Откриха 190 разлагащи се трупа в "погребален" дом

Собствениците продължили "бизнеса" след прекратен договор
5 дек 2023 17:00, Стела Стоянова
14
Откриха 190 разлагащи се трупа в "погребален" дом
Снимка БГНЕС, архив

Полицията в Колорадо е открила останките на 190 разлагащи се тела в "погребален дом" в малкото градче Пенроуз. Разплитането на случая започва след като властите получават оплаквания за неприятна миризма, идваща от порутена сграда.

Оказва се, че там се помещава фиктивно погребалният дом „Завръщане към природата". Собствениците му Джон и Кари Халфорд дълго време не плащали сметките си към крематориум, който прекратил договора си с тях преди почти година. Въпреки това, съпрузите продължили фиктивно погребалния си бизнес, а опечалените семейства били лъгани, че починалите им близки са кремирани.

Халфорд дори им връчвали урни с пепел, твърдейки, че тя е на покойниците.

Сега съпрузите се изправят пред съда с обвинения, че са злоупотребявали с трупове, крали, прали пари и фалшифицирали документи.

Според откритите документи в сградата е имало тела на хора, починали още през 2019 година. След като телата бяха изнесени от постройката в Пенроуз, властите започват да работят върху идентифициране на останките с помощта на пръстови отпечатъци, зъболекарски досиета и ДНК.

Няколко семейства, които са наемали погребалната агенция, заявиха, че имат потвърждение от ФБР, че техни близки са сред намерените тела, пише dariknews.

Семейство Холфорд бяха арестувани в Оклахома, след като се предполага, че са избягали от Колорадо, за да избегнат съдебно преследване. И двамата са с приблизително 190 обвинения за малтретиране на труп, пет обвинения за кражби, четири обвинения за пране на пари и над 50 - за фалшификация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бизнесът фалирал, хората не са виновни.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Уважаваме културата и народните обичаи на нашите евроатлантически партньори. Не ги разбираме, но ги уважаваме.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Страната на неограничените възможности!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре че у нас не се случват такива неща.
7
13
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 4 месеца
И американска правна система, най-работещата в света! Та да знаеш мизерна ушанке, че тези двамата няма да излязат от затвора. Може да следиш в бъдеща какво ще се случи с тях...особено в Колорадо и да си гризеш ноктите, сравнявайки кво е там и кво в БГ правораздаването, пък че и в руското!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А нашите крематориуми?
5
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ИМАЛИ ГОЛЯМ СКЛАД И ГИ ТРУПАЛИ НА ГОЛЯМА КУПЧИНА! ВЛИЗАЛИ СЪС МАСКИ ЗА ОЧИ И ЩИПКИ ЗА НОС, ЧЕ ОТ СИЛНАТА МИРИЗМА НАПРАВО ИМ ЛЮТЯЛО НА ОЧИТЕ! СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗАЯВЯВАТ , ЧЕ СА КРАЙНО НЕДОВОЛНИ, ЧЕ ГИ ХВАНАЛИ ЗАЩОТО СКЛАДА ИМ МОЖЕЛ ДА ПОЕМЕ МНОГО МНОГО ПОВЕЧЕ ТРУПОВЕ! И НЕ СА ПЪРВИТЕ! МЕНТЕ ПУТИН ЩО МАСОВИ ГРОБОВЕ НАПРАВИ В УКРАЙНА
4
2
 
7
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Тия нямат ли плевня, една дробилка и канализация?!? Или можеше да си завъдят прасета! А ако решат да действат нормално, можеше спокойно да направят няколко ями и да ги погребват по няколко наведнъж!
3
3
 
8
 
! Отговори
На кой му пука? преди 4 месеца
За Колорадо? Дори на гражданите и селяните на САЩ не им пука за Колорадо, както и за нас не им пука. Вие сте сериозен сайт, не Ви отива да пускате "кликбейт" заглавия.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отврат!
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То и президента им е ходещ ****, който някое погребално бюро е пропуснало да зарови, или кремират.