Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами

Край на производствата в осем американски щата
271
Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основаната от българи компания за цифрови активи - Nexo Capital Inc. постигна окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

Още по темата

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че Nexo е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

„Изключително сме удовлетворени от това цялостно и окончателно решение, което еднозначно слага край на всички спекулативни твърдения относно отношенията на Nexo с регулаторните органи и институциите в САЩ. За съжаление, дори български държавни органи и институции не се посвениха и продължават да злоупотребят с американското
име и реакциите във връзка с тези безобразни действия по създаването на алиби тепърва предстоят. Нескопосаните внушения за “международен” елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни “Ен Ди Ес” ЕООД и нашите над 600 служители в България, като едва ли не по искане на“евроатлантически партньори”, са разобличени от неопровержими факти. В допълнение, опитът да се прикачи акцията срещу Nexo, посредством насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол срещу кол центрове в България, Сърбия и Кипър, използващи криптовалути, бе осуетен от официалното потвърждение на EUROJUST (Агенция на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това, организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети”, каза Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: САЩNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме нормална държава с адекватни избиратели, сега трябва масово да излезем и да гласуваме за ДБ и ПП.
88
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всичко е обърнато обратно, когато те финансират открито, отчетно, проверено, дал си си името и станало публично и по закон ти си виновен,а и ще направят ДПС и ГЕРБ комисия да те разследва.Но когато директно,тайно и незаконно ти носят в чекмеджета кюлчета,Евро и долари, тайно и без никой да знае ,за да върши кражби от държавата и да печели незаконно обществени, поръчки,тогава всичко е ОК, каскета мълчи и се прави че не вижда, няма комисии всичко е нормално. Това е модела на ГЕРБ и ДПС
87
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те,в Америка още преди 3 години казаха,че в България има голяма корупция по високите етажи на властта,начело с действащ политик,ама Гешев се направи на ни чул,ни видял.
86
10
 
15
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
А Хамас, заобикалянето на руските санкции, измамамените вложители от САЩ и планета на пари? ОТПАДНАХА ЛИ ОБВИНЕНИЯТА? За финансирането на БГ ляволиберални партии от съмнителни групировки? ОТПАДНАХА ли? Или те от US посолството ще ни кажат как е умно, красиво и правилно?
85
13
 
18
 
! Отговори
Истината 1 преди 1 година
Герберасчетата из днес.ру пак не са разбрали кво стана. Ами ето какво се случи, другари герберасчета. Гешефтурата най-безцеременно извърши подривна акция срещу Нексо, приши ги към международно издирване за измамници от и създаде внушение, че Нексо са едва ли не мафията, която държи задкулисието в България. Гешефф и кака Сийка както обикновено приложиха принципа виновен до доказване на противното и обявиха присъдата срещу Нексо. Голям гаф на герберастията, мноооооого голям гаф! Амин!
84
1
 
1
 
! Отговори
До до 91 преди 1 година
Еми още по лошо зйа вас!!!!
83
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък зад такива успешни фирми един път не стоят нормални хора, а все деца на някакви. Скандалите с партии и хелп карма също показаха другата страна на тоя иначе доста добър бизнес.
82
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успехите на Гешев досега: Конфискувани 4 кубика дърва и 12 литра незаконна ракия. За осъдени олигарси и корумпирани политици не се надявайте - те са го назначили. И му плащат да прави медийни димки срещу политическите им опоненти.
81
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз няма да гласувам за нексо!
80
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България всичко е обърнато обратно, когато те финансират открито, отчетно, проверено, дал си си името и станало публично и по закон си виновен и ще направят ДПС и ГЕРБ комисия да те разследва.Когато директно,тайно и незаконно ти носят в чекмеджета кюлчета,Евро и долари, тайно и без никой да знае ,за да върши кражби от държавата и да печели незаконно обществени, поръчки,тогава всичко е ОК, каскета мълчи и се прави че не вижда, няма комисии всичко е нормално. Това е модела на ГЕРБ и ДПС на койт
79
6
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Така е.И този генерал от ДС е бил 10 години съдружник с Б.Борисов.Изводите си направи сам.
78
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са уникален народ.Трима направиха фирма ,която е конкурентна и печеливша и тя е в България,въпреки че може да е навсякъде в света,но нашите решиха да я унищожат защото помага на конкурентна партия. Сега ще се премести в Германия или Македония и всичко ще е наред. България ще загуби едни хубави данъци.Около 200 милиона лв. годишно.
77
9
 
7
 
! Отговори
До 87 преди 1 година
Всеки може да ти дари.А ти не си разследващ орган.За това си има съд и прокуратура,у нас гешевтура.
76
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев пак се наака.
75
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А собственика но нексо не е ли син на генерал от държавна сигурност бе умни и класиви?????
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега,де?
73
8
 
13
 
! Отговори
лол преди 1 година
няма проблеми, България след време ще им ги възстанови тези милиони, като я осъдят
72
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нексо са се споразумяли с комисията по ценните книжа НО няма споразумение с Щатската Прокуратура където тече Наказателно производство!!!! Цяла сутрин във всички бг медии тече кампания по ИЗПИРАНЕТО на Нексо. Явно е играла парата. Продажни сайтчета от всички посоки ни заливат с това как Нексо са невинни...........ама НЕ !!!
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достатъчни е, че лъснаха "даренията".
70
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива прокуратора като българската въобще не е нужна, не произвежда нищо в полза на българския народ, но прикрива мафията и олигарсите, Пеевски и Борисов, нито един осъден политик, съдия или прокурор, само скалъпени дела за да се очернят тия които се борят срещу мафията и после присъдите падат , а бедния българин плаща, плаща им и тлъстите заплати, това са стотици милиони за нищо.