Тръмп осъден да плати 83,3 млн. долара за клевета

Той ще обжалва решението: Това е напълно смехотворно
27 яну 2024 09:29, Елка Василева
61
Тръмп осъден да плати 83,3 млн. долара за клевета
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът нареди на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да плати 83,3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, обвиняваща го в изнасилване и клевета.

Съдебните заседатели определиха Тръмп да плати на ищцата обезщетение в размер на 18,3 млн. долара за нанесени репутационни щети плюс допълнителна наказателна компенсация от 65 млн. долара.

Още по темата
Деветчленното жури, състоящо се от седем мъже и две жени, се съвещаваше около три часа, преди да излезе с решението. До него се стигна след петдневен процес във федерален съд в Манхатън. Присъдената от заседателите сума, която Тръмп трябва да изплати, далеч надхвърля поискания от Карол минимум от 10 млн. долара.

Карол даде бившия Тръмп на съд, след като го обвини, че е разрушил репутацията ѝ на надежден журналист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил.

Делото се превърна в една от темите по време на предизборната кампания на Тръмп, който се бори да си върне Белия дом на изборите през ноември. Той е фаворитът в надпреварата при републиканците за номиниране на претендента им, който да се изправи срещу сегашния президент демократ Джо Байдън на изборите в САЩ. През 2020 г. Байдън победи Тръмп.

Тръмп присъстваше на по-голямата част от заседанията по делото, но не беше в залата, за да чуе какво е постановил съдът. Той обяви в социалните мрежи, че ще обжалва решението. "Това е напълно смехотворно! Категорично не съм съгласен с двете решения и ще обжалвам целия този идващ от Байдън лов на вещици, насочен срещу мен и Републиканската партия", написа Тръмп на страницата си в социалната мрежа Truth Social.

На тръгване от залата заедно с двете си адвокатки, които я държаха под ръка, 80-годишната Карол не отговори на никакви въпроси.

През 2019 г. Карол, която беше коментатор в няколко авторитетни издания, публикува книга, в която твърдеше, че в края на 1995 или началото на 1996 г. Тръмп я изнасилил в пробната на луксозен магазин от веригата "Бъргдорф Гудман" (Bergdorf Goodman) в центъра на Ню Йорк. Същата година тя заведе иск срещу него въз основа на тези обвинения, но съдът не даде ход на делото. През 2022 г. тя отново заведе иск, в който обвини бившия президент в клевета и отричане на факта на изнасилването. Тръмп многократно е отхвърлял обвиненията и е казвал, че никога не се е срещал с Карол.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
тази е *** как може след 30 години да се сети да съди някои за нещо сизначи са и платили да почне тази гавра с тръмп всичко е бизнес при тях моралниценности това е непонятно за янките
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не е сънувала че оправя Тръмп ,интересно съда как е доказал преди 30 г.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е бедна е бабката, ще си поживее на стари години.:))
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдебната система на САЩ е една стара система на линчуване от диви американски селляни.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи тая дРъта подагра твърди,че Тръмп я е изнасилил преди тридесет години,или когато същата е била на около 50 години?
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дЪрта коза млад пърч набарала!Тя ПО ДЪРТА И ОТ НЕГО БЕ.Да не се окаже че тя го е изнасилила?
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
25 години се е чудила, дали я е изнасилил и най-накрая си е спомнила.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Do31 hapzetata molj
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Stara gnusna kobra setila sled 30 godini Trymp ste e napravi luda
42
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
До С БКП напредКолкото повече го замерват Тръмп с такива глупости толкова по сигурна я правят победата му
41
3
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 месеца
ЦЯЛАТА ЕВРЕЙСКА -СЕМИТСКО -ЦИОНИСТКА ГАДОСТ НА ПЪРВА ЛИНИЯ !!!! ТРЪМП АКО СТАНЕШ ПРЕЗИДЕНТ - ИЗХВЪРЛИ ВСИЧКИ ЕВРЕИ ОТ ЦРУ / СИЯ/ И СИ ВЪРНИ ФБР ОТ МРЪСНИТЕ ЕВРЕЙСКИ ЛАПИЧКИ !?!?!?!!!!!!
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Постановки за злепоставяне.Иначе голяма демокрация цари в Сащ.
39
3
 
18
 
! Отговори
С БКП напред преди 2 месеца
Ето пример за това как лесно се изкарват милиони.Изнасилване?Не ми се вярва,Тръмп с милиардите си ще изнасилва,боже Господи.Всичко е заради изборите и да го злепоставят.Американския Навални.
38
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Ще ида в Тръмп билдинг да си купя кафе и помогна МАГА да си плати глобата. Заслужена инвестиция за 10 докара!
37
2
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 2 месеца
Значи той е е изнасилил, когато е била на 54-55 години? Плеймейтка, дайва, значи! Аз си мислех, че тоя юнак жени над 40 не ги и поглежда!
36
2
 
21
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 2 месеца
Да ама САЩ са на път да се разпаднат.В Тексас ври и кипи там искат независимост.Естествено по еврейските медии говорят че Путин имал пръст в цялата работа.Истината е че на американците им писна от Памперса и отклоняването на пари от бюджета за умрялата Украйна.
35
5
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Повече от очевидно, че всичко това е с политическа насока. Как точно доказаха, че тази бабушкера, е била изнасилена преди 30 год? Повече от смешно е тяхното твърдение и с течение на времето, ще отпадне.
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По логично е Тръмп да заведе дело за клевета, защото целия случай е повече от ясен, тотална инсценировка с единствена цел рушене на политическата му репутация. И ако съда е безпристрастен, няма как да не спечели, при положение че няма доказателство за каквото и да е било изнасилване.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100 милиона, кой каза че са малко за една шварантия?
32
3
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 2 месеца
Хайде на теб като ти се отдава да разсъждаването обясни, как нещо може да е факт, при положение, че не е доказано!? Клеветата е лъжа, а тук лъжата не е доказана по никакъв начин!