Тръмп не съобщил за подаръци от чужди лидери за $250 000

Неинформиране имало и от други членове на семейството му
19 мар 2023 10:11, Елка Василева
46
Тръмп не съобщил за подаръци от чужди лидери за $250 000
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи на компетентните органи за над 100 подаръка, получени от него по времето, когато е заемал президентския пост. Става дума за подаръци, получени от висши чуждестранни представители и оценявани на общо над 250 000 долара, предаде ДПА.

Сред тези подаръци имало комплект от книги, подарени му от китайския президент Си Цзинпин, стикове за голф, получени от бившия премиер на Япония Шиндзо Абе, картина, представляваща Тръмп, подарена му от президента на Салвадор Наиб Букеле, копринен килим от узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев на стойност 12 000 долара  и кинжал с дръжка от слонова кост на стойност 35 000 долара, получена от управника на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

За някои от подаръците Тръмп не само, че не е съобщил на компетентните органи, но сега дори те не могат да открият къде се намират тези предмети.

В доклад, съдържащ 15 страници, на демократите от комисията по надзор в Камарата на представителите на Конгреса се констатира, че подобно  неинформиране на компетентните органи имало и относно получени подаръци от други членове на семейство Тръмп, в това число съпругата на Тръмп - Мелания, дъщеря му - Иванка, и зет му - Джаред Къшнър. Къшнър например е получил сабя от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, а Иванка Тръмп е получила плюшено мече на стойност 1200 долара от бившия австрийския канцлер Себастиан Курц.

В доклада се казва, че тези разкрития повдигат въпроси дали подаръците може да са били използвани от чужди правителства, за да се повлияе на американската политика по време на управлението на Тръмп.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия 250 хиляди сигърно покриват разхода му за тоалетна хартия за седмица.Това е абсолютно несериозно при парите и имуществото които притежава. Някой вярва ли че може да бъде подкупен с жалки 250 хиляди!
35
1
 
5
 
! Отговори
Toй преди 1 година
голяма работга, това да са му кусурите
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се върне Тръмп на власт ,украйна да забрави за оръжия и пачки )
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп не е част от статуквото. т.е. не е кукла на конци и кукловодите се опитват да го унищожат за да не спечели изборите.
32
1
 
7
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Браво ми с ирки, на Байдън фамилията получила 3 милиона кеш ама виждате ли зетя на Тръмп получил сабя! Вече сте толкова смешни че не си заслужава човек да ви чете "мъдростите"! Важно е да се плюе!
31
0
 
1
 
! Отговори
дано се случи преди 1 година
До според мен
30
7
 
1
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Съществуването на САЩ заплашава съществуването не само на човечеството, но и на живота на земята! Затова е идеалната рецепта по която САЩ може да изчезне от картатата на света се нарича гражданска война в самите щати!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A на един наш бивш премиер му подаряваха кюлчета, сребърни и златни монети с гравиран неговия лик, пачки от по 500 евро.. Да не говорим за подаръците в плътски удоволствия.- плеймейтки за по 5000лв на вечер, които да го обслужат. Дали е декларирал някои от тези подаръци в данъчната си декларация?
28
1
 
6
 
! Отговори
Нул енд преди 1 година
Ау, веднага да се конфискува имуществото му и да се затвори в Белене, а пардон в Алкатраз като враг на народа, пардон като враг на демокрацията.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснаха да напишат за футболната топка със скритата в нея флашка която подариха на сина му
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко подаръци получи Байдън? И за кво са му подаръци на склерозата? Като лекар да ви споделя, че е типичен склеротик. Походката, речта....да не задълбавам. Това е кукла на конци, а кой дърпа конците вече не е от моята компетенция.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха .... За всичко го хапят. За буквичките се хващат. 250к подаръци от чужди лидери? И какво? Държавен глава трябва да дължи данъци за това ? Ами пратете му призовка и ще ги опише...
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хънтър Байдън и баща му получиха милиарди в пачки от Китай и Украйна, но за тия подаръци не казаха на никого. И това е напълно наред, ама виж, Тръмп отново е крив.
23
1
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Пропагандата на демоничната демократична партия в пълна сила. САЩ са пред гражданска война. Във вторник очаквайте невиждани протести и гражданско неподчинение против Демократичната партия !
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът не е само в 250000 дол. а в системното нарушение на законите. Навремето на Бил Клинтън му гласуваха импичмънт не заради свирките които му е правила Моника, а затова, че излъга, че не е вярно. Сега и с Тръмп - човека въобще не зачита законите, а някакси е упял 4 год. да бъде президент и иска още 4. В САЩ дипломатическите подаръци се правят не на човека а на президента. Те са държавна собственност.
21
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Егати и плюшеното мече за две хиляди лв. Не могли да открият подаръците, сигурно Тръмпи ги е бутнал е некоа маза и дори не си спомня за тях. Виж, ако дарим хубава домашна ракийка, със сигурност ще си спомни, но пак няма да признае къде е
20
2
 
4
 
! Отговори
звучи като преди 1 година
$Тиквата$ не съобщил за подарени $чекмеджета$ и сега надава и той вой че държавната хазна е празна
19
3
 
21
 
! Отговори
Хо преди 1 година
Трудно ми е да повярвам, че Тръмп, чието нетно състояние е около 3.2 милиарда долара може да бъде"стимулиран" политически с подаръчета ала стик за голф, плюшено мече или копринен килим......Това е пълен т***к!
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп има много по сериозни кражби и нарушения от тези 250 хиляди долара. Работата заприличва на закърпените чорапи на Тодор Живков.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В доклада се казва, че тези разкрития повдигат въпроси дали подаръците може да са били използвани от чужди правителства, за да се повлияе на американската политика по време на управлението на Тръмп."........................Тръмп е милиардер. Надали килим за хола ще му промени политиката. Не е закъсал за пари, както предполагам се досещате.