Казината в САЩ спечелили рекордните $66,5 млрд. за година

Американците заложили общо 119,84 млрд. долара на спортни игри
21 фев 2024 09:36, Елка Василева
8
Казината в САЩ спечелили рекордните $66,5 млрд. за година
Снимка: архив, БГНЕС

Американските казина, притежавани и управлявани от компании, са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 милиарда долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от Асошиейтед прес.

Общата сума е с 10 процента по-висока, отколкото през 2022 г., която също бе рекордна по отношение на печалбата на казината в САЩ.

Когато данните за приходите от казината, притежавани от индиански племена, бъдат отделно публикувани по-късно през годината, се очаква хазартните дейности да са донесли общо близо 110 милиарда долара на операторите на казина в САЩ през 2023 г.

"От традиционното казино изживяване до онлайн алтернативите му, търсенето на подобни игри сред американците е най-високото за всички времена", каза Бил Милър, президент и главен изпълнителен директор на AGA.

В началото на миналата година "инфлацията беше висока, във въздуха витаеше несигурност. Анализаторите не можаха да кажат със сигурност какво ще причинят тези предизвикателства на дискреционния доход (оставащ след покриването на основни разходи - бел. р.)", допълни Милър.

С течение на годината "инфлацията започна да се охлажда, потребителите започнаха да харчат, (Управлението за федералния резерв) поддържаше лихвите на стабилно ниво. (…) Резултатът беше рекордно добра година за нашия бранш".

Само през празничния декември казината в САЩ са спечелили 6,2 милиарда долара, а през цялото четвърто тримесечие - 17,4 милиарда долара. И двете суми представляват максимуми за съответния период.

Слот машинките са изкарали 35,51 милиарда долара на американските казина през 2023 г., което е увеличение от 3,8 процента спрямо предходната година. Игрите на маса са донесли още 10,31 милиарда долара (+3,5 процента).

Спортните залагания са генерирали приходи за 10,92 милиарда долара, което е ръст с цели 44,5 процента.

Американците са заложили общо 119,84 милиарда долара на спортни игри, което е с 27,8 процента повече спрямо предходната година. Пет нови пазара за спортни залагания в САЩ, които започнаха да функционират през 2023 г. - Кентъки, Мейн, Масачузетс, Небраска и Охайо - са допринесли за това, генерирайки общо 1,49 милиарда долара приходи.

Онлайн хазартът е привлякъл залози за 6,17 милиарда долара, което е годишен ръст с 22,9 процента.

Американските казина, притежавани и управлявани от компании, а не от индиански племена, са платили около 14,42 милиарда долара под формата на данъци върху хазарта през миналата година. Това представлява увеличение с 9,7 процента в сравнение със съответната сума през 2022 г.

Невада остава най-големият хазартен пазар в страната с приходи от 15,5 милиарда долара. Пенсилвания е на второ място с 5,86 милиарда долара, следвана от Атлантик Сити с 5,77 милиарда долара.
(Илиян Цвейн, БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,къде е оня тъпчо дето казваше че само русофилите играели хазарт
6
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Много американци обедняват и единствета им алтернатива за печалба е - хазарта. Лошо! Срива се бързо една наглед прогресивна нация...
5
1
 
1
 
! Отговори
БТФД преди 2 месеца
Ще е задавиш от политизиране, червив комунист.
4
0
 
1
 
! Отговори
11g 24g преди 2 месеца
Zzzzzzz
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ги пращат на Зеленския, че нямал пари за шмъркане.
2
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Че то Зеленски & Co печели горе-долу толкоз.
1
2
 
5
 
! Отговори
Наско Сираков преди 2 месеца
Какво изживяване, струва си всеки долар!