Намеса на НАТО в Украйна ще предизвика глобален конфликт

Последиците са непредвидими
25 фев 2022 21:45, Екип на Bulgaria On Air
127

По думите му се е пропукало мнозинството, което подкрепя кабинета.

"Трябва да бъде взето окончателно решение в близките дни. Обезпокоен съм от липсата на политическа воля и единство на българската нация в този труден момент. Ще има много проблеми и предизвикателства пред министър-председателя", уточни Ненчев.

И посочи, че най-вероятно в следващите няколко часа от България ще бъде поискано тук да бъде ситуирани техника и съюзнически войски.

"Едно такова решение трябва да се вземе на ниво МС и НС. БСП не би подкрепила една такава инициатива и ще изпадне в изолация", прогнозира Ненчев.

Гостът в студиото изтъкна, че в случая не се говори за чужди войски, а за съюзнически - за тези на НАТО.

"Ние сме НАТО. Франция, Германия, цяла Европа почти е НАТО. САЩ са НАТО. Ако ние продължаваме с този тип политика, твърде вероятно е да си навлечем много неприятности. Подписали сме договор за членство в НАТО и той има ясни правила и задължения", категоричен бе той.

"Много е опасно. Всяко едно участие от страна на НАТО би предизвикало глобален конфликт с непредвидими последствия. НАТО продължава да разчита на дипломацията и здравия разум. НАТО потвърди за пореден път, че не е нападателен съюз, а отбранителен", уточни Ненчев.

Бившият министър на отбраната обърна внимание и на това, че трябва да бъдем подготвени за всякакви възможни сценарии за нашата сигурност.

Ненчев коментира пред Bulgaria ON AIR и темата за евентуална бежанска вълна към България.

"Много хора изразиха желание да приемат бежанци. България трудно би могла да приеме повече от 80 000 бежанци.  България трябва да има план за тези хора - къде биха могли да бъдат насочени, как да бъдат обезпечени. Трябва да бъдат взети и превантивни мерки по отношение на "златните паспорти". Тези хора са в безизходица, те бягат от военни действия. Там се извършва геноцид в момента", каза събеседникът.

И добави, че няма нито една причина, с която Украйна и правителството ѝ да са предизвикали случвалото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
2
 
! Отговори
От първи ред преди 2 години
Друго си е да гледаш и да пляскаш,да, когато умират хора
56
5
 
17
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 2 години
Ненчев, Ненчев , къде беше бандеро българоамериканска, когато осем години твоите авери стреляха по мирни граждани в Донецк и Луганск, събаряха училища, детски градини, убиваха деца и горяха живи хора? Лицемери, всички сте лицемери, както и господарите ви от НАТО. Само краварите през последните 30години съсипаха духовно и физическо сума ти държави(Югославия, Ирак, Либия, Сирия)! Ненчев, какво ще кажеш за това, за милионите съсипани семейства, за децата им. Аз знам, че на теб не ти пука, защото си
55
3
 
29
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Престанете да мислите как ще се победи Русия, мислете как да няма война с Русия. Който иска война с Русия да заминава за Украйна.
54
4
 
24
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Путин многократно повтаряше, че няма да позволи бази на НАТО разположени до Русия и погледнете какво стана с Украйна. Сега е момента нашите политици категорично да помислят за България и да приемат решение, че на наша територия не трябва да има американски бази, военни и ракети.
53
0
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Опасността от трета световна война нарасна рязко. Айнщайн е казал: Каква ще бъде третата световна война - не зная. Но четвъртата ще се води с тояги и стрели!
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това престъпно човече защо му давате подиум??? предател!
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня ,че в разгара на ковид истерията преди 2 години, тоя се изока с предложението да се събере оръжието на ловците:-)Това му роди главата, това се изказа.Толкоз за акъла и кръгозора му......
50
5
 
26
 
! Отговори
ЕДНА преди 2 години
И този гекадълник излезе от дупката си!
49
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един любовник на НАТО и САЩ ,слугите в България са много сега и преди ,тоя не знае какво е направил зеленото артистче за да го атакува Русия ,браво на Янев ,истински мъж и генерал
48
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какъв геноцид бягат тези хора я стига глупости! Българския народ гладува а тези ще хранят икономически мигранти! Да си ги вземат в САЩ. Ние дори нямаме обща граница!
47
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО ДОВЕЧЕРА ЧЕЧЕНСКИТЕ ДЯДОМРАЗОВЦИ....ЩЕ СА ИЗКОЛИЛИ ВСИЧКИ ФАШИСТИ , ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА ЕВРЕИНА ЗЕЛЕНСКИ :)))....ЧЕЧЕНСКИЯ СПЕЦНАЗ ИМА ОПИТ ОТ ГРОЗНИ 2 ПЪТИ И СИРИЯ :)
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.90 Тези т.нар. независими държави реално са силно зависими от НАТО и ЕС и ще се използват като територии за военни бази от САЩ и НАТО. Водещите държави в ЕС са Германия,Франция и доскоро ВБр.Останалите са втора ръка, маши и слуги и при една война ще бъдат използвани, както държавите от Балканския п-в като арена за действия във войната срещу Русия.Не забравяй,че Рашъните имат няколко хиляди ядрени заряди и ако се стигне до тях резултатът е непредвидим.Да не мине без икон. санкции.
45
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненчев, престани да вдигаш пушилка, ти не си нито военен, нито политик от кариерата и не се усещащ, че двамата с Плевнелиев ви използват тези, които не искат да излизат засега публично. Румъния и България се използват като територии, в които ще се разположат военните бази на САЩ и НАТО и понеже руснаците не са глупави,нищо чудно да тръгнат ва банк и да не се стига до тежки икономически санкции, а до световна война. Вие сте палетата,които лаят пред ловците. Държави като БГ ще паднат първи
44
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО и без друго си се меси там и не е спирала.
43
5
 
30
 
! Отговори
Михали преди 2 години
На нукий на запад не му пока за Украйна. Те станаха единствено модерни, защото тръгнаха с/у Русия, това е истината. 8г. ги хрантутят и не спряха да плачат и просят и другите да плащат за русофобството им. На запада отдавна им е ясно ,че укрите са бита карта и сега само предсмъртно ги използват за да очернят руснаците, на които им е през оная работа ,че и обратно, Всички *** лаят как щяло да дойде видов ден за Русия, чувал съм ,че видов ден е първият де от куково лято.
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО и САЩ ,да сте забелязали кой кара влака
41
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв глобален конфликт няма да има, просто Русия ще изчезне от географските карти.
40
5
 
23
 
! Отговори
Начетен преди 2 години
За Запада, който обеща сигурност и европейско бъдеще на Украйна: "Те имаха избор между войната и позора. Избраха позора и получиха войната." (У. Чърчил)
39
4
 
19
 
! Отговори
Вярно бе преди 2 години
Ненчев, кажи честно, като си присади коса буубата почна ли да става? Или вземаме "синьото хапче" преди и след ядене?
38
4
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нато помни Хитлер и Наполеон изядени от руската мечка :)))