Половината републиканци в САЩ няма да подкрепят Тръмп, ако е осъден

Бившият президент е обвиняем по три наказателни дела
Обновена: 4 авг 2023 09:09 | 4 авг 2023 09:09, Елка Василева
32
Половината републиканци в САЩ няма да подкрепят Тръмп, ако е осъден
Снимка: архив, БГНЕС

Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп, ако той бъде осъден за престъпление, което е знак за сериозните рискове, които правните му проблеми създават за неговата кандидатура за президентските избори през 2024 г., показва проучване на Ройтерс/Ипсос.

Още по темата
Бившият президент и настоящ водещ за номиниране от Републиканската партия като кандидат за вота през ноември 2024 г. Тръмп не се призна за виновен в съда вчера, когато му бяха повдигнати федералните обвинения, че е ръководил заговор за отмяна на загубата му в изборите през 2020 г.

Отделно той е обвинен по две други наказателни дела: едно в съд в щата Ню Йорк, което се върти около парите, с които е било купено мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс за мълчанието й за афера с бившия президент; и друго във федерален съд, където е обвинен в задържане на чувствителни и класифицирани документи с данни за националната сигурност, след като напусна поста си през януари 2021.

Двудневното проучване на Ройтерс/Ипсос, което приключи преди явяването на Тръмп в съда късно следобед вчера, попита респондентите дали биха гласували за Тръмп като президент догодина, ако той бъде "осъден за тежко престъпление от съдебните заседатели". Сред републиканците 45% са отговорили, че не биха гласували за него, което е повече от 35 % от отговорилите, че биха го подкрепили.

Останалите са отговорили, че не знаят.

Запитани дали биха гласували за Тръмп, ако той "в момента излежава присъда в затвора", 52% от републиканците отговарят, че не биха го направили, в сравнение с 28%, които твърдят, че биха гласували.

Тръмп обяви, че е невинен по всички дела срещу него и обвинява прокурорите, че провеждат "лов на вещици", който има за цел да провали кампанията му.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Какъвто и президент да има АМЕРИКА,той никога няма да е с фашистка Русия. Това да е ясно на всички руски крепостни селяни и феновете им по Света.
29
2
 
4
 
! Отговори
Михаил преди 8 месеца
Това ли е последната надежда на демокрадите? Да осъдят Тръмп на всяка цена, за да не ги размаже на изборите???? Твърде жалко. Предварително са изгубили изборите, значи.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи на всяка цена трябва да бъде осъден, така ли?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо трябва да вярваме на социологическите изследвания след като тяхната едничка цел е да насочват хората в правилната посока тоест в политкоректната.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Трюдо жена му се изнесла без коментар.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сатанист безбожник съдист.... Сатанисти са филантропите които измислиха пандемията. Тоест сорросоидите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Номер десет АнонимеН.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямам никакво съмнение че Тръмп ще спечели при честни избори както и че Байдън ще загуби при честни избори той никога не би спечелил. Сорросоидната демокрация в кавички си служи с лъжи и измами.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ако не знаете, - Че то и у балгария класизъм, да го праш
21
3
 
12
 
! Отговори
Печални факти преди 8 месеца
През последните две години се наблюдава масово изтегляне от Лос Анжелос на семейства, живеещи там от няколко поколения. Причината е фактът, че градът е превърнат в *** от пришълците, на които всичко е осигурено безплатно (както на гостите на Меркел в ЕС). Емблематичните паркове на града са превърнати в катуни, по земята се въргалят спринцовки, обитателите на тези катуни безнаказано ползват зелените площи и като тоалетна. Рязко се увеличи престъпността. Байдън успешно унищожава САЩ.
20
0
 
14
 
! Отговори
Тръмп срещу Байдън преди 8 месеца
По предварителни социологически проучвания на политическите нагласи на гражданите на САЩ, засега Тръмп води срещу Байдън с 40 пункта. Затова чудо правят, за да го очернят. Основната поддръжка на Тръмп е от "дълбоката Америка" - малките градове в сърцето на САЩ, къде все още няма симпатии спрямо мулти-култи, хората са резервирани по отношение на смесените бракове и се издържат главно чрез собствения си труд.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 10. Гледай да не се наакаш от злоба, приятелю. И се върни в първи клас, за да донаучиш правописа.
18
0
 
9
 
! Отговори
Ако не знаете, преди 8 месеца
В САЩ вече се счита за проява на расизъм редовното неделно посещение на църкви. Ударите са насочени не само срещу бялата раса, но и срещу християнството. Обявят ли те за расист, можеш не само да бъдеш арестуван, но ще останеш и без работа. Идея си нямате как се промени САЩ през последните две години.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неотдавна едни хора ревяха, че Навални е политически затворник, понеже бил главен конкурент на Путин. Сега, същите тези хора, искат да вкарат Тръмп в затвора за 561 години. Защо не са в затвора, тогава Хилъри Клинтън и Джо Байдън? Тя държеше секретни документи в личната си електронна поща, а той - в гаража си на пода в кашони.
16
0
 
10
 
! Отговори
БлагодарениеНаБайдън преди 8 месеца
Вече втора година по нареждане на Байдън не се задържат на границата, а свободно се допускат в САЩ лица под 18 г., пристигнали без придружители. Само през последната година в САЩ нахлуха ДВА МИЛИОНА такива, представители на други раси, не на бялата. По-голямата част от тези пришълци са с някакви малформации или с тежки заболявания, напр. туберкулоза. Разпределят ги по всички щати, макар местните да ги приемат с нежелание. Прочетете за плана Калерги, за да ви се изяснят някои неща.
15
0
 
9
 
! Отговори
А Байдън? преди 8 месеца
Тук се тревожим от пристигането в ЕС на млади мъже от Близкия Изток и Африка, които се представят за непълнолетни без придружители. Полската еврейка Меркел направи всичко по силите си за да се настанят в сърцето на Европа такива пришълци. Преди нея социалистът Митеран съсипа Франция, като отвори широко нейните врати за пришълци от бившите френски колонии.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Байдън корупцията придоби чудовищни параметри.
13
1
 
9
 
! Отговори
Атаките срещу Тръмп преди 8 месеца
са част от плана Калерги. Прочетете поне каченото в интернет по този въпрос. И не се оставяйте да ви манипулират!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доналд Тръмп е истинският президент на народа на САЩ, независимо колко се опитвате да го очерняте!!!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А нещо за лаптопа на Баийдън син и милионите от Украйна, Румъния и Китай за фамилия Байдън по време когато последния е вице?