Конгресът на САЩ започва разследване за импийчмънт на Байдън

Мотивът са спорните бизнес сделки на сина му Хънтър в чужбина
14 дек 2023 08:35, Елка Василева
27
Конгресът на САЩ започва разследване за импийчмънт на Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Конгресът на САЩ одобри официалното започване на разследване за импийчмънт на Джо Байдън, чийто мотив са спорните бизнес сделки на сина на президента в чужбина, но демократите го смятат за напълно неоснователно, предаде Франс прес.

Още по темата
Тази процедура на практика няма шанс за успех, но може да се превърне в главоблъсканица за Белия дом преди президентските избори през ноември 2024 г., на които Джо Байдън е кандидат. Републиканците, които от януари насам имат мнозинство в Камарата на представителите, обвиняват демократа Байдън, че е използвал влиянието си, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), за да даде възможност на сина си да осъществи съмнителни бизнес начинания в Китай и Украйна.

"Джо Байдън многократно е лъгал американския народ", заяви ръководителят на комисията за надзор към Камарата на представителите Джеймс Коумър. Президентът, демократите и синът му отричат тези обвинения.

"Баща ми никога не е участвал финансово в бизнес делата ми", отвърна вчера на пресконференция пред сградата ма Конгреса Хънтър Байдън, който се превърна в любима мишена на десницата. Петдесетгодишният мъж, чието минало е белязано от зависимости и който е обвиняем по две дела, призна, че е направил "грешки" в живота си.

Но той обвини "тръмпистите", че се опитват да го "дехуманизират", за да "навредят" на баща му. По тази причина отказа да участва в изслушването при закрити врата, организирано от републиканците, които го бяха призовали да се яви вчера в Капитолия. Осемдесет и една годишният президент винаги публично е подкрепял Хънтър Байдън, като често е повтарял, че се "гордее" с него.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
Ами той Хънтърчо си го каза направо , бе! Не е участвал финансово , а с използване на служебно положение! Което е много по лошо! В панделка и двамата!
16
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
конгресът е пълен с лобисти за оръжие и см-ъ-рт всички вън демен-ция-та вклиника всички ръкопляскат на нар-ко-мана от видеостената лице=ме-ри
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те ако стигнат до корупцията в Украйна....
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"но демократите го смятат за напълно неоснователно"..............Демократята така са свикнали- без разследване, без доказателства просто плащат на медията да раздухва тяхната версия за всичко. Явно за заблуда на противника се срамят да се нарекат комунисти.
13
0
 
23
 
! Отговори
А преди 4 месеца
То че Бай Дан е стар изкуфелник е истина, но ако на американците им се случи млади изкуфели наркомани като Киро (а дано) жална им майка
12
0
 
25
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 4 месеца
тоя ще Завърши в Затвора, както и Целият му Кабинет и текущото КПЕСС на ЦК на ЕвроСъюза в Брюксел, загубили Войната с Русия! Няма да им бъде Простен - Провалът!!
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинската афера заради която толкова много се натиска да се помага на Украйна май ще излезе наяве... Корупцията на семейство Байдън е колосална за милиарди!
10
0
 
30
 
! Отговори
Абе тоз... преди 4 месеца
...не знае как се казва, не си разпознава и децата, ти го питаш за какво е крал вчера, ахахахахахахаха!
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А Тагаренко у нас - кога ?
8
0
 
11
 
! Отговори
докога преди 4 месеца
Това в САЩ незнам колко дълго ще продължава .Още от отците тази държава е дълбоко разделена на север - юг , на богати и бедни, на бели и черни, но това днес надминава всякакви представи, в които може да съществуват в една обща политическа общност...На всяки президент пред последните 40 , 50 години се иска импийчмънт.Всеки рекитира и подлива вода на другата партия и й прави мизерии.Ако едните провалят САЩ на ън и режат пари за Украйна, то другите провалят САЩ вътре и пускат емигрантите без нищо.
7
0
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 4 месеца
Ами младият Кенеди , ама демократите сега ги втриса че ще отмъкне гласове от вота за Байдън , при бездруго лошите социологически прогнози за Белия дом.
6
2
 
20
 
! Отговори
Хах преди 4 месеца
Не може да се отрече че това е най-успешната инвестиция която някога Украйна е правила , само срещу 6-7 млн. долара за синчето и потулване на случая , когато Тръмп искаше документите от Зеленски ,измъкна над 100 млд. от американските данъкоплатци.Сега чакат пари от Републикянците , ама те са много много сърдити заради подлостта на Зеленски хаха
5
1
 
12
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
САЩ да заразни зло....
4
1
 
30
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Да , разбира се това че бащата е вицепрезидент на САЩ.ни най-малко не е повлияло на държавната енергийна компания на Украйна да плаща милиони долари на Хънтър Байдън , алкохолик и наркоман след Майдана през 2014 и пряката му подкрепа от САЩ...Също както Делян.Пеевски някога нямали никаква връзка с майка си
3
1
 
18
 
! Отговори
Спорни сделки преди 4 месеца
в чужбина - айде по-сериозно моля ви се. Става въпрос за Украйна!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега "героите" от Окрайна хептен ще я закъсат.
1
0
 
19
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 месеца
Аааааа ще го приемем с радост дедо Байдан тук в зандана.