Борел възмутен: НАТО не може да зависи от хумора на Тръмп

Нека бъдем сериозни, призова той
Обновена: 12 фев 2024 13:24 | 12 фев 2024 12:48, Нели Христова
122
Борел възмутен: НАТО не може да зависи от хумора на Тръмп
Снимка: БГНЕС

"НАТО не може да бъде алианс a la carte", заяви в ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел, след като бившият американски президент Доналд Тръмп омаловажи ангажимента на страната си към сигурността на Европа.

"Нека бъдем сериозни. НАТО не може да бъде военен съюз, който работи в зависимост от хумора на президента на САЩ", подчерта Борел.

Тръмп заяви, че би "насърчил" Русия да атакува членове на НАТО, които не са изпълнили финансовите си задължения в исторически най-крайното му изказване срещу военния съюз, към който той отдавна се отнася скептично.

На политически митинг в Южна Каролина, разказвайки за неуточнена лидерска среща на НАТО, Тръмп описа разговор с колега държавен глава:

"Един от президентите на голяма държава стана и ме попита: "Е, господине, ако не платим и бъдем нападнати от Русия, ще ни защитите ли?". Аз отговорих: "Вие не сте платили, просрочили ли сте задълженията си? Не, не бих ви защитил. Всъщност бих ги насърчил да правят каквото си искат. Трябва да си плащате сметките."

Президентът на САЩ Джо Байдън заклейми като "ужасяващи и опасни" коментарите на Тръмп, омаловажаващи ангажиментите на САЩ към НАТО. Байдън предупреди на 11 февруари, че бившият президент възнамерява да даде на руския лидер Владимир Путин "зелена светлина за още война и насилие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна разпраща призовки на десетки хиляди Украинци избягали от конфликта и почиващи си по СПАтата и курортите в Западна Европа. Такива ги арестуват и по бързата процедура ги екстрадират обратно към родината им където след 1 седмица обучение ги хвърлят на фронта да гинат в името на това върхушката в Кремъл да продължи още седмица още две да усвоява военните помощи на ФАЩ и компания. В Ирландия например се знае за поне няколко такива случая.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нато и ес са съюзи без бъдеще
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Потресен съм от ниското ниво във Вашингтон. Първо Клинтън, после Буш младши, после Обама само да се усмихва и да закопава повече сащ, и за капак Тръмп и една изкуфяла мумия Бидоня. Тая държава от запада запАда пред очите ни.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КЪДЕ Е ЕДИН ПОРТУГАЛСКИ РОМ , КЪДЕ Е АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗАТОВА АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ВИ ОСТАВЯТ ЩОТО СТЕ МНОГО УСТАТИ И МНОГО УСРАНИ И ТОВА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ СКОРО
51
4
 
5
 
! Отговори
Майка Русия преди 2 месеца
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката! МАЙКА РУСИЯ!
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ФАЩ са ВИС Все някой требва да е гарант ве мен, но ти не се сещаш за това нещо, мечтаеш за Сибир :)))
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 43. И двамата плещите несвързани глупости. "Превеждате" както ви изнася. Думата "славяни" няма нищо общо с думата "роби" на английски бе умници. Това че си приличат няма абсолютно никакво значение, но като ви знам как "превеждате" фамилията "Путин" какво ли да ви обяснявам.
48
2
 
7
 
! Отговори
Не му увира на тоя преди 2 месеца
че всичко случващо се в Украйна е закономерен резултат от политиката на нео-нацистките поклонници на Бандера там! Изгорени живи хора в Одеса, заканата на Порошенко руснаците да се крият в подземията докато ги бомбардират, забраната на руския език, конституционното определяне на рускоезичното население за хора втора категория, изпращането на армията да ги преследва и т.н. и това бяха украински граждани преди години, подложени на терор от собственото си правителство. Сега е просто Видьовден!
47
1
 
5
 
! Отговори
Майка Русия преди 2 месеца
Идвайте братушки! Освободете ни от робията на ФАЩ. Корпоративния западен камшик плющи безпощадно по гърба ни вече 30 години. Нищо не ни остана. В управлението са полуграмотни лакеи и слугинаж като Кирчо Петков тъпира и Ицето Иванов грантояда. Положението е много зле. Единствено Майка Русия може да ни помогне както винаги го е правила.
46
2
 
8
 
! Отговори
ФАЩ са ВИС преди 2 месеца
Тая държава ФАЩ е също като застрахователните групировки през 90те. Застраховай се при нас, защото ако не си платиш, ще ти се случи случка!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Довижданееееееееее, господин Борел, достатъчно масло наливахте в огъня, айде нема нужда! Довижданеееееееее!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каза им да не разчитат на САЩ за война срещу Русия. В пряк текст. И публиката го аплодира бурно.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 33 За Прусия или Саксония говориш комрад, голем сме шко се оказа :)))
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледах видео как десетина Брадлита и Леопарди се бяха засилили да пробиват Руските отбранителни линии но попаднаха в минно поле. Лансетиъте ги засвяткаха яко! После артилерията! Нацистите излизаха с крясъци от горящите Брадлита, някои от тях горяха като факли. Един се натъкна на мина и се срина. Друг войник отиде да му помогне но мина му откъсна краката. От цял взвод хора дали и 10 оцеляха не знам.
41
1
 
6
 
! Отговори
Майка Русия преди 2 месеца
Светът отваря очи и с всеки изминал ден проумява къде е истинаъта и кой се бие за правата кауза! Медийните була на ФАЩ и Фанглия не могат да скрият прогнилите разядени лица на сатанистките режими на Запад. Всичко се знае. Всичко се вижда!
40
2
 
4
 
! Отговори
Борелчо не панимает преди 2 месеца
Унижението на Украйна тепърва предстои. В страната 404 вече се провежда тотална масова мобилизация! Всичко живо дето мърда от 18 до 60 години се лови по улиците и се вкарват в центровете за обучени. Разпратени са призовки чре посолствата включително и на избягалите украинци в чужбина. И тук ще бъде унижението защото Запада няма да ги пусне! Защото а ги пуснат, ще се сбогуват с бая кинти дето укрите харчат по курортите.
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рашките са се чудили как имат вода от стените немците, не са виждали такова нещо през ВСВ :)))
38
2
 
6
 
! Отговори
Усеща се мирис преди 2 месеца
В Брюксел съм! И има фекален мирис! Усеща се навсякъде но особено около сградата на ЕП! Чакам малко да завали поне да отмие!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано спечели Тръмп, че да гледаме как се гърчат тези гнусари!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "До Алекс, И кой ще ни напада? Умрял някой за Европа, която няма нито ресурси, нито нищо!" --------------- те вече ни нападнаха и превзеха! Ходи разходи се из някоя западна столица или голям град да видиш за какво иде реч.