Поредна драма за Boeing - хвръкна капака на двигателя на самолет 737-800

Няма пострадали
8 апр 2024 10:42, Нели Христова
71
Поредна драма за Boeing - хвръкна капака на двигателя на самолет 737-800
Снимка: БГНЕС

Самолет Boeing 737-800, летящ за Хюстън, управляван от Southwest Airlines, се завърна безопасно на международното летище в Денвър в неделя, след като капакът на двигателя му падна и се удари в клапата на крилото, според Федералната авиационна администрация.

Агенцията съобщи, че ще започне разследване, съобщава CNN.

В записаното аудио от контрола на въздушното движение един от пилотите каза, че "няколко пътници и стюардеси са чули нещо силно да удари крилото".

В изявление за CNN Southwest каза, че пътниците са били качени на друг самолет до Хюстън. Те обаче са закъснели приблизително три часа.

"Извиняваме се за неудобството от тяхното забавяне, но поставяме най-високия си приоритет върху крайната безопасност за нашите клиенти и служители", се казва в изявлението.

Southwest каза, че няма съобщения за ранени и съобщава, че екипите му за поддръжка ще прегледат самолета, който излетя в 7:49 ч. местно време и се върна в 8:15 ч. Полетът достигна височина от около 10 000 фута.

Boeing отказа коментар и насочи CNN към Southwest за информация относно операциите на самолетите и флота.

Това е последният в поредица от механични проблеми, които измъчват самолетите на Boeing в редица авиокомпании през последните няколко месеца, въпреки че компанията е изправена пред години на проверка по отношение на безопасността на своите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: BoeingСАЩинцидентсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не може да се случи при Туполев.
30
2
 
1
 
! Отговори
хвърчащ русофил преди 1 месец
Аз хвърча само на Ту, Су и Як!
29
1
 
5
 
! Отговори
до брит учЕн преди 1 месец
двигателите са джойнт венчър между френския Safran и американския General Electric. Лошата новина е че тези двигатели се ползват и от Еърбъс.
28
2
 
1
 
! Отговори
Сексович преди 1 месец
До Христо ХристовСексо га че го напраим?
27
3
 
3
 
! Отговори
Лъжата за америка преди 1 месец
До истината за русияПолша има две катастрофи руския с Ил 62. Едната е защото отказва двигател минал почти два пъти предписаните летателни часове без обслужване. Втората е защото пилота отказал да кацне на най-близкото летище, а се насочва към Варшава. Така поляците минават на Бойнг. За"пикиращите"бойнги отново ли е виновни лошото обслужването?
26
3
 
9
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 месец
Двигателите не се правят от Боинг, на този модел е или Дженерал Електрик или Ролс Ройс. А може и пpимата от подръжката да не е затворил добре капака след проверката, но пък е трябвало да светне аларма в тоя случай.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление качеството на всички продукти в последните години намалява. И докато това не е проблем за телевизори, телефони и т.н. е огромен проблем за продукти, пряко свързани със здравето и живота на хората!
24
6
 
19
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Путин е бил забелязан около самолета с отвертка в ръка да развива болтчетата !
23
0
 
8
 
! Отговори
Луфтханза техник преди 1 месец
Аз затова настоявам всеки ден по два пъти да правят тест за наркотици на служителите в техническата база на летището.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези Бойнг почнаха да правят баси бракмите. Добре че са Еърбъс, пък скоро и китайските самолети ще дойдат, да има поне 2 фирми от които авио-компаниите да си избират.
21
2
 
18
 
! Отговори
ФАКТИ! преди 1 месец
Истината е проста - световен лидер и хегемон в производството и качеството вече отдавна е КИТАЙ! В САЩ работят мързеливи, необучени и некомпетентни хора с много здравословни и психически проблеми! Няма как да произведат нищо качествено! САЩ са единствено все още някаква военна сила и то по инерция , както бяха Великобритания точно преди залеза на колониите им! Без световното влияние , което им се изплъзва между пръстите , си остават една сбирщина и ***! 再见
20
3
 
15
 
! Отговори
Като ви кажат преди 1 месец
капитализма се разпада, а вие се смеете... ейго резултата.
19
1
 
8
 
! Отговори
това е пряко преди 1 месец
следствие от наложената политика в boeing да наемат приоритетно ***.Онзи ден една такава маймунка се е завряла пред работещ реактивен двигател, и знаете какъв е ефекта.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краварска работа . Примитивна некадърна
17
0
 
13
 
! Отговори
Боринг преди 1 месец
Да почнат да избиват и пътниците си, че да не споделят за разпадащите се самолети! Само с убийства на служители, които разкриват корупция и пропуски в сигурността няма да им мине номера!
16
2
 
20
 
! Отговори
Изненадана Има ли преди 1 месец
или нима не сте Гледали Видеото със Скрита Камера от Завода в САЩ където ги Сглабят - Пушат Трева по време на Работа, Супер НеБрежни без 1 бял работник, голяма част и Английски не говорят и дори не знаят кво правят, щото не разбират инструкциите и сами си говорят и се смеят, че на тоя Самолет не биха се качили като знаят как са го Сглобявали! Това е Свиквайте в Новия Световен Ред - преди 100 години Белите са 40% от Населението на Земята, в момента са под 2% , най-големият Геноцид в Историята!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До LBN/1 "Тук става дума за лоша поддръжка, а не за производтсвен дефект." - възможно е, но можеш ли да го докжеш с факти?
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това показва, че Айфон са взели правилното решение да измислят концепция, чертаят, планират, създават софтуер, но физически самата вещ да се сглобява в Азия....
13
0
 
7
 
! Отговори
Така когато домашни преди 1 месец
домакинки юишат технически съобщения . . . хвръкна капака на двигателя на самолет 737-800. . . . Тенджерите също имат капак, но за щастие не летят!
12
0
 
12
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
Боинг са яко зле последните години !