Байдън навършва 81 години, американците разделени за своя президент

Демократът е най-възрастният президент в американската история
20 ное 2023 07:00, Александър Попов
72
Байдън навършва 81 години, американците разделени за своя президент
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън ще навърши 81 години днес с традиционното помилване на пуйките за Деня на благодарността в Белия дом.

Рожденият му ден отново насочи вниманието на избирателите към факта, че демократът е най-възрастният президент в американската история - и че ако спечели втори мандат, ще бъде на 86 години в неговия край.

Байдън понякога се шегува по този въпрос, а помощниците му изтъкват, че графикът му е изпълнен с енергия, която би задоволила далеч по-млади хора. И все пак проучване след проучване показват, че възрастта на президента е най-голямото притеснение за американските избиратели.

Байдън "не прави много грешки", но се бори да промени възприятията за възрастта си - както и за други въпроси като икономиката", заяви Дейвид Карол, който преподава управление и политика в Университета на Мериленд пред АФП.

"Той е жизнен, но хората просто имат различно мнение", добави тя.

Байдън все по-често омаловажава възрастта си, за да отклони или разсее опасенията на хората.

По време на посещение за среща с профсъюзни работници в Илинойс той се пошегува: "Знам, че изглеждам само на 30 години, но съм наоколо от много време", а когато един репортер се спъна в зоната за медии, Байдън каза: "Искам пресата да знае, че това не бях аз."

В други случаи Байдън използва възрастта си, за да се представи като надежден политик, казвайки, че годините носят със себе си мъдрост.

Но ако бъде преизбран, той ще напусне поста си с цели девет години по-възрастен, отколкото беше рекордьорът Роналд Рейгън, когато се оттегли на 77 години.

Белият дом се отнася с пренебрежение към проучванията на общественото мнение, тъй като демократите отбелязаха редица успехи на последните избори.

Но цифрите са мрачни за партията. 74% от хората смятат, че Байдън е твърде стар за втори мандат, докато за Тръмп този процент е едва 50, показва скорошно проучване на Ей Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: САЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 5 месеца
"Пожелавам си 81 броя хубави 11-годишни момиченца да си ги душкам и опипвам с мьртвешки студените си рептилски израстьци...Пожелавам си да падна от колелото право върху Олена зеленийска,докато подписвам грантовете за мьжа и - др0гаря Зеленясалий ФюрЪр."
50
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Русия, май джуджето е най-дърто!?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мугабе беше президент на Зимбабве до 93 годишна възраст. Така че Байдън не е някакъв прецедент в световната история с възрастта си като президент, само за САЩ е, но СЩ са държава в упадък и е нормално президента да им е на 81 г.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Уолстрийт джърнъл": Време е да се приключи със заблудата за поражение на Русия. Автори: Юджийн Румър, бивш служител на националното разузнаване за Русия в Националния съвет за разузнаване на САЩ, и настоящ директор на програмата "Русия и Евразия" във фондация "Карнеги" за международен мир и Андрю С. Уайс, работил по руските въпроси в администрациите на Джордж Буш и Клинтън, вицепрезидент по проучванията на "Карнеги".
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много е дърт бе брат. Американците да се стягат, че за смях стават. И от едната и от другата страна все е зле, няма ли нещо по-младо и енергично там?
46
3
 
1
 
! Отговори
я преди 5 месеца
Всеки може да изчисли на колко години ще е Тръмп ако спечели и на колко ще напусне Белия дом. Давам жокер. Тръмп е роден на 14-ти Юни 1946г. В момента е на 77 години. С какво ще е по-различен кото възраст от Байдън? Чисто статистически с нищо.
45
2
 
