Почина имамът, прострелян пред джамия в САЩ

Изключва се престъпление по расови подбуди
Обновена: 4 яну 2024 07:57 | 4 яну 2024 07:56, Елка Василева
9
Почина имамът, прострелян пред джамия в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Почина имамът, който беше прострелян пред джамия в американския град Нюарк. Официални лица изключват възможността за престъпление по расови подбуди, предаде Франс прес.

Още по темата
"Все още не знаем мотива за това престъпление, (но) събраните до момента доказателства не сочат да става дума за акт, мотивиран от предразсъдъци или вътрешен тероризъм", заяви на брифинг за медиите главният прокурор на щата Ню Джърси Матю Платкин.

Магистратът и неговият заместник в окръг Есекс в щата Ню Джърси Тед Стивънс заявиха, че имамът Хасан Шариф, известен жител на Нюарк, който е бил и охранител на международното летище "Нюарк", е бил улучен от няколко куршума на улицата на разсъмване вчера и е починал в болницата следобед.

Стивънс също така изключи възможността за "тероризъм", визирайки расистките убийства, извършени от привърженици на теорията за превъзходството на бялата раса.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: САЩимамзастрелян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Holly not Holly преди 3 месеца
Християните също са няколко милиарда. Преди около месец, отново в САЩ, простреляха уличен християнски проповедник в главата. Беше в кома, мисля че сега се подобрява. Не знам да е имало широко отразяване в медиите и оправдания, че определени групи не са го извършили. Много е трудно да намериш информация за преследванията и масовите убийства срещу християни. Но такива има. И тогава мюсюлмани празнуват събитието и черпят с баклава. Не си мислете, че сте много добри и свети хора.
4
0
 
0
 
! Отговори
целта е била да преди 3 месеца
го дефашизират . на гюлент е бил партия . сега като мъченик ще го показват на митинги . Йоджалан не постигна своето . няма независима кюрдска държава .
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ку клукс клан . Няколко милиарда са. Нямаш шанс. Волен Сидеров се пробва нещо. А, къде е сега?
2
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
Ръководството го повика в рая при пророка Мохамед.
1
8
 
3
 
! Отговори
До долните преди 3 месеца
Не злословете срещу Исляма. Да не ви се откъснат езиците. Аллах да го приема в дженнетулфирдеус. Да улеснява работата на брата след него.