Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами

Край на производствата в осем американски щата
271
Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основаната от българи компания за цифрови активи - Nexo Capital Inc. постигна окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

Още по темата

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че Nexo е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

„Изключително сме удовлетворени от това цялостно и окончателно решение, което еднозначно слага край на всички спекулативни твърдения относно отношенията на Nexo с регулаторните органи и институциите в САЩ. За съжаление, дори български държавни органи и институции не се посвениха и продължават да злоупотребят с американското
име и реакциите във връзка с тези безобразни действия по създаването на алиби тепърва предстоят. Нескопосаните внушения за “международен” елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни “Ен Ди Ес” ЕООД и нашите над 600 служители в България, като едва ли не по искане на“евроатлантически партньори”, са разобличени от неопровержими факти. В допълнение, опитът да се прикачи акцията срещу Nexo, посредством насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол срещу кол центрове в България, Сърбия и Кипър, използващи криптовалути, бе осуетен от официалното потвърждение на EUROJUST (Агенция на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това, организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети”, каза Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: САЩNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите опорки рухнаха.Коя е следващата?
108
9
 
9
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
ЕЕЕЕЕЕ, откъде идва това съобщение на "американския регулатор". Публикация без никакво покритие. Как се свързахте с провосъдните органи на 8 щата в САЩ. КЪДЕ СА ОФИЦИАЛНИТЕ ИМ ДАННИ ПО СЛУЧАЯ. Разбрах че Тренчев казва че са невинни. Иначе коментирате нещо което ви е пуснато от "работилата по публикацията". По скоро нея някои може да осъди за подвеждаща информация.
107
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък в ГЕРБ нямат нужда от дарения.Българският народ им дари милиарди за последните 12 години,така че имат и глоби да си плащат и политически кампании да си финансират.
106
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, кво стана - преведохте ли документите от испанската прокуратура за къщата на Баце в Барселона? Разбрахте ли кой е сложил златни кюлчета в ОФИЦИАЛНАТА резиденция на български премиер? Обвинения за Пеевски, санкциониран по Магнитски, има ли? Какво стана с обвиненията за Черепа? КТБ? Доган??? Какво ни занимаваш с тия димки за нексо-мексо? Докога ще разпъваш чадъри над мафията, превзела България?
105
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега в Банкя се е събрал мозъчният тръст на Боко и обсъждат следващият компромат.Водещ на сбирката е Лъчо мозъка.
104
6
 
10
 
! Отговори
В. преди 1 година
САЩ гледат за пране. Тук трябва да гледат за злоупотреба. Различни работи.
103
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато Пилето подаряваше златни кюлчета на Боко за рождения му ден(има го документирано),това подарък ли е или рушвет?Да изреждам ли още?
102
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Нексо решат да съдят някого в България,аз няма да плащам за това.Да си търсят парите от оня с чекмеджето и неговите глашатаи.
101
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На друго място четох, че Нексо се се съгласила да изплати 45 млн долара на американските регулаторни органи глоби и неустойка и ще спре да предлага нерегистрираното предлагане на крипто валути. Тук не се споменава това? Явно парите решават всички проблеми навсякъде по света. Нашата прокуратура, обаче, чрез действията си, единственото което ще постигне е България да бъде осъдена от Нексо и ние да плащаме милиони за пиар акцията на Гешев.
100
9
 
6
 
! Отговори
До пена преди 1 година
В България прокуратурата не пипа фирми на Бойко.
99
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и РАШКОВ е комунистически следовател от татово време но Радев го назначи към подмяната
98
11
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Помни те ли как Гешев насъсква ***, когато стана оново убийство в София. Гешев = ДПС и ГЕРБ.
97
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ние ще плащаме за поръчковите медиини изцепки на Сийка и Гешев?
96
11
 
8
 
! Отговори
Прокуратурата ми се- преди 1 година
---стори, че обвини ДБ във финансране със мръсни пари от компания преследвана от братските служби който ще помогнат във разследването и нашата прокуратура със разнобразна информация подпомагаща и нашето разследване --тали е ? Есега мисля че е момента и ДБ да заведе дела щото ми се стори че ги изкараха филиал обслужваш мафиоти те им дават пари тея пък ги покриват --така ми се стори !
95
8
 
9
 
! Отговори
Готиното е преди 1 година
че в САЩ плащат, а от България ще вземат, като осъдят Гешев. Демек от нас и нашите данъци. Е затова в Америка са богати.
94
19
 
16
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
Да си върнем България, в момента тя се владее от Гешев/ГЕРБ + ДПС и руски шпиони ***, Корни и Янев. Масово гласуване за ДБ и ПП!
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас съдят и вкарват в затвора само тези,които не си плащат,или са престанали да си плащат.Например,един Домусчиев е официално обявен от сп.Форбс за най-богатият българин с над 2 милиарда долара/евро.А неофициалните милиардери никой не ги знае.Е,аз се сещам за един със зайчарник в Банкя.
92
8
 
8
 
! Отговори
като ни осъдят -- преди 1 година
-- нека прокуратурата да плати ! Все пак не е ли време всеки да си плати ! Защото и аз може да съм откраднал нещо ама ще да е нещо мн.дребно ,тука става дума за милиони ! Сега тези институци да не са само да раздават шамари на разни гащници гледайте навсякъде се краде във милиони и милиарди ,вижда се знае се и все тая . Едно време като те хванат и видят,че не работиш ,а обикаляш баровете и на другия ден си на работа във Кремиковци -- сега караш кола за 100--200 000 и никои не пита как я купи
91
15
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тиквата и Каскета я...разсипаха нашата държавица,та...едно Nexo няма да разсипят.
90
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе има ли още хора да вярват в българската прокуратура?