Младите хора в САЩ вече почти не близват алкохол

Тази тенденция е започнала още по време на пандемията от COVID
4 май 2024 19:00, Нели Христова
74
Младите хора в САЩ вече почти не близват алкохол
Снимка: Pixabay/Concord90

Младите хора са намалили алкохола по време на пандемията от новия коронавирус, като това е тренд и след нея. Това съобщи електронното издание "Медикъл Експрес", цитирано от БТА.

Резултатите от проучването са публикувани в специализираното издание Nature Mental Health.

Пандемията ни даде уникалната възможност да установим как широкоразпространените мерки като социална дистанция и затваряне на барове и ресторанти е повлияла консумацията на алкохол, каза водещият автор на изследването Кейси Кресуел, преподавател по психология в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ.

"Фокусирахме се върху младите хора, които са пиели много преди пандемията и ги проследихме с течение на времето, за да видим дали има свързани с пандемията промени в консумацията на алкохол и проблеми, свързани с нея".

За разлика от други изследвания на навиците за консумация на алкохол по време на пандемията, изследването се насочва към употребата на 234-ма злоупотребяващи с алкохол млади хора на възраст от 21 г. до 29 г. по време на и след края на пандемията. Преди пандемията те са съобщили за препиване със спиртни напитки поне четири пъти през изминалия месец, което се определя като консумация на пет или повече питиета за мъжете и четири или повече питиета за жените. Събрани са данни за всеки шест месеца в периода от февруари 2018 г. до март 2022 г.

Резултатите сочат, че участвалите в изследването значително са намалили количествата и честотата на употреба на алкохол по време на и след пандемията. Месечният прием на алкохол е намален с близо 13 питиета, като участниците съобщават и значително намаление на проблемите, свързани с алкохола. Тенденцията остава стабилна и две години след началото на пандемията, установило изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от САЩ
Студенти от Принстън започнаха гладна стачка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
24 го каза точно преди 4 седмици
Няма какво да се добави браточки
28
13
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 4 седмици
Сиреч пожелаваш на всички евроатлантици (каквото и да означава това понятие, явно руските зомбита много го обичате) да имат деца като теб, така ли да разбираме?
27
2
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 седмици
Миии абдали!!!
26
4
 
26
 
! Отговори
Русия преди 4 седмици
Атлантицити вече "пият" с носа си
25
3
 
22
 
! Отговори
от БАН преди 4 седмици
Затова пък си умират по синтетични наркотици. Някои и в буквалния смисъл. На всички атлантици желая децата им да са като американците. Неядекватни, друсани, глупави..., но пък готени.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еее кви са сдухани, не като нас гъзари да пият ракия от 10 годишни...
23
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Понеже е модерно да се плюе срещу някакви там "западни ценности" (каквито и да са те), да попитам какво представляват руските ценности? Алкохолизъм, дрога, венерически заболявания, военни престъпления, отвличане на деца, бомбардиране на цивилни, диктатура, беззаконие, култ към личността, цензура, исторически фалшификации, шпионаж?
22
2
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 4 седмици
Да карат само на дрога
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И за същия период, през който са спрели алкохола, поставиха рекорд по смъртни случаи от свръхдоза- над 100 000, като 2/3 от тях са предозирали с фентанил. За сравнение, преди 10 години случаите са били по малко от 40 000.
20
2
 
29
 
! Отговори
Smo преди 4 седмици
Когато дрогата е колкото стек бира, избират по........Дано не ги стигнем Американците.
19
2
 
21
 
! Отговори
Да преди 4 седмици
ама колко смъркат?Айде, къш с вашитепартенки
18
3
 
18
 
! Отговори
vs преди 4 седмици
Заглавието има друго послание! Толкова добре е повлияло затварянето на хората като гов***еда (не точно, защото гове***дата даже и през зимата излизат на водопой), че чак са спрели да пият! Много се съмнявам (както много от вас предполагат), че са намерили заместител!
17
4
 
17
 
! Отговори
КИРО преди 4 седмици
Но *** и наркомани са всеки втори.
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега са на фентанил.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Младите са или наркомани или на антидепресанти или ислямисти.Америка е болна държава.
14
2
 
25
 
! Отговори
?!?! преди 4 седмици
Те и заради това са станали такива извратеняци и п*д*раси употребяващи, какви ли не хапчета и наркотици ;)
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Там след 21 години си стар!
12
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За какво им е тази гадост , като си имат легална трева, което е 100 пъти по-приятно и по-малко вредно? Също съм забелязал, че и тютюн почти никой не пуши там вече. Въобще цигарите и алкохола са най-долния тип друсни.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защото по време на локдауна откриха дрогата. Да питам ли дали употребяващите наркотици са намалили употребата им или няма нужда?
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Русия, вода!