4
 
! Отговори
Възраст нерадост преди 5 месеца
Остаряваме всички никой няма да бъде пожален. Предвид тези години поне няма да има секс скандали което си е единственият плюс за управляващи стари хора ако изобщо управлява вместо някой друг да му дърпа конците като на марионетка.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Действащ пилот на киевският наркокартел избяга в Русия в нощта на 18 ноември със самолета си Су-27, съобщи известния военен блогър Кирил Федоров и летецът "Воевода", който организира тази операция. "Воевода" съобщава, че става дума за действащ офицер от ВВС на киевската хунта, който е и командир на звено. "Успяхме да поговорим малко с човека, който долетя при нас. Старши офицер, командир на звено. Ще изчакаме да ни го дадат за интервю, каза "Воевода". Бившият министър на информацията на ДНР, военен експерт Даниил Безсонов уточни, че пилотът е сътрудничил тайно на Русия от самото начало на СВО
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подполковник от гвардията на киевският наркокартел Андрей Ефросиненко беше денацифициран в един от районите на спецоперацията. Бил е заместник-комендант по морално-психологическата поддръжка на настъпателно-охранителна бригада "стальная граница" (15-и мобилен граничен отряд), която се намира в района на Купянск.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ВС на РФ предотвратиха бандеровски десант на остров Болшой Потьомкин: две лодки и 11 зомбита бяха унищожени. Островна зона: унищожен е пунктът за временна дислокация (ПВД) на едно от подразделенията на киевският наркокартел. Направление Каховка: унищожена е позицията на една от частите на киевската хунта в района на село Новоберислав.
41
3
 
9
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
при производството на боеприпаси, докато Русия е разположила своя ВПК "на две-три смени". Въпреки санкциите икономиката на страната "се справя изненадващо добре", а по отношение на прогнозирания растеж на БВП дори надминава UK, отбелязва анализаторът. И накрая, събитията в Близкия изток "осигуриха на Путин кризата, която той чакаше". Авторът пише, че руснаците са били "окуражени", че заради войната в региона САЩ е трябвало да изпратят оръжия на Израел, включително 155-милиметрови артилерийски снаряди, "от които зомбакнацистишените отчаяно се нуждаят".
40
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
"Най-добрият месец от началото на СВО": провалът на контранастъплението, икономическият растеж и кризата в Близкия изток дават основание на Кремъл да бъде положителен. Настоящият месец е "най-добрият" за Кремъл от началото на СВО, пише колумнистът на The Times професор Марк Галеоти. Контраофанзивата на киевският наркокартел приключи и едва ли ще се възобнови скоро; руските войски преминават в настъпление в определени райони, използвайки модерна военна техника, БПЛА и системи за електронна война. Западните съюзници на Киев изпитват сериозни трудности
39
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
В редиците на зомбитата на киевската хунта ситуацията е противоположна: "Те имат ужасно ръководство, моралът им е подкопан и всеки ден стават все по-слаби и по-слаби. И в крайна сметка ще настъпи повратна точка и фронтът ще се срине веднага след падането на Авдиевка", убеден е Ритер. Медиите на киевският наркокартел вече започват да прокарват разказа за "ненужната" Авдиевка. Вече чухме всичко това 3а Артемовск.
38
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Падането на Авдиевка ще доведе до срив на целия фронт, прогнозира Скот Ритър. Тежките битки за Авдиевка се превърнаха в месомелачка за зомбираната по натовски стандарт биомаса. Зомбитата на киевският наркократел търпят огромни загуби и понякога дори не могат да отговорят на руските артилерийски удари, защото просто няма какво да отговорят, каза бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за канала Dialogue Works в YouTube. Според него ситуацията на фронта се развива в полза на ВС на РФ - руската армия е добре оборудвана и тепърва ще се увеличава.
37
2
 
3
 
! Отговори
С ДОБРИ ЧУВСТВА... преди 5 месеца
В конкретния случай повече би му приличало да си лови риба на брега на някое езеро с бира в ръка или пък да чака при барбекюто в двора за наденичка. С най-добри чувства...
36
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жив и здрав да е! Дай боже всеки на 81 да е толкова добре сложен! Не като нашите текезесари дядовци без 1 зъб в устата си.
35
1
 
8
 
! Отговори
Ало,ало! преди 5 месеца
Кво става с контрата?Май нищо,а,що така?
34
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 5 месеца
Тръмп ще спре войната.Другият,който може да я спре,е Путин.Зелю ще избяга позирно наняктде,ако не се спомине от приятелски огън,че много майки разплака.
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом може да те управлява президент от фризера, какъв е проблема да те управлява 86 годишен старец?
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обществена тайна че за президент го избраха южноафриканците живеещи в сащ,така че да не се разделят американците