Жълт код за студ за 25 области на страната

В четвъртък и петък ще има повече слънце
8 фев 2023 08:24, Анисия Иванова
1

Предупредителен жълт код за ниски температури е в сила днес за 25 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Код не е издаден само за областите Кърджали, Хасково и Ямбол.

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от минус 8 до 0 градуса, в района на Видин и Враца - до минус 10. През деня над източните райони ще бъде облачно, докато на запад облачността ще бъде разкъсана и на много места ще има слънчеви часове.

Следобед слаби валежи от сняг ще има по морето. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури ще са от минус 2 до 4 градуса, по морето - до 1, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Над планините ще има разкъсана облачност със слаби валежи от сняг - главно в Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от изток със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около минус 19, а на 1500 м височина - до минус 11.

В четвъртък и петък ще има повече слънце, като дневните температури ще достигат минус 1 до плюс 3 градуса, в крайните южни райони до плюс 5-6. Ниски облаци ще се стелят по морето, в крайните югоизточни райони ще превалява слабо сняг.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари