Джими Картър ще получи хосписни грижи в дома си

Той ще „прекара оставащото му време у дома със семейството си“
19 фев 2023 08:33, Елка Василева
26
Джими Картър ще получи хосписни грижи в дома си
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият американски президент Джими Картър е решил да получи хосписни грижи и да „прекара оставащото му време у дома със семейството си“ в Плейнс, щата Джорджия, вместо да се подлага на допълнителни медицински интервенции, заяви Центърът „Картър“, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

„Той има пълната подкрепа на своето семейство и медицинския си екип. Семейство Картър иска уединение през това време и благодари за загрижеността, показвана от многото му почитатели“, заяви центърът.

98-годишният Картър беше президент на САЩ от 1977 до 1981 г. През последните години той страдаше от различни здравословни проблеми, включително меланом, разпространил се в черния дроб и мозъка.
(БТА, Илиян Могиларски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушайте си ангелите хранители, за да живеете дълго !
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той може да си го позволи, няма да го мислиме, а и тяхната здравна система не е продънена като нашата. За тези които са били във властта до живот има всичко.
16
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 година
Това е трудна работа да си Президент, в САЩ не е като при нас - да има безкрайно обсъждане, там трябва да решиш нещо веднага. Което ги прави по-силни, защото по-лесно се командва такава огромна страна. Специално такива хора трябва да се изслушват, докато са живи, имат да кажат много.
15
4
 
4
 
! Отговори
Стар преди 1 година
До АнонименТова че е възможно да напишеш това и да се изразяваш свободно,без да те окаушат го дължиш на Рейгън ,мушмороко невръстен!!!
14
8
 
1
 
! Отговори
САЩ след Бомбата преди 1 година
СССР ше ги скъса.....
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз помислих за Бай...н
12
6
 
6
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Кои са янките ? Аз лично ги наричам шейени. Индиански племена, които живеят в резерватите на САЩ. Но пък, бившият им президент Джими го помня. Както и някои от останалите им бивши. А пък, бившите български ще ги призная, когато снимките им се появят на обезценяващите се български левове. Ами, щом като някакви си охранители на БНБ-та се мислят за толкова важни като лидера им на Герб, дори и жълтите стотинки няма да си обменя в сградата им.
11
2
 
0
 
! Отговори
Бил преди 1 година
До 11:Напълно съм с Вас.
10
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Крайно време е Граф Игнатиев сокак да се прекръсти на Джохар Дудаев.
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледнете го от към добрата му страна. Скоро евроатлантическите грантаджии у нас ще могат да му направят бюст паметник, като този на Рейгън, ще поискат да кръсти на него я улица, я училище..
8
13
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тук се надпреварват да пишат лица (и по-точно Г-зове) от руско-български произход, а те са трагично пропаднали като хора.
7
8
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Избягвам обикновено да чета коментарите ,защото показват трагична картина.Българина е страшно опростял ,затъпял , натъпкан с омраза , злоба и завист.Какво може да се очаква от подобна нация ,освен да затъва в собствените си л........?
6
20
 
12
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Анонимен1 Кой си ти бе, ска*паняк, че ще говориш с пренебрежение за янките? Ако не бяха те още щеше да си с червена връзка и да рапортуваш на дружинната. Джими Картър бил от "най-свестните". Човекът беше и си остава истински демократ, т.е. това са американските социалисти, а не като нашите империал-комунисти, слуги на СССР.
5
17
 
5
 
! Отговори
БАБА преди 1 година
Моля, балсамирайте го и при Ленин. Да си общуват заедно. Има за какво да си говорят.
4
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от най-свестните президенти на САЩ
3
0
 
11
 
! Отговори
Детски спомен преди 1 година
Преди време имаше един политически коментатор Тома Томов. Из София тръгна слух, че си е имал неприятности заради това, че в свое предаване е говорил с умиление за Джими Картър като за момче, което имало фъстъчена плантация и успяло самичко да постигне всички в живота си, включително и да стане президент на САЩ. Не помня друго, свързано с тази история и не знам какви санкции е претърпял Томов. Още бях дете, но за да ми направи впечатление, значи този случай е бил много коментиран.
2
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво сега? Де почнем да ревем, че рептила няма да доживее до 100 ли?
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гледах Рамбо 3.Абе през 80 те американците са по- умни от сега.Какво е станало с тях е загадка.Та Рам бо отива да помага на муджихидините, разбива руснака, а генерала вика:това е вашият Виетнам, ние научихме нашия урок по история, сега сте вие.След 40 г излиза, че янките пак са се върнали в 1 клас след като оная г., избягаха изгонени от талибаните.