Въпреки съдебните процеси състоянието на Тръмп продължава да се увеличава

Той притежава 3,1 млрд. долара
8 ное 2023 07:13, Нели Христова
39
Въпреки съдебните процеси състоянието на Тръмп продължава да се увеличава
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е успял да увеличи състоянието си с 500 млн. долара, след като е напуснал поста, съобщава Bloomberg, позовавайки се на собствени източници. По данни на агенцията през 2021 г. състоянието на г-н Тръмп се е оценявало на 2,6 млрд. долара, а сега е 3,1 млрд. долара.

Bloomberg обяснява нарастването на капитала на Доналд Тръмп с факта, че неговият бизнес (предимно строителен) е бил ефективен по време на кризата на пазара на недвижими имоти в САЩ. По-специално, два известни имота, собственост на Тръмп - Mar-a-Largo в Палм Бийч и Doral Resort в Маями - поскъпнаха едновременно.

"Нашата компания никога не е била по-силна и по-добра. Разполагаме с най-много пари и с най-нисък дълг. Изживяваме фантастичен момент", заяви пред журналисти синът на Доналд Тръмп - Ерик, който изпълнява длъжността вицепрезидент на семейната компания на бившия американски президент Trump Organisation.

В същото време Bloomberg обръща внимание на факта, че в момента в съда на Ню Йорк се разглежда иск, подаден от щатския прокурор срещу Доналд Тръмп. Прокурор Летиция Джеймс смята, че бившият президент на САЩ многократно е прибягвал до измамни схеми при осъществяването на бизнеса си. Ако искът бъде удовлетворен от съда, пише агенцията, Доналд Тръмп и неговата компания ще бъдат изправени пред солидна глоба и загуба на редица имоти.

Тръмп изпълняваше длъжността президент на САЩ в периода 2017-2021 г. През 2016 г. той победи на изборите представителя на Демократическата партия Хилари Клинтън, а през 2020 г. загуби от друг демократ - Джо Байдън. Сега Доналд Тръмп участва в първичните избори на Републиканската партия, от която възнамерява да се кандидатира за президент на изборите през 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
Съдебните процеси срещу Тръмп показаха само степента на корупция в САЩ защото Тръмп и неговия екип не са си измислили нищо - те прилагат на практика, това, което правят и другите милионери там, явно...Ако осъдят Тръмп, би трябвало да открият разследване на доходите на всички американски милионери...Дали това ще се случи, как мислите?! И дали това е истинска демокрация?..Защо ли питам, значи...
27
0
 
0
 
! Отговори
Trump2024 преди 5 месеца
16, пияница-глупппак, третополовите либерасти като теб на Тръмп може само да му носите куфарчето. С всичките скалъпени обвинения и дела с/у него само накарахте нас нормалните американци да загубим доверие в съдебната система, и не само. Състоянието на Тръмп расте с всякo незаконно дело с/у него. Искам пилешкото ти мозъче да осъзнае и приветства втория мандат на най-великия президент в модерната история на САЩ - Доналд Джей Тръмп.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
боли ли нело?! Боли, знаем! Колкото повече изтрещялата престъпна либерастия се мъчи да потъпква Конституцията и правата на човека, стожера на тези неща Президента Тръмп забогатява, понеже подкрепата на нормалните хора расте с всеки изминал ден, с всяка минута. Не може да заглушите нормалността, жаждата за свобода, за финансов просперитет и нормално общество, изкуфели либерастични сатани!
25
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 5 месеца
До Анонимен.....Това е нормално , ...не е нормално да водиш войни , и да загиват хора , за да си пълниш джоба !
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Toй този затова искаше да е президент. За да си направи още бизнес контакти и да си пълни джоба.
23
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Кой каквото ще да си приказва, Тръмп ще си спечели изборите догодина и втори мандат.
22
1
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 5 месеца
Интересно колко от мюсюлманският вот ще спечели тръмпона при положение че каза едно от първите неща които ще направи ако стане пак президент ще бъде да затвори границите за тях.
21
1
 
2
 
! Отговори
ПроCoTo преди 5 месеца
До 20 Олеле! Поредният, който нищо не знае, но е готв д анапада и хапе из форумите. Типична българска простащина.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствения им нормален президент е Тръмп!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
TRUMP2024
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Талантлив е, не като деармократите им които унищожиха икономиката
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствения шанс на Байдън е още война!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че тя инфлацията ти топи парите без значение дали са кеш или в сметката бе Онуфри!
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 17 - В казаното от мен има повече смисъл, от колкото ти имаш в живота си. Тръмп не направи световна криза. До колкото си спомням, при Тръмп имаше години снонфлаця от 0.5%. Тръмп не тръгна да води войни и никакви големи войни не започнаха, докато той беше в Овалния офис. Сега го изкара, че едва ли не той е казал на Нетаняху да гърми наред из Газа.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 16 - Приятел - мен ме е страх да държа повечемот 50000 лева в кеш, заради инфлацята, а ти ми говориш за "десетина милиона". Никой не държи такива суми в кеш, освен ако не иска, да ги вижда да горят.
13
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
На този пуяk активите са му само в недвижими имоти, и то наследени повечето или купени навремето с парите от наследството на баща си. В кеш я има няколко десетки милиона, я няма. Това е пример за неуспял и провалил се бизнесмен. Дано синовете да са му по-умни, че да стабилизират компанията. Иначе да лъжеш, че имаш кинти, за да ти дадат заем говори само по себе си че си на дъното. Затова и го съдят
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Работата е, че Тръмо е един от малкото които НЕ искат война в Украйна, нито в Близкия Изток, нито со правят илюзията, че ще смчкат Ирак, както стна с Иран. Това заплашва изключително големи финансови интереси.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Bloomberg обръща внимание на факта, че в момента в съда на Ню Йорк се разглежда иск, подаден от щатския прокурор срещу Доналд Тръмп."Сън не спите либера3тията,бълвате 24/7 жълтокафява п00мия срещу Тръмп,явно страхът е огромен.Ще ви секнат далаверите и схемите набързо :) Дори изфабрикуваните обвинения не могат да накарат американците да заобичат Деменний Джо,който ги мачка с безумията си.Интересното е,че тукашните марионетки изпадат в див ужас и истерия от спиране на грантовете от посолството:)
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е въпреки, а благодарение на това. Едва ли не, стана герой на хората. Мъченик. Нищо, че е милиардер. Демократите могат да обвиняват смао себе си.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само искам да питам русофилите нещо. Радвахте се, че Тръмп слушка Русия. После се радвахте, че позволи на драго сърце на евреите да си преместят столицата в Йерусалим, нали така беше? Викахте му "Браво", че сложил кепенцето на главата и си удря главата в онази стена в Израел (значи Тръмп е евреин!) А сега когато Израел извършва престъпления срещу човечеството, пак ли ще му викате "Браво"? Или защото вървят спекулации, че уж Русия била замесена в бунта на палестинците, тоя път ще мълчите?