! РЕАЛНО ФАЩ ЩЕ СА ЕДИН ОТ ГЛАВНИТЕ СПОНСОРИ НА ТЕРОРА!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как спират парите на Русия като само за предният месец са купили горива,газ,нефтени продукти и торове за около 2млрд. долара ,на това ако се вика спиране на парите здраве му кажи.
46
0
 
2
 
! Отговори
kris преди 1 година
Да ни честито гориво по 5-6 лева. Ако и тоя път само си седим и не излезем по улиците, жална ни майка....
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще му спрате парите бе ами той ако спре да ви продава петрол който вие го препродавате на Европа на тройни цени ? Европа иска не иска ще клекне, Катар отказа да произвежда повече петрол ОАЕ също. сащ на това се надяваха тези две държави да увеличат добива за да може да изкупува и да го предоставя на Европа сега го прави но от Русия. Колко са жалки в опитите си да сринат Русия но не става.