Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна

Той се обяви против военната помощ
3 фев 2023 09:07, Нели Христова
113
Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките. Той изрази това мнение в интервю за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е публикуван на неговия уебсайт.

"Мисля, че САЩ трябва да преговарят за мир между двете страни и не мисля, че Вашингтон трябва да предоставя твърде много военна помощ. Трябва да се проведат мирни преговори", заяви Тръмп.

Коментирайки подкрепата на европейските страни за Киев, 45-ият президент на САЩ заяви, че те "трябва да правят много повече", защото в момента, каза Тръмп, Европа прави само малка част от това, което правят Съединените щати.

Според Ройтерс САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 млрд. долара, който се очаква да включва за първи път ракети с далечен обсег. САЩ могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обсег на действие 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обсег на действие 70 км). За последен път Вашингтон обяви допълнителни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло САЩ са отпуснали над 27,4 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина Тръмп дори няма да кандидат на републиканците на изборите за президент. Той е бита карта, прочетен вестник, минало! Голям смях беше тук преди 6 -7 години ,когато отявлени путинофили бяха създали българско "Тръмп общество", защото знаеха, че с такъв оражев клоун за президент на САЩ Путин ще си прави каквото иска.
65
2
 
5
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 година
До Анонимен 71: И ние можем да претендираме за земя там. Има надпис от времето на кан Омуртаг: "Канът сюбиги Омуртаг (казва): Копанът Окорсис беше мой хранен човек. И като отиде във войската удави се в река Танаис (Днепър)...
64
4
 
2
 
! Отговори
Читател преди 1 година
30милиарда долара са под 1/3 от годишния военен бюджет на русия - нищо. Бълха ги ухапала.
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66 - Лъжа ли е? Вижте БВП-то на Украйна? След 2013-а пада. 2015-а е $91 млрд. 2020-а е $156 мрлд. 2021-а е над $200 млдр. АХАХХА! Мега ижекцийки е имало. Отделно за година война, са получи още и над 120-130 млрд. помощи, като никога няма да получим тончи цифри, за това колко се е налало за тренировки, укрепления и прочие. Декември 2021-а, БВП на глава от населението в Украйна е било 2451,90 долара. В БЪлгариа, за същия месц е било 8633.98 долра. И това сле напомвпането ... стига.
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не изперкал 64 - Ако Тръмп стане президент през 2024-а, ще има огромна разлика с президентсво му преди, защото просто републиканците държат камарата на представителите, а сентатът, който е разделен 50 на 50, при решения, в които не може да се вземе мнозинство, се дава вот на прецедателят на сената, а тази длъжност се заема вицепрезидентът на САЩ. Демек - стане ли Тръмп президент, ще има почти абсолщтна власт и ще може д аспре подкрепата за Украйна, без пречки.
61
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано спечелиш и да натиснеш ония самозабравил се артист. Успех г. Тръмп
60
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв агресор е Русия ве и Меркел призна ,че споразумението 2014 в Минск е било измислено да спечели време Украина време да се подготви за война с Русия!
59
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е агресора,те нападнаха вереломно Украйна.Украйна се защитава.
58
4
 
17
 
! Отговори
Не изперкал преди 1 година
Той се обяви против военната помощ. - Точният човек на точното място, може да обърне нещата.....към добро.
57
1
 
3
 
! Отговори
бре, и бай Ганьо преди 1 година
се наточил да получава територия от Украйна!
56
7
 
3
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Айде бе? Решено е - никаква Украйна. Или признавате този факт или да мятат атома всички страни. Вие решете.
55
2
 
2
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Анонимен 56 Я ми кажи кой друг ам. президент, янките са щурмували Белият дом. Излей си малко от фобията в главата и е замести с нещо по реално.
54
11
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Тръмп е прагматичен политик, който не робува на идеологеми. Ако той стане президент на САЩ, ще се договори с Путин и войната в Украйна ще приключи.
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да поделят Украйна. Парчета отиват за НАТО Полша и Румъния Унгария и България и парчета и за Русия
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е решен и проблема с бъдещето на Молдова и Бесарабия. България също ще си иска северна Добружа. Доста проблеми са след распада на Украйна.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 - Not sure if troll ..
50
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е политически труп - факт. Със сигурност може да се твърди, че времето на Тръмп изтече. Милиони американци излизат да протестират срещу Тръмп, американците мразят Тръмп и искат да живеят демократично като истински американци!
49
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да мине само с 20% територия. Целите на военната операция са да осигури безопасност на Русия, в частност и на Крим. Крим сега е осигурен по суша, но може да бъде атакуват лесно по-море. Това означава че цялото крайбрежия до Румъния и Приднестровието трябва да се присъедини към Русия.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика Британия официално е в рецесия. Стачкуват всички - работници, учители, средната класа е тотално приключила. Без война! Що така бе, Империалисти?!
47
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Питанка === Тия "митали" за които питаш под кой номер са в Менделеевата таблица? :))) И като стане най-великата нация в света, каквито са американците и ти ще си правиш каквото искаш, ще налагаш ембарго и санкции на който си искаш и няма да го спазваш ти самия. Докато обаче си пp0ст бай *** комунист, ще си налягаш парцалите и ще kвичиш колко си беден, гладен и жаден :))))