Намеса на НАТО в Украйна ще предизвика глобален конфликт

Последиците са непредвидими
25 фев 2022 21:45, Екип на Bulgaria On Air
127

По думите му се е пропукало мнозинството, което подкрепя кабинета.

"Трябва да бъде взето окончателно решение в близките дни. Обезпокоен съм от липсата на политическа воля и единство на българската нация в този труден момент. Ще има много проблеми и предизвикателства пред министър-председателя", уточни Ненчев.

И посочи, че най-вероятно в следващите няколко часа от България ще бъде поискано тук да бъде ситуирани техника и съюзнически войски.

"Едно такова решение трябва да се вземе на ниво МС и НС. БСП не би подкрепила една такава инициатива и ще изпадне в изолация", прогнозира Ненчев.

Гостът в студиото изтъкна, че в случая не се говори за чужди войски, а за съюзнически - за тези на НАТО.

"Ние сме НАТО. Франция, Германия, цяла Европа почти е НАТО. САЩ са НАТО. Ако ние продължаваме с този тип политика, твърде вероятно е да си навлечем много неприятности. Подписали сме договор за членство в НАТО и той има ясни правила и задължения", категоричен бе той.

"Много е опасно. Всяко едно участие от страна на НАТО би предизвикало глобален конфликт с непредвидими последствия. НАТО продължава да разчита на дипломацията и здравия разум. НАТО потвърди за пореден път, че не е нападателен съюз, а отбранителен", уточни Ненчев.

Бившият министър на отбраната обърна внимание и на това, че трябва да бъдем подготвени за всякакви възможни сценарии за нашата сигурност.

Ненчев коментира пред Bulgaria ON AIR и темата за евентуална бежанска вълна към България.

"Много хора изразиха желание да приемат бежанци. България трудно би могла да приеме повече от 80 000 бежанци.  България трябва да има план за тези хора - къде биха могли да бъдат насочени, как да бъдат обезпечени. Трябва да бъдат взети и превантивни мерки по отношение на "златните паспорти". Тези хора са в безизходица, те бягат от военни действия. Там се извършва геноцид в момента", каза събеседникът.

И добави, че няма нито една причина, с която Украйна и правителството ѝ да са предизвикали случвалото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
4
 
! Отговори
Антирадиатор преди 2 години
Да се пукат с ядрените ракети. Аз не вярвам в радиацията. Лъжат ни, че радиацията е вредна, за да ни държат в страх и да не можем да воюваме. Хирошима е снимана в студиото на Кубрик .
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и НАТО в пряк конфликт и света приключва,това го знае всяко хлапе!!
15
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е подписал договор за членство в НАТО да нарами М-16ката и да ходи да се бие за укрите. Аз против Русия не отивам, а като гледам и не малка част от нас - българите също.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитан Америка е излетял към Кремъл на борда на кораб на Старк.Очаква се заедно с Хълк да водят преговорите по капитулацията на Русия. Обратът настъпи след като ВКС на Русия налетяха по погрешка на грабители, докато последните изнасяха златото на Екатерина Велика. Йонду Удонта ги взел за хора на Ронан, защото всички били облечени с черни шлифери и им пуснал стрелата. Коил по късно му обяснил, че са били просто писатели, наследници на Вазов, но В-то се било изтъркало и останало само Азов.
13
7
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
До 1 - Иване,ти за русия от ютуб ли се образоваш?Или света като цяло започва и свършва в ютуб?Я виж янките колко "интелигентно" се млатят,стрелят и газят по пътищата.Или още не си стигнал до тоя раздел.Я виж на английско афтър парти,будната младеж на какво мяса....Европа де превърна в долнопробна дупка и "нормалните" хора вече не могт да дишат от "кривите" краставици и "щастливите" кокошки...
12
11
 
31
 
! Отговори
Ноле преди 2 години
България не е НАТО! Кого питаха иска ли НАТО! Предатели мръсни! Русия ,мачкай краварските ***!
11
6
 
29
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Този Ненчев нали беше военен министър и щеше да въоръжава армията с американско оръжие и накрая се оказа че само прибирал пари прикривайки се с русофобски приказки. Вместо да се скрие някъде продължава с безмислените си приказки, американците окончателно показаха че НАТО е всъщност САЩ а останалите някога велики страни в него са жалки васали.
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван русия ти даде България
9
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфликта вече е факт. Джуджето вече го предизвика. Ненамесата на НАТО само ще предизвика още по нагли руски инвазии не само в Украйна.
8
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете,ама за каква намеса става въпрос след като Путин в прав текст каза че ако някой се намеси срещу него ще бъде употребено СТРАТЕГИЧЕСКО ядрено оръжие. Та кой би имал желание за намеса?
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами що се пънаха толкова да присъединят Украйна като си знаят.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоразомение!
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки присаден косъм + 10 евроатлантическо IQ
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ами да се нсмеси 3 ... ЕВАЛА
3
6
 
29
 
! Отговори
Ами да се нсмеси преди 2 години
И да се свършва с тоя гаден свят тръгнал подир сатаната .Светът има нужда от нов тип хора трябва рестарт бог си знае работата с 32 пола гъвкави няма да стане
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този военен гений направи потресаващо откритие!
1
66
 
29
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Хора, толкова ли добре ви плащат че да сте такива Путино-любци, тук даже не говорим за това лудо джудже, погледнете що за народ са простите руснаци. Отворете YouTube и вижде що за хора са. Ежедневие е за тях да се бият по светофари, пътища, полянки и т.н, да не говорим за бедният им начин на живот извън градовете, това е една посредствена държава и народ, които не заслужат да се размножат и да съществуват като цяло. Какво е дала Русия на света? Освен че краде западни технологии чрез шпионажи!