Намеса на НАТО в Украйна ще предизвика глобален конфликт

Последиците са непредвидими
25 фев 2022 21:45, Екип на Bulgaria On Air
127

По думите му се е пропукало мнозинството, което подкрепя кабинета.

"Трябва да бъде взето окончателно решение в близките дни. Обезпокоен съм от липсата на политическа воля и единство на българската нация в този труден момент. Ще има много проблеми и предизвикателства пред министър-председателя", уточни Ненчев.

И посочи, че най-вероятно в следващите няколко часа от България ще бъде поискано тук да бъде ситуирани техника и съюзнически войски.

"Едно такова решение трябва да се вземе на ниво МС и НС. БСП не би подкрепила една такава инициатива и ще изпадне в изолация", прогнозира Ненчев.

Гостът в студиото изтъкна, че в случая не се говори за чужди войски, а за съюзнически - за тези на НАТО.

"Ние сме НАТО. Франция, Германия, цяла Европа почти е НАТО. САЩ са НАТО. Ако ние продължаваме с този тип политика, твърде вероятно е да си навлечем много неприятности. Подписали сме договор за членство в НАТО и той има ясни правила и задължения", категоричен бе той.

"Много е опасно. Всяко едно участие от страна на НАТО би предизвикало глобален конфликт с непредвидими последствия. НАТО продължава да разчита на дипломацията и здравия разум. НАТО потвърди за пореден път, че не е нападателен съюз, а отбранителен", уточни Ненчев.

Бившият министър на отбраната обърна внимание и на това, че трябва да бъдем подготвени за всякакви възможни сценарии за нашата сигурност.

Ненчев коментира пред Bulgaria ON AIR и темата за евентуална бежанска вълна към България.

"Много хора изразиха желание да приемат бежанци. България трудно би могла да приеме повече от 80 000 бежанци.  България трябва да има план за тези хора - къде биха могли да бъдат насочени, как да бъдат обезпечени. Трябва да бъдат взети и превантивни мерки по отношение на "златните паспорти". Тези хора са в безизходица, те бягат от военни действия. Там се извършва геноцид в момента", каза събеседникът.

И добави, че няма нито една причина, с която Украйна и правителството ѝ да са предизвикали случвалото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
4
 
! Отговори
Шести американски преди 2 години
Флот идва в Черно море. Ще акостира във Варна. Браво!
36
28
 
5
 
! Отговори
УКРАЙНА ще я има ! преди 2 години
Но ПУТИН НЯМА да го има !
35
3
 
38
 
! Отговори
rvr преди 2 години
Абе Нато какво правиха в Югославия, че позабравихме май
34
19
 
4
 
! Отговори
Руски плондер преди 2 години
Скоро ще се спука !
33
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия доказа пред света, че НАТО не съществува. Нека балтийците, румънците нашите корумпирани марионетки си направят реална преценка на ситуацията.
32
6
 
33
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е !!! преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ НАТО И ЕС!!!
31
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО е картонен тигър, който подведе Украйна. САЩ носят отговорност за случващото се там.
30
5
 
35
 
! Отговори
Владо Вр преди 2 години
НАТО не е нападателен, а отбранителен съюз. И успешно се отбраняваше 20 г в Афганистан, докато талибаните не го изритаха. Също се отбраняваше в Ирак (2003),Либия (2010),Сирия и до момента, Югославия през 90-те. А бомбите да пълни с бонбони. Опс, то било обеднен уран, ама той е демократичен.
29
9
 
30
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Време е руските военни да прекратят хуманитарното отношение към врага. Време е да действат, като демократичните убийци от ФАЩ и н.а.т.о., а именно използването на тежко въоръжение, масирани бомбардировки, унищожение на военна техника в градски райони, стратегически самолетоносачи. Без милост, която коства живота на много руски войници. Милостта към врагът е пагубен. Стига чест и достойнство, време е за тотална война, западът Ви показа как. Действайте и скоро ще има мир.
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неискаме окупатори - авганистан едва ги изгони
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Км -Преписаните лекарства трябва да се вземат навреме и редовно .
26
23
 
4
 
! Отговори
Бай Хуй преди 2 години
До Баба Ванга и от русия става пустиня! Поздрави от Великобритания,Франция и САЩ.
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че Путин е "големия лош вълк", който трябва да подплаши овците и да ги вкара в кошарата. Новият световен ред.
24
5
 
37
 
! Отговори
Км преди 2 години
Aбе пишман политико,прочети нещо за изгорените хора в Одеса,нещо за преврата през 2014 г.Колко хора бяха избити от украинските нацисти и бандеровци.Прочети нещо за батальона ,,АЗОВ,,.Виж тяхната емблема на какво прилича.Язък ти за голямата тиква,която носиш на раменете си.И това ми било военен министър.
23
5
 
35
 
! Отговори
Sjj преди 2 години
Против интересите и националната сигурност на България е разполагането на каквито и било военни части на наша територия. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОД ЗАПЛАХА!!! Това да ви е ясно. Не си търсете белята. Взимайте пример от доказани политици. Турция е в НАТО но няма проблем да има търговски взаимоотношения и с Русия и с Украйна. А ние??? Санкции. Какви? Няма да си говорим с Руснаците ли??? Продажни и безхаберни НЕдържавници!!!
22
1
 
28
 
! Отговори
! преди 2 години
За съжаление няма българска нация. Има сбор от разнородни интереси, егоизъм и липса на емпатия!
21
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия влезе в блатото , сега ще гледаме потъването .
20
3
 
23
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Ако слънцето изгрее от запад значи на Путин не са му издържали нервите.
19
18
 
9
 
! Отговори
до 1/ Иван преди 2 години
"Какво е дала Русия на света?" Драги Иване, а какво очакваш да даде на света една примитивна феодална държава с диктаторски режим от мафиотски тип? Ти виж кои държави са против демокрацията и прогреса на човечеството, ами това са феодалните тиранични режими на Русия, Комунистически Китай. ислямските джихадисти от Иран, ниският диктатор от Северна Корея, Мадуро и кубинските диктатори. В нито една от тези държави няма капитализъм Всички са феодали,а времето на феодализма свърши в края на 20-ти век
18
10
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината е, че ковид ще мутира и ще ни превърне в зомбита. Единственото, което убива вируса, е радиацията. Но това няма да ви го кажат, за да не ви изплашат. Просто ще симулират ядрена война. Ще се спасят малцината богати, които ще живеят под земята, а после Мъск ще ги прати на Марс. Земята е пренаселена, Бил Гейтс също е замесен в плана. Путин е техен човек.