Украйна остава без Patriot засега, САЩ били затруднени

Ако партньорите обърнат гръб, страната ще се върне къ началото на войната
6 яну 2024 20:30, Стела Стоянова
172
Украйна остава без Patriot засега, САЩ били затруднени
Снимка БГНЕС, архив

Представители на Белия дом и Пентагона предупредиха, че САЩ скоро няма да могат да доставят ракетни системи Patriot за Украйна, пише The New York Times (NYT), на който се позовава украинската агенция УНИАН. Съобщава се, че цената на тези ракети-прехващачи може да варира от 2 до 4 милиона долара за брой.

Системите Patriot ефективно противодействат на балистичните ракети. От момента, в който първата батарея Patriot влезе в бойно дежурство в Украйна, тези системи за противовъздушна отбрана промениха хода на битката за небето.

В коментар за изданието един от майорите на украинската армия подчерта, че благодарение на чуждестранни партньори Украйна е успяла да създаде щит над страната и ако партньорите сега обърнат гръб, страната ще се върне към началото на войната, когато хората не излязоха от убежищата, а руснаците се опитаха да превърнат градовете в руини. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: УкрайнаPatriot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 3 месеца
Руския император Владимир Путин е вашият господар!Ще слушате и ще изпълнявате!Иначе ще има бой.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До: Дори израелското ПВО би се пропукало след подобни атаки. Отговор: израелското ПВО е добро срещу гаражни ракети ... Ще се справя с гераните със спорна икономическа ефективност.. калибрите са под въпрос но всичко друго ще минава през него - оникс, искандери и кинжали на 99 проц х-101 и х-22/32 също ще минават с 80 проц. вероятност
147
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Фиков преди 3 месеца
Ха ха ха ха
146
0
 
1
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
Вече е време да се спре помощта за украинците.
145
1
 
2
 
! Отговори
БЕНКОВСКИ преди 3 месеца
ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НЕ ПОДАРЯВАЙТЕ СИСТЕМИТЕ НИ С 300 И С 200 НА УКРАЙНА,ЗАЩОТО ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН И НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СИ ЗАЩИТИМ НЕБЕТО,А И НЯМА И ОТКЪДЕ ДА КУПИМ,ЗАЩОТО ИДВАТ СЛЕД 10 години чакане.
144
1
 
7
 
! Отговори
курвата зелена нарко преди 3 месеца
въртигъза ще лапне дръвцето в най-скоро време, ще му направят надгробен паметник по прашки на обивки с токове и банан в дирника
143
1
 
15
 
! Отговори
До 152 преди 3 месеца
Те кинжалите не ги свалят, свалят шахеди, които са в ролята на мюрета струващи по 2-3 хиляди долара. Кинжалите си достигат целите. Много боб имат натовци да изядат докато почнат кинжали да свалят.
142
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците все още не вдяват че свалените от тях ракети не е триумф за тях а за руснаците, защото срещу няколко хиляди долара, колко струва един кинжал да рече украинците харчат 1-2 милиона долара, колкото струва една ракета патриот.
141
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЕ САМО БЕЗ ПАТРИОТ, ОСТАВАТ И БЕЗ ЕФ16. ДАТЧАНИТЕ ХИТРИ, УЖ ОТЛОЖИХА ДОСТАВКАТА ЗА СЛЕД 6 МЕСЕЦА, НО ТОГАВА НАЧЕЛО НА ЕС ЗАСТАВА ОРБАН.СЪС КОЕТО АВТОМАТИЧНО ЩЕ СЕ АНУЛИРАТ СДЕЛКИ СЪС ХОХЛИТЕ
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
УКРЕТАРЕ БЕЗ "ПАТРЕОТАРЕ" ОТИ СА СЕ НА"С,РАЛЕ.
139
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупости! Политическо лицемерие зад което се крие политически пазарлък. За съжаление тръмпясали, копейчовци и т.н. са гласоподаватели, които гарантират влизане във властта на най-обикновени разбойници и мошеници.
138
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фашиста ,,го отряза от сащ с пари и оръжие ,а Ко стане Тръмп президент ,зеления че получат един голям мукар ,смях за клоуна
137
1
 
21
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Вицепрезидентът на Украйна Виктор Медведчук изрази мнение, че липсата на професионализъм, приемането на нацистката идеология и жаждата за чужди пари водят Владимир Зеленски до колапс . И белото, и белото.
136
4
 
22
 
! Отговори
Козяшки Троляк преди 3 месеца
Не се оплаквайте - на Русия и свършиха ракетите още преди година! Нали така беше?! Тая година вече наистина ще влезем в Масква и ще арестуваме Путин!
135
3
 
30
 
! Отговори
Хелоу преди 3 месеца
Ако може всички промити мозъци евроатланти да видят как запада ще ни "пази" и как ние сме НАТО и НАТО е нас. Ще ни изоставят при първа възможност когато стане неудобно.
134
1
 
13
 
! Отговори
Хахахах преди 3 месеца
ХАХАХХА
133
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до юнака- като си юнак ходи се бий против лошите руснаци или си клавиатурен юнак? ;))
132
43
 
6
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 3 месеца
Тука, в този чат, пак някакви хейтъри плюят и сипят злъч. Предполагам, че хейтърите са скрити пропагандисти на ***(к)ин. Нещата са прости в Щатите. Републиканците блокираха следващия транш помощи за Украйна на стойност 5 милиарда поради техни си политически причини.Европейския транш също беше блокиран от любимеца на Путин - Унгарския Орбан. Тоест, няма пари-няма ракети. Аз силно се надявам тези пари да се отпуснат скоро за да се даде отпор на Руската Империалистически агресия.Долу Путин!
131
5
 
27
 
! Отговори
ФАЩ преди 3 месеца
ПРОКЛЕТИ ДА СА,КРАВАРСКАТА ШАЙКА Е ЗАЕТА ДА СПАСЯВА ЕВРЕИ
130
3
 
14
 
! Отговори
Абра кадабра преди 3 месеца
Всеки си пази ракетите.