Оранжев код за снеговалежи е обявен за 4 области

Над страната ще премине вълна от студен и влажен въздух
26 яну 2023 08:48, Анисия Иванова
2
Оранжев код за снеговалежи е обявен за 4 области
Снимка: БГНЕС

Оранжев код за снеговалежи е обявен за днес за 4 области на България. Това са Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. За други 9 области е издаден жълт код, като за Кърджали той е за сняг и дъжд, а за Хасково - само за дъжд.

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 1 до плюс 4 градуса, а в Добруджа  на места ще паднат до минус 3, минус 5 градуса. Над страната ще премине нова вълна от студен и влажен въздух. Облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд и сняг в западните и южни райони.

По Черноморието през нощта срещу петък ще вали дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 2 до 7 градуса, по морето също до 7, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Над планините времето ще бъде ветровито и облачно. Ще има и валежи от сняг. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около минус 7 градуса, а на 1500 м височина до 1.

В петък валежите от дъжд и сняг ще обхващат централните и североизточни части от страната. Дневните температури ще достигат 1-4 градуса. В събота ще превалява в Родопите и на юг от Бургас. В неделя валежите в източните райони ще спират, най-късно в Североизточна България.

Утре се очаква снежната покривка в северозападните и западните райони да достигне на места до 5-8 см, в Предбалкана до 10 см. В зимния ни курорт Банско ще падне най-много сняг и снежната покривка там ще бъде между 40-60 см, а в Пампорово ще бъде значително по-малка до 15-25 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До Кафяв код 1 Браво бе. Как можа да го измислиш ? Гений.
1
1
 
6
 
! Отговори
Кафяв код преди 1 година
Когато се ядат много портокали и мандарини, жълтият сняг става оранжев.