Дузина мистериозни антени се появиха в САЩ, никой не знае за какво служат

Една от теориите е, че са предназначени за добив на криптовалута
10 яну 2023 21:50, Нели Христова
52
Дузина мистериозни антени се появиха в САЩ, никой не знае за какво служат
Снимка: Pixabay/Life-Of-Pix

В подножието на хълмовете около Солт Лейк Сити в американския щат Юта са се появили странни антени, а властите нямат представа какви са те и кой ги е поставил. Открили около дузина устройства и никой не е сигурен за какво служат.

Жителите в района за първи път са започнали да забелязват антените преди една година, пишат местните медии. Става дума прости устройства от антена от фибростъкло, заключен акумулатор и слънчев панел за захранване, пишат от Dir.bg.

Поставянето на конструкции върху обществени земи без разрешение е незаконно, а някои от антените са се появили на стръмни върхове. В един от случаите за премахването на антената е бил необходим екип от петима души. Други антени са открити на земи, управлявани от Университета на Юта и Горската служба.

По антените не е имало никакви идентификационни знаци и те са били закрепени с болтове в камъка и за отстраняването им са били необходими специални инструменти.

Най-голямата надморска височина, на която е намерена една от антените, е върхът на планината Уайър - над 2300 м. Според местен отговорник за пътеките за разходки изкачването на планината отнема около час и е бъде труден преход.

"Сам човек би могъл да го направи", казва той. "Но ще трябва да го стори поне на два пъти. Трите основни компонента са пластмасов, устойчив на атмосферни влияния калъф с размерите на куфар... за електрическото им оборудване за батерията и рутера. Той тежи около 50 или 60 килограма. Освен това има две мачти, дълги 1,2м и 4 м, и соларен панел, който е около три на четири фута. Би било доста трудно да се справите сами".

Според първоначална версия устройството е усилвател за мобилни телефони. Друга водеща теория в интернет е, че антените са част от операция за добив на криптовалута Helium. Това е вид криптовалута, която използва антени за създаване на широкообхватна мрежа с голям обсег на действие за производството токени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така слагат е уж САЩ най законовата държава не трябват ли разрешителни, скица, проект акт 16 акт 24 на майка му.... властите незнаели кой ги сложил, все едно В българия в столипиново а има едни къщи как се появиха????
39
1
 
3
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
В България количеството на популацията от антени се контролира от Съюза на парапланеристите. Антена извън стадото рядко оцелява дълго.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях. Държавните институции много добре знаят, за какво са тези антени.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време, при бай Тошо, имаше ред и не се появяваха антени насам-натам.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да внимават някой парапланерист да не ги нацели.
35
9
 
5
 
! Отговори
За русофили са преди 1 година
антените....след като ги открият ги чипират срещу глупост.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, още храна за конспираторите!
33
1
 
8
 
! Отговори
Уха преди 1 година
Аз знам за какво са - който не знае, да гледа Westworld.
32
2
 
41
 
! Отговори
До Космонавт преди 1 година
Откакто съм ваксиниран с две дози хващам и сърбите. Кеф ти Цеца, кеф ти Шабан. Сега ще си бия бустерна, защото един приятел се похвали, че за без пари хващал Макс спорт каналите и всичките диеми + Алфа ТВ и Тянков
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6G антени! Те никога не знаят, като за мистериозния камък проповядващ гибел за всички с изключение половиния милярд *елит*, който смели хора го събориха! Пак е някоя гадория! Или пържене на мозъци със 6 G, :):):)
30
6
 
18
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Да си сложат - шапки от метално фолио против -5г изльчванетоПомня на един протест на жьлтопаветниците една каза , че носи такава шапка против обльчването
29
3
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Абе може да не е маитап - четох преди време , че стивьн кинг е получавал видения като древните индиански шамани след злоупотреба с опиати и алкохолОт там е черпел идеи за книгите
28
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ги е поставил.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой си прави майтап с братята американци,а те вече са напълнили панталоните от страх.
26
3
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Книгата е блестяща екранизацията е малко слаба но за мен томичукалата си остава най добрата книга на стивьн кинг заедно с мизьри
25
6
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Нещо се случва в идиличното малко градче на Боби Андерсън - Хейвън, щата Мейн. Нещо, което дава на всички мъже, жени и деца в града способности, превъзхождащи тези на обикновените смъртни. Нещо, което превръща града в смъртоносен капан за всички външни хора. Нещо, идващо от един метален предмет, в който Боби се спъва.Но Боби и другите жители на Хейвън не са продали душите си, за да получат облаги от най-смъртоносното зло на този свят. Всъщност става дума за дяволско превземане... и нахлуване в духа и тялото.
24
5
 
25
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Набодените да се приготвят, те ще са антените на всеки 100 метра а тези са антените майки :)) Не ми дреме за лудите които се боцнаха ха-ха
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изловат всички *** с тия антени.
22
1
 
5
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Дузина... Разбрах
21
1
 
18
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Стар виц........ Двама студенти си чатят като единия пита другия "какво правиш"..... "опъвам една Антена" казва другия..... "еее... ти пък откъде ги намираш колежанките с такива странни имена"