Тръмп ще обяви кандидатурата си за президент като се върне в Twitter?

Там той има повече последователи
20 яну 2023 12:53, Нели Христова
12
Тръмп ще обяви кандидатурата си за президент като се върне в Twitter?
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп планира да се върне към Twitter, Facebook и Instagram, опитвайки се да засили кампанията си за спечелване на втори мандат в Белия дом.

Акаунтът на 76-годишният Тръмп бе блокиран преди две години, след като президентът беше обвинен в подбуждане към насилие, когато негови поддръжници обсадиха Капитолия на САЩ.

Сър Ник Клег, президент по глобалните въпроси в Meta, компанията-майка на Facebook и Instagram, трябва да преразгледа решението си този месец. Илон Мъск, собственикът на Twitter, възстанови акаунта на Тръмп, но бившият президент все още не го е използвал, предпочитайки собствената си мрежа Truth Social.

Източници предполагат, че Тръмп обаче обмисля завръщане. Той има 87,7 милиона последователи в Twitter и 34 милиона във Facebook, но само 4,8 милиона в Truth Social.

"Разговаряме с Meta и ще видим как ще се развие всичко", каза Тръмп пред Fox News Digital. "Ако ни върнат, това ще им помогне много и е добре за мен. Но те се нуждаят от нас повече, отколкото ние от тях."

Източник, близък до Тръмп, добави, че той "вероятно се връща към Twitter", казвайки пред NBC News: "Той говори за това от седмици".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Няма ли ПОНЕ ЕДИН млад политик в САЩ ?Някой 55-60 годишен ? Стига само тия древни пенционери са се натискали за Белия Старчески Дом. В Египет мумиите са по-млади от кандидатите за американски президент .... хахаха
10
2
 
2
 
! Отговори
Адска Мобилност преди 1 година
Тролейбуси от Козяк идват да талази!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този е една откачалка...мани,мани!Толкова ли нямат нормален кандидат за президент?Всеки един ще е по-добре от изкукалия Бай Дрън,който ни води към световна война само и само да си запази бизнеса в Уcpaйна и да покрие наркоманските изцепки на синчето си.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт Явно победата на Тръмп вече е последната надежда на русофилството. Даже и русофилите се усетиха че Русия загива.
7
5
 
2
 
! Отговори
Тялото преди 1 година
Най-срамния период за САЩ беше този клоyн.
6
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Тръмп трябва да спечели и да спре войната иначе света загива.
5
6
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Само дърти крокодили се разкарват, без цел и посока. Америка трябва да намери, своя Кенеди
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Тръмп срещу дядо Байдън ? Изключено. Кандидатът на републиканците ще е Десантис. Предстои да видим, кой ще е на демократите.44
3
2
 
1
 
! Отговори
ivan преди 1 година
ot Twitter li shte opravlyava dirjavata
2
8
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Тоя ще стане пак президент кога цъфнат налъмите ( или кога Тиквун стане пак премиер) !!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то ясно, че ще ги спечели изборите, понеже "Демократите" от години нямат силна фигура, а един уморен старец който спечели благодарение на това, че бе вице на Обама.