Човечеството направи крачка назад: Екзекуцията на Кенет Смит от първо лице

Убийството му продължило 25 минути
26 яну 2024 21:58, Нели Христова
118
Човечеството направи крачка назад: Екзекуцията на Кенет Смит от първо лице

"Тази вечер Алабама накара човечеството да направи крачка назад", казал убиецът Кенет Смит според свидетели. Той беше екзекутиран днес чрез задушаване с азотна маска. "Благодаря ви, че ме подкрепяте. Обичам всички ви.", било последното, което казал. След като газът започнал да тече в маската му, затворникът се усмихнал, кимнал към семейството си и жестикулирал думите "Обичам ви".

Един от петимата журналисти, транспортирани до затвора Holman Correctional Facility в Атмор, за да станат свидетели на екзекуцията, каза пред BBC, че тя не приличала на никоя друга, на която е присъствал до сега в Алабама.

Още по темата
"Бил съм на четири предишни екзекуции и никога не съм виждал затворник да се съпротивлява като Кенет Смит", разказа Лий Хеджпет. "Кени започна да се задушава. Екзекуцията отне около 25 минути", допълва той.

Губернаторката на Алабама Кей Айви, която не присъства на екзекуцията, потвърди смъртта на Смит в изявление. "След повече от 30 години и непрекъснати опити да се надхитри системата, г-н Смит понесе последствията за своите ужасяващи престъпления", каза тя. "Моля се семейството на Елизабет Сенет да е получило своята справедливост след загубата си."

Главният прокурор Стив Маршал каза, че екзекуцията е била ефективна и хуманна, опровергавайки мрачните прогнози на активистите и медиите. "Беше въздадена справедливост", се казва в изявлението му.

Комисарят по корекциите в Алабама Джон Хам каза, че треперенето на Смит в носилката е било неволно движение. "Всичко това беше очаквано и беше сред страничните ефекти, които сме виждали при азотното задушаване", обясни той. По думите му е нямало нищо необичайно.

Щатът заяви в по-ранно съдебно уведомление обаче, че е очаквал Смит да загуби съзнание след секунди и да умре в рамките на няколко минути.

Азотната екзекуция беше критикувана от някои медицински специалисти, които предупредиха, че може да причини редица катастрофални злополуки, вариращи от силни конвулсии до оцеляване във вегетативно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
Екзекутиране чрез задушаване с азот / райски газ / аргон / ксенон / въглероден моноксид си е направо приказка (за лека нощ :))) ) пред същото, но с циановодород (класическата газова камера) или венозната екзекуция / точец. Трябваше да е по някой от вторите начини :) [не знам кой некадърник е о...рал включването на венозен катетер и що не са опитали с централен при предната (провалена) екзекуция].
21
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кефи ме, че русофобите и запада ядат яки шамари и kuрове от всички. Русия ги мачка, хутите ги торпилират, арабелите и африканите им лашкат жонките и им точат социала, Китай им подбиват производството, местните земеделци ги обливат обилно с fekалии, анархистите ги подпалват и т.н. Zапада иZтече в канала и ти русофобе скоро няма да бачкаш за 1300 в завода, а ще чукаш камъни за филия хляб и чаша вода. Вие си го направихте сами това, мирижливи русофоби!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въздушно клане е вместо резане на гърлото като турците или обесване като при Левско, САЩ спират кислорода и се задушава
19
3
 
9
 
! Отговори
аушвиц преди 3 месеца
нещо с такива Мибридни статии отваряме вратите на газовите камери ли????...ТУКИДИТ е казал...историята се повтаря...а 2рас(макиавели) е допълнил само хората са различни...за незнаещите над концлагерите е имало вдъхновяващо послание...РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН!!!...наименованието роб идва от старото название раб..РАБ-ота...а най големите РОБИ са тарикат назначените бизнесменчета защото са потънали в дългове и кредити и търсят наивници да им бачкат че да си плащат кредитите ама били играчу?!?
18
11
 
2
 
! Отговори
Бай Ристов преди 3 месеца
По НатГео даваха филм за руските затвори - един затворник беше изял няколко човека и пак не го осъдиха на смърт. Руския мир е хуманен. Даже няма да се очудя ако тоя кани6ал вече е герой от есвеото. Поне няма да е гладен, в окопите ще има какво да яде. Хи-хи-хи
17
3
 
9
 
! Отговори
Негър от щат Алабама преди 3 месеца
Не е трябвало да го бастисват, понеже прилича на на Любо Нейков. И сигурно ако са знаели я нямало да превъзнесат.
16
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
То щото при нас не е така, айде моля ти се. В България може би дори всеки втори е психясал...
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро и Зелята ! САЩ обожават да екзекутират "приятелите" си !
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В САЩ всеки трети е психясъл.
13
14
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
На снимката много прилича на един български актъор комик. Тия американци са си фашаги отвсякъде. Изпитват някакво задоволство когато убиват. Като животни. Много примитивни. И все пак да не слагаме всички под един знаменател. Доколкото знам само два или три са щатите, които все още живеят в Средновековието. Останалите 95 процента от щатите отдвавна са забранили тия дивашшки изпълнения.
12
5
 
22
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Много от тези, които пишат тук, са живи само благодарение на това, че у нас няма съдебна система и смъртно наказание,
11
11
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Защо човечеството??? Говорим за САЩ ? А те винаги са били або-ри-гени! Във всички отношения!
10
7
 
15
 
! Отговори
преди 3 месеца
Доста народ си отива и то на територията на СрАЩ.....не бих отишъл там дето са загивали и да се чувствам ,,свободен,,.....
9
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сталинистките разстрели били ужасяващи, но 25 минути мъка с конвулсии било хуманно разбираш ли...Краварската логика винаги впечатлява
8
3
 
3
 
! Отговори
О преди 3 месеца
До Кармазъ Сикиш...По голям кравар от тебе няма
7
11
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 3 месеца
Някакви нежни русофилчета се възмутиха. Ах как плаче жендърското им сърчице.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако в България имаше лустрация 1989 година много партизани щяха да са като този от снимката. Сега в България управляват унуците на партизаните пребоядисани на капиталисти. Тиквата също е с партиина книжка-мафиот.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Държава терорист номер 1
4
13
 
21
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 3 месеца
Едно хубаво нещо да направят краварите. Трябва навсякъде убийци-изнасилвачи и т.н. не с азот, а набиване на кол, и да се дава по телевизията след 23 часа. Само така потенциалните "тарикати" ще се замислят.
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано да спрат този ужас!! По- добре да не ни махат визите, но да спрат тази варварщина!