Половината републиканци в САЩ няма да подкрепят Тръмп, ако е осъден

Бившият президент е обвиняем по три наказателни дела
Обновена: 4 авг 2023 09:09 | 4 авг 2023 09:09, Елка Василева
32
Половината републиканци в САЩ няма да подкрепят Тръмп, ако е осъден
Снимка: архив, БГНЕС

Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп, ако той бъде осъден за престъпление, което е знак за сериозните рискове, които правните му проблеми създават за неговата кандидатура за президентските избори през 2024 г., показва проучване на Ройтерс/Ипсос.

Още по темата
Бившият президент и настоящ водещ за номиниране от Републиканската партия като кандидат за вота през ноември 2024 г. Тръмп не се призна за виновен в съда вчера, когато му бяха повдигнати федералните обвинения, че е ръководил заговор за отмяна на загубата му в изборите през 2020 г.

Отделно той е обвинен по две други наказателни дела: едно в съд в щата Ню Йорк, което се върти около парите, с които е било купено мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс за мълчанието й за афера с бившия президент; и друго във федерален съд, където е обвинен в задържане на чувствителни и класифицирани документи с данни за националната сигурност, след като напусна поста си през януари 2021.

Двудневното проучване на Ройтерс/Ипсос, което приключи преди явяването на Тръмп в съда късно следобед вчера, попита респондентите дали биха гласували за Тръмп като президент догодина, ако той бъде "осъден за тежко престъпление от съдебните заседатели". Сред републиканците 45% са отговорили, че не биха гласували за него, което е повече от 35 % от отговорилите, че биха го подкрепили.

Останалите са отговорили, че не знаят.

Запитани дали биха гласували за Тръмп, ако той "в момента излежава присъда в затвора", 52% от републиканците отговарят, че не биха го направили, в сравнение с 28%, които твърдят, че биха гласували.

Тръмп обяви, че е невинен по всички дела срещу него и обвинява прокурорите, че провеждат "лов на вещици", който има за цел да провали кампанията му.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
19
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
2-РИЯ МАНДАТ НА БАЙДЪН Е СИГУНЕ АКО ЛИКВИДИРА ПОНЕ ОЩЕ 200 000 ПУТИНИСТИ ПРОКЛЕТИ И БЕЗБОЖНИ САТАНИСТИ СЪДИСТИ!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се има в предвид, че даже службите са включени да очернят Тръмп и да оневиняват Байдън и син, какво да очакваме пък от Ройтерс и останалите медии?
8
0
 
1
 
! Отговори
обади преди 9 месеца
се на телефонния указател или на маика ти
7
0
 
1
 
! Отговори
лудоо преди 9 месеца
никои не ти пре4и махаи се
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
5
4
 
1
 
! Отговори
не преди 9 месеца
подкрепям никого
4
10
 
2
 
! Отговори
Ларавел преди 9 месеца
САЩ ще има отново демократичен президент. Свиквайте.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фейк нюз и няма да е осъден, пвобват се вече 4-5г и не им се получава. Но Бай Данчо го прикриват яко, дори и с доказателствата от ФБР пак нищо, на всички ни стана ясно най-голямата демокрация се оказа най-голямата мафия и Тръмп им пречи.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой пък ги пита кой ще подкрепят...машинките ще решат избора.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
показва проучване на Ройтерс/Ипсос.